Odpoveď na príspevok od mirinko28:
Zdravim.Uz som zúfalý s plesňou kolo okna tak som… @mirinko28 podľa mňa je problém v nedostatočnej izolácii ostenia. Tepelný most. Ako zvnútra, tak aj zvonka. Ostenie by malo byť tepelne izolované z oboch strán, nakoľko nie je možné na ostenie nalepiť izoláciu v plnej hrúbke.Odpoveď na príspevok od zicher:
@mirinko28 podľa mňa je problém v nedostatočnej i… @zicher čo to mám vnútri osekat a nalepiť čo ja viem 2 či 3 CM EPS? A pomôže to.Ja som mal pocit že to prefukuje spod parapety keď sa aj pod krídlom okna orosuje a tvoria sa kvapky vodyOdpoveď na príspevok od mirinko28:
@zicher čo to mám vnútri osekat a nalepiť čo ja v… @mirinko28 paradoxne to prefukovanie by ti pomohlo k lepšiemu odvetraniu. Čo urobíš je na tebe. Ale tam v tých rohoch práve vzduch stojí, necirkuluje a preto vzdušná vlhkosť kondenzuje na studených plochách. Vyššie sa už vzduch odspodu dostane, tam je prúdenie zrejme lepšie. Toto sú klasické chyby pri montáži okien. Okno je vyrobené natesno do otvoru, na úzky rám, kde nie je veľa priestoru na ostenie. Potom vznikajú tepelné mosty. A čo s tým môžeš urobiť vieš aj sám. Ja viem, nepoteší.. Možno by stačilo zvonka, kde je viac priestoru na ostenie, pridať zo dva-tri centimetre polystyrénu. Ale v spodných rohoch ani to nemusí pomôcť, lebo chlad môže ťahať spodná stena pod vonkajším parapetom, ak nie je zaizolovaná a tam už nemáš ako pridať zateplenie.Odpoveď na príspevok od zicher:
@mirinko28 paradoxne to prefukovanie by ti pomohl… @zicher hej pridať z vonka to napadlo aj mňa len škoda že fasáda už hotová.jak to potom prepojiťOdpoveď na príspevok od mirinko28:
@zicher hej pridať z vonka to napadlo aj mňa len … @mirinko28 ale ako hovorím, ešte môže ťahať chlad aj stena pod vonkajším parapetom a tam už nemáš ako pridať izoláciu. Neviem ako je okno osadené. Preto je veľmi vhodné ho osádzať na hranu muriva a predsadzovať iba izoláciu. Lenže niekedy sa to nedá, na izoláciu pod parapetom sa nemyslí a tak vznikajú tepelné mosty.Odpoveď na príspevok od mirinko28:
Zdravim.Uz som zúfalý s plesňou kolo okna tak som… @mirinko28 Na poslednej fotke (č.6), to je akože kondenz? Ak áno, tak to je extrémne. Čo sú to za okná? Nechce sa mi veriť, že by okná, kde je možnosť 3 sklo boli tak biedne. Teda musíš mať doma extrémnu vlhkosť a nie nejakých 60%...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@mirinko28 Na poslednej fotke (č.6), to je akože… @frantisekca Áno kondenz ráno.je to na detskej izbe ale v spálni je to rovnaké..Okná sú rehau geneo 3+ .nema byť z čoho taká vlhkosť len čo sa nadycha prádlo nás súši v susicke.sam tomu nerozumiem kde je chyba.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
Takyto kondenz sa vie robit ked mas okno na mikro… @uhlikova_stopa suhlas, nedolieha zrejme kridlo tak ako maOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@uhlikova_stopa suhlas, nedolieha zrejme kridlo t… @cukrik25 ale dolieha veď som tam doťahoval tie srobky a vkladal papier a skúšal vitiahnut z rámu a nešlo to .sám tomu už nerozumiem kde je chyba tiež mám taký pocit že to nespolieha že preto sa to orosujeOdpoveď na príspevok od mirinko28:
@cukrik25 ale dolieha veď som tam doťahoval tie s… @mirinko28 tu mavas tiez orosene?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@mirinko28 tu mavas tiez orosene? @cukrik25 áno tak centimeter až dva ako.je zima vonku