Nobasil M

Profilova fotka
Podkrovie som zateploval pred rokmi tazkou 50kg/m3 cadicovou vatou Nobasil M. Podla Teplo 2017 ma lambdu 0,042. Vie mi niekto objasnit vyhodu /ak nejaka je/ v tepelno izolacnych vlastnostiach oproti lahkej vaty tej istej lambdy? Niekde som cital,ze pri tej istej hrubke a lambde tazka "lepsie zatepluje".....mam A strechu a komplet plne podbitie, takze odpovede lahsieho "prefuknutia" od vetra pri lahkej vate nehladam.
Odpovedať
Profilova fotka
@zmrzlina_sk staviam sa skepticky k použitiu vláknitej izolácie v určitých prostrediach. K lambde: výrobcami uvádzané údaje sú skôr obchodnou propagandou, pretože spracovaním sa tieto údaje môžu zásadne meniť. pri výpočte zateplenia sa všetky materiály uvádzajú spoločným údajom, resp. rozdeleným len na niekoľko stupňov. Ale "prefúknutie" je zásadný údaj, použitie fólie ako rezervnej hydroizolácie neuzatvára izoláciu z MV dostatočne na to, aby pri zvýšenom prúdení vzduchu nedochádzalo k ochladeniu a zníženiu účinnosti.
Odpovedať
@zmrzlina_sk tepelnoizolačné vlastnosti majú ľahká aj ťažká rovnaké. Rozdiel je v zvukovej izolácii, ťažšia má vyššiu vzduchovú nepriezvučnosť. Takže si urobil dobre, že si dal do podkrovia ťažšiu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?