Okná, zateplenie - ako postupovať?

Kolko ste prekladali pri izolacii fasady ram okien pri osadeni okien za rovno muru? Odporuca sa min.3cm co sa mi zda dost vela, zakryje sa skoro polovica ramu okna.
Odpovedať
@alanec závisí napr. od materiálu steny a rámu, typu profilu, sposobu osadenia. Rozdiely v povrchovej teplote sa daju aj vyčísliť, ale budu zanedbateľné. Doma som dal 2cm, dreveny ram 82mm, tehla30+eps20.
Odpovedať
@ladislav_s hmm,mam to obdobne ytong 30+20 izol. Okna drevene ram hr.92. Tak isto uvazujem ze dam 2cm ,3 sa mi zda vela,myslim vzhladovo
Odpovedať
@alanec min 2/3 sa prekryli. ;-)
Odpovedať
Mňa pri rozhodovaní ako veľmi prekryť rám usmernila aj informácia od výrobcu okien, ze ak chcem následne inštalovať sieťky proti hmyzu tak na okennom rame musia ostať aspoň 2 cm rámu viditeľné, na dverách 5cm...
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec Je doporučované výrobcami okien (pozri návody na nete) prekryť rám okna z exteriéru do 2/3.
Odpovedať
2 cm stacia
Odpovedať
@alanec daj ako sa ti paci, nebuds zakryvat zbytocne vela ram ked sa ti to nebude pacit kvoli nejakej smiesnej akoze uspore alebo tepelnemu mostu, tam uz par mm hore dole nic neriesi.
Odpovedať
Zdravim vsetkych, prosim vas, pojdem trochu mimo tejto diskusie,ale nedostala som inde odpoved tak by som vás chcela poprosit tu o radu. Idu nam zateplovat bytovku a chcú aby som odmontovala vodiace listy na roletu ,alebo odrezala pri konci okien. Niekde som citala, ze potom ich nebudem vediet dat spet. Prosim Vas ako to vlastne je? Budú sa dat spet alebo co vlastne mam urobit? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@sylvia78 co to mas za roletu? hod sem foto.
Odpovedať
@dominik_boksansky som v praci, foto neviem urobit, ale to ta klasicka vonkajsia, takato
Odpovedať
@sylvia78 jaj a co chces s tymi to nestastnymi zaluziami? Nebodaj zachovat? :). Ked to das dole s najvacsou pravdepodobnostou uz to nedas naspat.
Odpovedať
@dominik_boksansky jaké nešťastne? Toto sú najlepšie rolety. 1000krát lepšie než zalizie vnútorné alebo vonkajšie.. Rolety sú naj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cvoky8 Ja by som to veru nechcela, takúto "nádheru"
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec Tak my máme obvodový múr 24cm a chystáme sa zatepľovať 30-kou. Okná sú predsadené a rám sa bude prekrývať tých 2-3cm.
Odpovedať
@cvoky8 ako ich cistis z vonkajsej strany? Plasty su este pokope? Zivotnost cca 10 rokov? Vonkajsie ano, ale kvalitne hlinikove ;).
Odpovedať
@dominik_boksansky ano chcem ich zachovat, o to mi ide, su to zateplene zaluzie a vyhovuju mi, nemaju ani dva roky. Muz spava po nocnej a tak sa stahuju. Ved to som sa pytala co robiť aby som ich zachovala. Nie sú ani na 10 rokov, na chalupe ich mam rovnych 20 rokov a su stale funkcne,co som menila je akurat vytahovaci system,plasty su cele a neposkodene aj ked na slnecnej strane na ne pali slnko denno denne cely den. No ked mi neviete poradit,tak dakujem za radu
Odpovedať
@lucyy1312 @dominik_boksansky Samozrejme ze hliníkové, a čistia sa úplne ľahko s vysokotlakom ale nie napriamo ale s kefovym nastavcom a jemne teplouvodou s obycajnoi jarou. A buď utries bavl.handrickoi alebo ususi slniečko..A stačí tak 1-2x za rok robota tak na hodinku
Odpovedať
@sylvia78 v tom pripade by som to nechal na zhotovitela zateplenia a nesahal by som do zaluzii. Ak ich zdemontujete potom budete aj montovat co sa s najvacsou pravdepodobnostou nepodari.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 mne ani umyvanie nevadi, len sa mi skratka nepacia, ale to je u kazdeho individualne ;-)
Odpovedať
@dominik_boksansky ano dakujem, len demontovanie nakazali priamo z firmy. Vdaka
Odpovedať
@sylvia78 nakazat mohli. Vy nie ste odbornik na tieto prace a koniec koncov este su v zaruke.
Odpovedať
@dominik_boksansky ano presne jak pisete,som len laik
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 okna niesu zbytocne ale ram je oknu len na tarchu. Ja mam samozrejme zatepleny cely, nevidno ho vobec. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?