Kotvenie dazdovych zvodov cez 25 cm EPS

Ako ste kotvili dazdove zvody v porobetone cez 25 cm EPS? Poradte hmozdinku.
Odpovedať
1
2
@jan45 @antonmesaros @ladajaskva @blacksr @mio23
Odpovedať
ja som kotvil do 30cm EPS a daval som FISCHER FID90 takze v podstate je jedno ci je to 20cm EPS alebo 50 cm EPS :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nekotvil som vôbec: http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...
Odpovedať
@mio23 viem, ze ty si to daval do EPS.Uvazoval som aj nad tym, len pri 25 cm EPS to nebude dobre. Rozhodol som sa ze to dam po vonku a taktiez bleskozvod.
Odpovedať
@stavitelsamouk ta hmozdinka je na 10 kg v pozdlznom smere. Ako to drzi? Ake su zvody plech, alebo plast? Skor sa mi pozdava Fischer termax no tie su iba do 180 mm.
Odpovedať
@dominik_boksansky daval som dve taketo hmozdinky na 3m zvod + mame o zvod uchyteny aj bleskozvod a drzi to SUPER, aj klampiar bol milo prekvypeny ze to necakal a ze to je uplne v pohode, dole bude zvodova rura polozena na gajgri tak to nema kam utiect ;-) ja som tu hmozdinku este zapustil cca 4 cm pod fasadu tak aby bola utopena v EPS, pokial by sa vam zdalo ze je to malo da sa pouzit kus styroduru v oblasti kam ide ta hmozdinka a neni sanca aby to nedrzalo
Odpovedať
@dominik_boksansky tiez sme pouzili fisher hmozdinky , drzi to fest ... Jeden zvod mam z dosteba prvkami a nezbadal som rozdiel .. S oboma som dost "skusal" a cenovo vychadza lepsie ten fisher ...
Odpovedať
@stavitelsamouk tiez chcem uchytit o dazdovy zvod aj bleskozvod. Nemate foto ako to u vas vyzera? Kde ste nakupovali uchyty bleskozvodu a uchyty dazd. zvodov?
Odpovedať
@dominik_boksansky oba uchyty su rovnake -Objímka zvodovej rury so závitom foto skusim dodat :-D
Odpovedať
Pouzil som toto http://www.dosteba.cz/?a=polozka&id=7 + objimka rury so skrutkou. Mam na odkvapy uchyteny aj bleskozvod, tvari sa to ok, ale asi az cas ukaze.
Odpovedať
dnes som to presne riesil, tiez mam 25 cm eps na fasade. kupil som objimky 300 mm na zvody , odrezal som z nich spice a navaril dalsiu 150 mm klinec. takze mam cca 40 hrot.
Odpovedať
@kriloter dosteba su fajn len ta cena je strasna, skusim najst nieco prijatelnejsie cenovo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dominik_boksansky no jo
Odpovedať
existuju aj hmozdiny od FISCHER do EPS, osobne som tomu moc neveril, ale ked som to vyskusal osadit, bol som velmi prekvapeny ake je to pevne a drzi to velmi dobre, vraj 7kg na jednu hmozdinu, mozem len odporucit...
Odpovedať
@virnik27 predpokladam, ze chem. kotva drzi aj v porobetone. Preco osadzat pred zateplenim?
Odpovedať
@dominik_boksansky pretoze aplikacna spicka na chemickej kotve nie je taka dlha aby si to dokazal aplikovat cez 25cm eps
Odpovedať
este by bolo dobre pripomenut na tomto fore, ze ak to natlcem priamo do muru, tak to vyborne funguje ako tepelny most... :-D:-D:-D
Odpovedať
Skusim FISCHER FID90. Odporuca ich na kotvenie dazdovych zvodov aj technicky poradca Fischer. Takuto odpoved som dostal: Dažďové zvody môžete veľmi jednoducho ukotviť pomocou špirálovej hmoždinky FID 90 do ktorej musíte použiť univerzálnu skrutky pr.6mm. Ak nebudete o zvod priväzovať psa tak to odolá všetkým zaťaženiam, ktoré má dažďový zvod zvládnuť. http://www.fischer-cz.cz/Domovska-str... Druhou alternatívou je Termax 10 ale ten je maximálne do hrúbky izolácie 24cm http://www.fischer-cz.cz/Domovska-str... video: https://www.youtube.com/watch?v=KFUDV... Kedze ste to tu uz viaceri aj vyskusali verim, ze to bude OK.
Odpovedať
@dominik_boksansky akurat treba najst/vymysliet uchyty, trne su nepouzitelne, skrutkovacie maju priemer tusim 10 a este to aj nie je klasicka skrutka.
Odpovedať
@kriloter nemas foto uchytenia bleskozvodu dik
Odpovedať
@campanol nemam, mozem nafotit ak nezabudnem, dehn ma take uchyty
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky @kriloter niečo takéto použiť: http://www.lacnestavanie.sk/p/4311/kj...
Odpovedať
@kriloter nazdar iba sa pripominam ohladom toho uchytenia bleskozvodu :)
Odpovedať
@campanol
Odpovedať
hmozdinka+ chemicka kotva ,plus samozrejme nazvaranie dlhej sruby na uchytenie pre odkvap,zatial nemam na stene eps a ryny mi odstavaju 21cm od steny a drzia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
je v poriadku taketo kotvenie zvodov do fasady? nemali by tam ist nejake krytky a silikon? Takyto sposob sa mi zda od strecharov nezodpovedny a bojim sa zatekaniu pod fasadu.
Odpovedať
@wilder01 bežná slovenská fušerina, tam sa mali ešte pred sieťkou dať plastové hmoždinky Fischer FID 90 a vyzeralo by to inak. Vám nech to firma vyplní silikónom.
Odpovedať
@stowasser zasilikonujem to sam a zozeniem si na to nejake krytky, resp. konicke podlozky.
Odpovedať
@stowasser Prosim ta a co by s tou hmozdinkou do polystyrenu potom robili? @wilder01 Ak mas itong je to tak bezne robia to vsetci, inak sa tro ani neda, teda da sa to, ale to si skor bude robit clovek sam ked sa s tym chce vyhrat. Daj tam silikon a nemusi riesit ani podlozky, naco? za tyzden ta to ani nepapadne riesit a do konca zivota sa na to viac nepozres.
Odpovedať
@sysell skus porozmyslat, nevzdavaj sa tak skoro :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?