@andrej2211 Urob to tak, ako si pôvodne chcel v otázke a máš pokoj. Čím viac budeš čítať "odborné" články, tým viac sa do toho zamoceš a potom budeš už kompletne v prd.li :). Ja som dal na 375mm pórobetón 5cm polystyrén a som v pohode :). Pôvodne som nechcel zateplovať vôbec, potom som sa rozhodol zvýšiť tepelný odpor stien, ale len v rozsahu, v ktorom to má najväčší účinok.
@tomasko007 Ak budeš mať vonkajšie žalúzie tak kaslíky na ne majú cca 14 cm. Ak ich budeš prekrývať tak je lepšie mať izoláciu 16 cm, ak ich priznáš, tak môžeš mať izoláciu 14 cm. Teda podľa mňa. Svoj názor nikomu nevnucujem.
kupovat o 20% viac porobetonu, aby som do neho pohodlne zasekal generit, hm, to si kupim autobus, aby som mohol pohodlne sediet vzadu, len potrebujem sofera..
pokial to nie je 4podlazny palac s 50 kubikovym bazenom na streche, tak aky zmysel ma 375mm murivo ?
cena porobetonu a EPS je +- rovnaka
vtip je len v tom, ze nie je porobeton (ytong) ako porobeton (ytong inej Pevnosti), a EPS ako EPS, uz toboz nie...
ja mam auto, benzin, naposledy som tankoval 210litrov. kto ma rovnake ?
poznam jedneho Ing. co ma 375mm bez zateplenia v plyne a mne sa smeje, ze aky blbec mi navrhol 20cm EPS na 300mm. no ja som ten blbec.
tieto temy su tak úsmevne po istom case :D
ale uvazujem ze si dam 80cm parapet, a to preto, aby som potom pohodlne sedel na parapete (a nemusel dorabat konstrukciu)
dobry vecer....
jak citam tak citam stale neviem co je najidealnejsie...a predpokladam ze sa to ani nedozviem...len v rychlosti...ja mam naprojektovane Porotherm Profi P+D 30cm a 10cm EPS...
je to ok?? alebo hlupost?
dakujem..
@mitulus1 Ano drz sa projektu ved si si zan zaplatil ja som ties mala 30mury a 12cm polystyren a tak som aj zateplila.A je dobre.Drzala a drzim sa projektu.
So susedom prave zvazujeme z coho stavat a momentálne nám to vychádza najlepsie na Ytong 300 + 200 sivy polystyren. (Zvazujem ale preratat aj 250+250 co vy na to odbornici?)
Bungalovy budu oba domy, a chceme obaja postavat tak, aby to bolo co najrozumnejsie. Pocitame rozne kombinacie roznych materialov. @rkorba mas nejaku alternativu?
@jurajsrnka cez vikend som spal u otca, ktory ma podla standardov z pred 10 rokov a to 375 a 5cm polystyren.
Pocas spanku ma rusili zvuky ako auta, pes ... na ktore nie som z bytovky zvyknuty.
A preto som sa rozhodol pri stavbe vlastneho, ze idem do 250, ale o hustote 600kg /m3, ktory ma omnoho lepsie zvukove vlastnosti a tepelno izolacne necham na izolaciu.
@rkorba ja som zatial nestaval, ale nakolko som "strojar" tak chcem ist na to vsetko cez cisla, no to je len jedna strana mince :) zvazujem aj svojpomocne postavenie drevodomu, ide to ktore bude mat viac pre a menej proti. No ak by nebol problem postavit to na 250tke s 250mm zateplenie tak nieje logicky dovod to tak neurobit.
@jurajsrnka bud si isty, ze to v dnesnej dobe nie je problem a nikdy ani nebol, len na to nie su ludia zvyknuty.
Na domcek z osb dosiek zabudni, hovoril si ze chces postavit dom ;-)
@rkorba kamosovi dal projektant na obvod 300 a 200 izolacie tak len overime ci to mozeme rovnako postavit len vymenou za 250 aby vsetko sedelo staticky (+240/260 greywall). no a potom zacnu dalsie otazky :D co do zakladov, ako odizolovat strechu, aku rekuperaciu a podobne :D