Cavte. Potrebujem dozateplit povalu vatou. Momentalne je v akcii 80mm vata a vysla by financne lepsie ako kupit 160mm na 1x. Bude mat nejaky zmysel polozit 2x tu 80mm? alebo je to len viac prace? Bez efektu prinosu? Uspora financii nieje nejako velka, no ak by to malo znamenat ze je lepsie polozit 2 vrstvy ako 1 hrubu, isiel by som do toho. Poradite?
osobne si myslim, ze je to OK pouzit 2x80mm, ale su tu vacsi odbornici nez ja... oni sa ti ozvu coskoro
ono ked sa zamyslis, musi to byt OK, pretoze ak niekto pouzije 40cm, tak nekupi 40cm, neexistuje, kupi 2x20cm ;)
cize musi fungovat aj 2x8cm, pokial mas pracu zadarmo, resp realizacia nebude stat viac z dovodu, ze ten co to tam bude davat nezoberie viac za robotu..
@velakusin min vatu vies polozit tak ze ju natlacisk sebe a nevznikaju medzery medzi pasmi alebo doskami ako napr pri EPS, takze za mna 1 vrstva menej roboty.
Dikes za reakcie. To je uz dodatocne zateplenie. Na strope mam 36cm styrcomixu, no je to malo, tak potrebujem este dolozit. Ak tam dam tych 160mm spolu tak by to malo dosiahnut odpor R=9,9, tak taka je predstava. Preco som daval Styrcomix? Lebo som sa nechal presvedcit a vyslo to rovnako ako vata s tym, ze som si to nerobil ja, ale firma. Teraz to chcem dodatocne dorobit vatou volne polozenou na tom styrcomixe. Bude sa to rovnat cca 40cm vaty. To uz myslim plne postacuje.
Nemôžem si pomôcť prečo až toľko vaty sa dáva 30-40cm :O:O samozrejme ak by som staval dom asi by som tiež dal. Ale Prerabame poschodie rodinného domu a máme od podlahy po hranol 240cm medzi hranolmi je 14cm takže budeme asi dávať 14-16 cm vatu myslíte, že by to nezateplilo?? Strecha je sedlová s tým, že ešte máme podkrovie, ktoré uvažujem že tiež zateplim 14vatou. Samozrejme, že podkrovie je menšie ako poschodie tým pádom tam na S a J strane bude zateplené len od stropu. Bude mi zima. Vatu uvažujem knauf 0.039 na podkrovie a nad strop 0.035, ďakujem