Parofolia - treba alebo nie??? poprosim skusenosti

Profilova fotka
Dobrý den. Izolujeme strechu... svojpomocne. Davame 15 cm sklenne vaty priamo a 15 cm šikmo. A musíme dat parofoliu? Aký to ma vyznam. ĎAKUJEM
Odpovedať
nad izolaciou smerom do exterieru musi byt paropriepustna folia, pod izolaciou z interieru parozabrana... slovo parofolia je nezmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s gashtaan , iba jedna vec paropriepustné sa delia na kontaktné a nekontaktné (teda aspoň vtedy keď som ja staval )
Odpovedať
Ak parozábrana tak ten, že ti vlhkosť z interiéru neprestúpi so tepelnej izolácie a tým ju znehodnotí - nižšia izolačná schopnosť, námraza, plesne...
Odpovedať
No len či nenapísal kam dáva izolaciu či medzi krokvy alebo je to bungalov a izolácia je nová nad kartón?
Odpovedať
Precitavam tu fora a fora ale aj tak sa chcem spytat predtym ako budem objednavat ci dobre robim. Zateplujeme poschodie aj podkrovie (sedlova strecha). Takze rozmyslam, ze to dam takto smerom z interieru parotesna zabrana alfafol reflex 90, sklenna vata, difuzna membrana jutadach 135 a podkrovie takisto alfafol, vata, difuzna membrana. Strecha je zabednena doskami na nich je sindel, folia, laty kontralaty a novy plech.
Odpovedať
Parofolia??? Myslíš parozábranu alebo paropriepustnú foliu. Ak sa už chystáta zateplovat, predpokladám, že si myslela parozábranu. Každopádne je treba dat a poriadne utesnit každý spoj a aplikovat tmel na styčných plochách so stenami. Staviate si svojpomocne, ale to obnáša aj nekonečné šudovnie správnych stavebných postupov. Bez kvalitnej inštalácie parozábrany sa izolácia od vplyvom vlhkost znehidnotí, neplní svoju funkciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?