Nivelačka a hydroizolácia

Profilova fotka
Mam zopár otázok. Idem betónovat terasu, nebude zastrešená. Otázka 1: Po kolko dňoch môžem začať s penetráciu a kladením dlazby? Otazka 2: - beton, penetrácia, 2x hydroizolácia, penetrácia, nivelačka, lepidlo, dlažba. Je to správne? Otazka3: Stretol som sa s rozličnými názormi na poradie nivelačka a hydroizolácie. Jedny vravia ze najprv hydroizolácia a tak nivelačka a pri každej vrstve penetrakovat a druhy zase ze najprv nivelačka a až tak hydroizolácia a netreba používať penetráciu vôbec Čo je teda správne?
Odpovedať
@lubobalascak existuje vhodná nivelačka do exteriéru? Nechceš tam mať spád? Pýtam sa, lebo mam tiež krivý betón a pomohlo by to, len neviem či existuje nivelačka vhodná do ext.
Odpovedať
@igor256 Existuje a ani jej cena není extrém. Napríklad: https://www.stavebniny-material.sk/pr... Ja to asi budem pod bazén miešať.
Odpovedať
akokolvek pripravite podklad voda sa vam dostane cez zle spravenu skarovacku a dlazba rokmi odskoci. Ale pripravu podkladu netreba podcenovat, lebo ked vidim ako to ludom na terasach lepia na buchty sa mi chce plakat.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 nivelačka do exteriéru existuje, ja mam od Mapei.spadovat od domu sa bude lepidlom
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba akú sparovacka by si odporučil. Určite nechcem aby po 3 rokov mi odkocila dlazba
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka 1: Po kolko dňoch môžem začať s penetráciu a kladením dlazby? hneď Otazka 2: - beton, penetrácia, 2x hydroizolácia, penetrácia, nivelačka, lepidlo, dlažba. Je to správne? nesprávne , postup: beton, lepidlo , vleesová izolácia, lepidlo, dlažba Otazka3: Stretol som sa s rozličnými názormi na poradie nivelačka a hydroizolácie. Jedny vravia ze najprv hydroizolácia a tak nivelačka a pri každej vrstve penetrakovat a druhy zase ze najprv nivelačka a až tak hydroizolácia a netreba používať penetráciu vôbec, nesprávne , izolácia sa nedá penetrovať, na zivičnú izoláciu sa nedá lepiť dlažba dlhodobo. nivelačka nie je nosný materiál pre dlažbu Dlhodobý postup, podkladný betón, izolácia poter 5 cm dlažba do lepidla.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, 1. Kladenie ďalších vrstiev na betón sa môže až keď je podklad suchý a pevný. S vlhkosťou, vzhľadom na exteriér je to horšie, ale po 14. dňoch, pokiaľ doňho nebude stále pršať, bude ok. To sa týka aj pevnosti. 2. penetrácia, betón, penetrácia, hydroizolácia, nivelačka, penetrácia. lepidlo, dlažba. Pokiaľ možno, tak poterovú vrstvu urobiť čo najrovnejšiu, aby sa nemusela použiť nivelačka na vyrovnanie. Balkón bez zateplenia KREISEL Príprava podkladu: Povrch podkladu očistite a odprašnite. Na takto ošetrený povrch celoplošne naneste štetkou, alebo valčekom penetračný náter KREISEL GRUND 310 BETONKONTAKT. Poterová vrstva: Poterovú vrstvu je možné zhotoviť cementovým spádovým poterom KREISEL GEFÄLLESTRICH 428 s pevnosťou v tlaku ≥ 30 N/mm² (EN 1015-11). Poter oddeľte od zvislých konštrukcií okrajovou dilatačnou páskou. Hydroizolácia: Na dostatočne vyzretú poterovú vrstvu, naniesť penetračný náter KREISEK GRUND W 301. Po obvode balkónovej konštrukcie osadiť do prvej vrstvy hydroizolačnej stierky balkónový profil KREISEL K30. Na tento účel je možné použiť dvojzložkovú hydroizolačnú stierku KREISEL AQUA DUO 822, alebo jednozložkovú hydroizolačnú maltu AQUA STOP 810. Na utesnenie stykov podlaha/stena, resp. dilatačných škár v podklade použiť tesniacu elastickú pásku. Prvú vrstvu hydroizolačnej stierky zrealizovať tak, aby hrúbka vrstvy bola maximálne 1 mm. Styk prvej vrstvy stierky a odkvapového profilu prekryť butyl-kaučukovou samolepiacou páskou KREISEL BUTYLOVÁ PÁSKA TU BT, ktorá upevní a utesní balkónový profil. Druhú vrstvu je potrebné nanášať až po dosiahnutí primeranej pevnosti predchádzajúcej vrstvy. Hrúbka následnej vrstvy hydroizolačnej stierky nesmie byť menšia ako 2 mm. Lepenie obkladov a dlažieb: Na hydroizolačné stierky je možné aplikovať keramické obklady po 3 dňoch, s použitím flexibilného lepidla KREISEL AG 650 FLEX na bežné zaťaženie, KREISEL EXPERT 4 na zvýšené zaťaženie a veľké formáty dlažieb, alebo rýchlo tuhnúce lepidlo KREISEL EXPERT 7. Je nutné lepiť metódou Floating-Buttering. Škárovanie: Na škárovanie použite škárovaciu maltu KREISEL NANOTECH 730. Stykové a dilatačné škáry: Stykové a dilatačné škáry vyplňte silikónovou tesniacou hmotou KREISEL SILIKON NANOTECH 720. 3. Hydroizolácia sa dáva pod lepidlo, aby zabránila prípadnému pretečeniu vody do podkladu
Odpovedať
Profilova fotka
Idem používať mrazuvzdorne lepidlo a penetráciu od Mapei. Ma niekto skusenost aká je cca životnosť? A akú sparovacka na dlažbu mam použiť aby to hneď nevypraskalo. Odporúčajú mi neaku živicovu, že je hrozne dráha ale nestretol som sa s ňou ešte.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak pri nezastresenej terase nerataj viac ako 10 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak ak je to nezastrešená terasa a namiesto betónu by si ukladal 2cm gress dlažbu na štrk či terče nemusel by si riešiť ani lepidlo ani hydroizolácie. Bolo by to lacnejšie a vydržalo by to dlhšie. Inak je aj lepidlo, ktoré je trvalo pružné a súčasne hydroizolácia...veľmi kvalitné....ale svinsky drahé a zle sa s ním robí. https://svk.sika.com/sk/stavebnictvo/...
Odpovedať
Profilova fotka
Dlažbu už mám kúpenú tkze pôjde to určite na lepidlo. Aku veľkosť špár a akú sparovacka odporucate
Odpovedať
@lubobalascak velkost skary zavisi od pouzitej skarovacky a formatu dlazby. Chcel som pouzit epoxidovu, ale odhovarali ma, ze pripadna vlhkost by sa nemala ako z pod dlazby dostat von, tak cementovu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?