Je potrebné zatepliť veniec?

Dobry den potrebujem poradit ohladom zateplenia venca ci je ho potrebne zeteplit ked davam na fasadu 12cm sivy polystyren jedna sa o bungalov bez deky plus bez podkrovia. Vnutorne zateplenie pojde 40cm medzi dreveny tram (aj k vencu z vnutra ) vopred dakujem za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@coko11111 nerozumiem ako ho chces ci nechces zateplit. Ak mas veniec zarovno muriva ina izolacia ako fasadna sa ti tam nezmesti. Nie? Ak ho mas vsadeny smerom dovnutra , jasne ze to musis zateplit po vonkajsiu hranu muriva a potom fasadny eps... ci som nieco nepochopil? ;-)
Odpovedať
Napr. Kebyze bol ten veniec zarovno s fasadou tak bude stacit 12cm zatepelnie ? ci ? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@coko11111 Veniec ako železobetón by mal byť zateplený viac ako murivo ale ak to už máš urobené zarovno už nič nevymyslíš v tvojom prípade by som sa viac bál zateplenia venca z hornej strany, keď chceš aj z vnútra zateplovať k vencu.
Odpovedať
@coko11111 ak mas veniec zarovno s murivom, tak ho zatepli rovnakou hubkou, ako budes zateplovat murivo. Vlnu, ktoru budes davat do stropu, treba dat aj ponad veniec, az k fasadnej izolacii. Rady pseudoodbornikov na vsetko, ktory radia, ze by mal byt ZB veniec zatepleny viac ako murivo, nepocuvaj...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravim, toto je stav ako vyzera veniec na dome co som kupil. Je tam cca 3-5 cm kde je odhaleny veniec. Nevsimol som si, ze by sa to vo vnutri nejako prejavilo, ale ked s tym treba nieco robit tak pred dokoncenim stablonu. Treba to riesit? Ako prve mi napadlo nalepit tam penou hranoly 10x10cm z fasadneho polystyrenu pred pomurnicu. Co by bolo rozumne riesenie? Obvod striech je spolu cca 100m. Dakujem
Odpovedať
@uncastl Nechcem moc mudrovať, lebo som len jednoduchý človek z dediny a bývam až na konci jednej slepej ulice, ale ja si myslím, že nezávisle od toho, či budete mať priznané, alebo nepriznané podbytie, malo by to byť aspoň najlacnejšou vatou uzavreté takto nejako:
Odpovedať
@stowasser Presne tak. A ešte k tomu umelecky podané. @uncastl Izolácie musia na seba vždy nadväzovať. Tepelné mosty sa prejavia v plnej "kráse", až keď sa býva - v zime, keď sa kúri a tvorí vodná para... a na takýchto studených miestach sa to potom zvykne vyzrážať.
Odpovedať
Ja ak si dobre pamätám zo svojich brigádnickú h cias, tak vždy keď sa zasaloval veniec dovnútra salungu sa dával aspoň 5cm styrodur, a o tých 5cm bol veniec uzzsi smerom dovnútra. Švagrovi keď stavala firma a keď som im toto hovoril tvrdili že tam ide 15 eps na stenu že to je v pohode. Reku ok šak to není moja chalupa. Teraz zhruba 5 rokov od dokončenia stavby každú chvíľu švagor nadáva že mu to v rohoch vlhne. Hmm čím to asi bude? Jasné že ten veniec treba zatepliť troška viac ako obyčajnú stenu, už len z toho dôvodu že tam sa vám stretajú horizontálna a vertikálna izolácia, takže je to kritické miesto.
Odpovedať
Dakujem za rady. Ukazalo sa, ze tato strecha nema izolaciu po strope, ale sikmu a jedina vec ktora oddeľovala izbu od vonkajsku bol sadrokartón. Mam v plane to vyplnit EPS 7+15cm. Chcel by som to zachytit len pur penou a poistit klincami do krokiev: chcem sa vyhnut dlhym kotvam do betonu a dreva. Moze byt?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?