Murivo/zateplenie 30+15 alebo 35+10, poradte

Zobraz úvodný príspevok
ahojte, poradte co je lepsie z hladiska udrziavania tepla v dome, ytong 30cm + 15 cm zateplenie polyst. alebo ytong 35cm+10cm polyst. v dome je planovane kurenie podlahove elektricke teplovodne + krb. dakujeme za kazdu radu, skusenost
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@peter977 Neviem ako sa dá vedecky vyvrátiť to že v tom celom máš chaos a miešaš hrušky z jablkami. Ale v skratke, ak sa chceš baviť o nejakých energetických triedach ako A1 a A0 musíš sa baviť o celej budove nie len o jednej konštrukcii, to je ako keby si prišiel na STK len s kolesami od auta a tvrdil že keď majú gumy dobrý dezén tak je celé auto v poriadku. Čiže samotná stena nemá žiadnu enegetickú triedu. @daralbajda Ja by som dal do pozornoti tiež jednu vec, že napríklad v Rakúzku sa väčšina moderných domov stavia ako drevostavby bez akumulačnej schopnosti. Ide o to že v stavebníctve nie je jedna dobrá odpoveď a zvyšné automaticky zlé, ide o preferencie jednotlivých investorov čo im najviac vyhovuje.
Odpovedať
@martosko počuj Martoško. Ja som napísal že tá skladba steny splní normu nie, že splní normu dom. Preto som sa v tom istom príspevku na začiatku pani pýtal ako budú mať zateplený strop a podlahy. Máš k tomu pripojenú tabuľku ktorá vychádza zo zákona a nie je problém si dohľadať vyhlášku o energetickej náročnosti budov. Takže ešte raz, tá skladba steny na normu stačí. To či stačí celý dom, nevieme, nemáme dosť informácií
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 Ja som reagoval na to že si napýsal Ytong 30cm + 15cm EPS spĺňa normu A1 a A0 Ytong 35cm + 10cm EPS spĺňa normu A1 a A0 čo je hlúposť, preber si to ako chceš keď to nechápeš neviem ako ti to inak vysvetliť.
Odpovedať
@martosko otvor si normu, pozri si časť kde sa píše o minimálnom tepelnom prestupe steny , zober si do ruky kalkulačku a vypočítaj si aký tepelný prestup má Yton 30cm +15cm EPS. Zistíš že to spĺňa minimálnu normu pre A1 a aj A0. Ak nevieš čítať s porozumením tak to napíšem ešte raz a posledný krát. Tá skladba steny na normu stačí. To či stačí celá stavba neviem lebo je tam veľa nezodpovedaných faktorov ako je faktor tvaru budovy, solárne zisky, tepelno-izolačné vlastnosti podláh, stropov, faktor primárnej energie atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 Tak ešte raz energetická trieda budovy napríklad podľa potreby tepla na vykurovanie alebo podľa primárnej energie je niečo iné a minimálna požiadavka na súčiniteľ prechodu tepla je niečo iné, alebo mi nájdi v norme kde to je napísané tak ako tvrdíš ty, ja v norme poznám len normalizovanú hodnotu, odporúčanú hodnotu a cieľovú odporúčanú hodnotu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?