Najmensie uniky tepla

Dobry den, rad by som sa poradil. Chcem zateplovat, dom je postaveny z cervenej brusenej tehly od porothermu 37,5 profi drifyx... Mohli by ste mi poradit scim je najlepsie to zateplit? Sivy polystyren 10 stka staci alebo cim? Chcem mat najmensie uniky tepla a na izolacii nechcem moc setrit. Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
tak daj aspoň 30cm polyšu
Odpovedať
@ssjoker Záleží ako máš osadené okná- hlbka , ale ak kúriš kondenzačným kotlom tak 10 -15cm sivého polystyrénu bude ekonomické OK. Ak elektrikou tak 20-25siv.
Odpovedať
@ssjoker bezohľadu na to ako máš osadené okná a čím kúriš je 15cm minimum čo je rozumné uvažovať optimálne by som uvažoval o 20-25cm a to kľudne bez posúdenia. ak sú okna dobre navrhnuté budú len prínosom, čo si ale domrvil je zbytočne hrubé murivo ale to už nezmeníš.
Odpovedať
@ssjoker nakoľko tehla má slabú zvukovú nepriezvučnosť a optimálna hrúbka steny je okolo 50 cm, dal by som 15 cm tvrdej fasádnej vaty. Polystyrén by tú zvukovú nepriezvučnosť len zhoršil
Odpovedať
@ssjoker no cim viac izolacie, tym mensie tepelne straty... neviem co myslis tym "najmensie uniky tepla".
Odpovedať
Profilova fotka
@ssjoker pred zateplenim je dolezitejsie poriesit vzduchotesnost obalky, a to uz je potrebna vzduchotechnika, az tak bu som sa sustredil na izolovanie
Odpovedať
Profilova fotka
Tak 10 tka rozhodne staci akurat ked chces v lete zahasit smad a o hodinu soferovat.... :-D V dnesnej dobe by som rozhodne pri tvojom murive na stenu lepil aspon 20 cm hruby EPS. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
a co taky otvor na digestor. mam tam sice spatnu klapku, ale pri vetre mi ju nadvihuje a mam unik tepla ako vysity. skusim tam dat magnety tak silne aby klapku nadvihol sam digestor pri vyfukovani. mate niekto lepsi napad? predava sa nieco podobne pre NED?
Odpovedať
@septiko V NEDe nema co robit digestor s odtahom von. Ma tam byt cirkulacny digestor na zachytenie mastnoty a o odvetranie smradku sa ma postarat strojove vetranie s rekuperaciou tepla. Ale ked uz si ho tam dal, skus pouzit elektricky ovladanu klapku, tie sa pouzivaju casto. Ale cena ta moc nepotesi.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd rekuperacia 4tis.€ takze sa mi to neoplati a 300€ el. klapka. no veru...
Odpovedať
@septiko Tak to nechaj tak ako to je alebo pouzi lepsiu klapku, taku so strunkou, tu by ti vietor nemal otvarat lebo funguje len jednym smerom, podla toho ako ju otocis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?