Izolacia tramu terasy od venca obvodovych stien

Zdravim, betonovy tram terasy bude privedeny k obvodovym stenam RD. Vsetky otvory (dvere, okna, garaz) budu izolovane z bokov a zo spodu 2 - 5 cm, ako aj vsetky obvodove steny budu izolovane, 5cm. Tepelny most sa bude vytvarat pri spajani venca terasy s RD. Hladam riesenie na odizolovanie a zabranenie vzniku tepelnym mostom. Co si myslite o preruseni betonu 2cm izoláciou alebo je lepsie zaizolovat vonkajsie aj vnutorne steny v tychto castiach s 2cm izolaciou? Vopred diky za odpovede. Vid pridane fotky
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň pán @davet . Na vašom mieste by som si dala ny tento detail vypracovať tepelno-technické posúdenie s modelovaním detailu s 3D vedením tepla. Stojí to pár eur a budete kľudne spávať. 2 cm izolácie, predpokladám max. na báze tvrdeného polystyrénu, ktoré ste sem plánovali dať Vám bohužiaľ nepomôžu. ŽB veniec terasy asi podľa statiky bude nevyhnutné prepojiť pevne s domom. V takýchto prípadoch sa buď izoluje celý preklad vonku ( postačilo by možno na 1,0-1,5 m od domu avšak vyzeralo by to smiešne a preto sa izolujú celé. Ak nad terasou máte drevený krov, toto riešenie nepôjde urobiť. Alebo sa ŽB veniec vie urobiť aj systémom podobným ako sú ISOKORB riešenia, avšak toto musí statik vedieť a veniec tak nadimenzovať. V tomto riešení by som Vám odporučila následne priestor medzi vencom terasy a domom oddeliť materiálom so súčiniteľom tepelnej vodivosti 0,022 W/m.K napr. WEBERTHERM 022. Pekný deň.
Odpovedať
@davet čo tak to nespajat a spraviť tam stĺpy... buď tak alebo to obaliť tým eps
Odpovedať
@davet Máme to take podobné.. spravil som to ako samonosné zelezno drevenné..4 stply..zelezné priemer 10 cm... zapustene su v izolacii..(25cm)
Odpovedať
@davet tento detail mail byt spracovany v realizacnom projekte, ten ale stoji niekolko sto eur naviac, takze chapem jeho absenciu. Zaujala ma vasa poznamka, ze budete dom zateplovat 5cm izolaciou. Lepsie bude to nezateplovat vobec. Prekrytie terasy 4x6 m ste mohli urobit z dreva a vyhli by ste sa takymto komplikaciam.
Odpovedať
Terasu by ste mali aj tak komplet oddilatovat od domu, takze to dajte na vlastne stlpy a problem mate vyrieseny (pripadne to urobte z dreva) (inac ta dvojka polystyren vam to aj tak nezachrani)( ak ste presvedceny ze to budete prepajat tak potom treba obalit cele prievlaky zvonku)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?