Mrazove plastifikatory do stavebneho lepidla?

existuju nejake plastifikatory do stavebnych lepidiel? aby sa s nimi dalo pracovat aj v minusovych teplotach? resp. tesne nad nulou? mam doma speedtop..
Odpovedať
Skor bude umenie najst kvalitne lepidlo, ktore nema v techickom liste pridavanie takychto veci zakazane.
Odpovedať
Profilova fotka
Na to aby ste niečo zlepili, musí byť okrem lepidla, aj lepený materiál zbavený námrazy. A to je problém pri tenkovrstvom lepení.Baumit má lepidlo ktoré sa môže používať aj pri mínusových teplotách.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, pri mraze, zamrazenom podklade a pod. neodporúčame robiť stavebné práce. Aj keď v niektorých prípadoch existujú rôzne chémie, vždy ste na strane rizika. Baumit SpeedTop funguje len v kombinácii s omietkami Baumit SilikonTop a GranoporTop a takisto ich nemôžete spracovať pri mraze. Môžete to pridať do omietky, ale pri nanášaní teplota podkladu a vzduchu musí byť nad nulou. Táto zimná zmes zabezpečí, aby omietky rýchlejšie vyzreli, za 4 až 6 hodín. Takže potom už môže teplota aj poklesnúť pod nulu. A ako tu už bolo spomínané, pri tenkovrstvových maltách tieto prímesí nemôžu fungovať. Pre zateplenie je možné objednať aj zimné lepidlo Lepiaca stierka Speed, ale takisto sa spracováva pri teplote od +1 °C do max. 15 °C. Po nanesení krátkodobo môže teplota poklesnúť pod nulu. Odporúčame byť radšej na strane bezpečnosti a počkať na počasie vhodné na stavebné práce.
Odpovedať
v zime treba spať nie stavbarčiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?