Izolacia stropu v bungalove. Staci R10? Material

Budem robit izolaciu stropu v bungalove. Tusim, ze norma je R6.7. Riesim, aky material pouzit. Povedzme, ze chcem R10. Co sa tyka pomeru ceny a tepelneho odporu vychadza mi najlacnejsie dat Knauf Naturoll Plus. 40cm bude mat odpor R10 a stat 8.50EUR/m2. Taky Isover Unirol Profi by mal pri R10 iba 33cm, no stal by 15.50EUR. Ak mam vsade dostatok miesta, je lepsie dat vyssiu a lacnejsiu izolaciu? Mozno by som dal aj 2x240mm toho naturoll plus. Aky je vas nazor na to? Kolko coho ste davali? Pocitam dobre? Aky tepelny odpor odporucate dosiahnut?
Odpovedať
prepocet
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 To som zvedavý na tie komentáre a dúfam že ľudia aj povedia prečo alebo podľa čoho sa rozhodli pre hrúbky čo použili.
Odpovedať
@igor256 ja som dal Knauf Classic Ecose 0,039. 60cm /3x20cm/ @martosko rozhodol som sa tak preto, lebo som tolko chcel. :-)
Odpovedať
@igor256 aj mne vyšiel najlepšie Naturoll Plus. 240-ka myslím bežne skladom nebýva. Tam, kde je na to miesto by som dal 2x200 alebo 3x200. Ja mám 100+200+200mm. Zateplenie stropu mäkkou vatou je to najlacnejšie zateplenie na dome a zachytí najviac tepla v zime aj v lete, tak tu šetriť netreba. Ak chceš, pošlem ti kontakt na najlacnejšieho dodávateľa tejto vaty s bezplatným rozvozom po SR
Odpovedať
Pošli, ďakujem. Veď šetriť nechcem. Resp. chcem :-D - mať daný tepelný odpor za čo najnižšiu cenu. Ide mi aj o to že ak mám knauf 500mm s R15 a isover 400mm s R15 či je to to isté alebo sa to správa inak? Dal by som možno ako ty máš 500... Ako sa to rieši pri krajoch? Ak tam je už strecha? Dať ram. Niečo lepšie alebo dať koľko sa vojde napríklad ak je tam priestor na pol metri od kraja iba 350...?
Odpovedať
@igor256 ja mám pod pomúrnicou ešte rad muriva, takže mne to vyšlo. Stačí to pod tou šikminou trocha stlačiť, 350 mm na kúsku je ok. Tenšia lepšia vata sa správa rovnako ako hrubšia horšia. 400 mm je podľa mňa minimum, 500 mm optimum, 600 mm maximum. To je ale len môj názor, nikomu ho nevnucujem :-)
Odpovedať
@jakino ďakujem za odpoveď. Este by som sa spýtal, ako si tam napchal 3 vrstvy tej izolácie? Dával si to kolmo na seba? Dá sa to dať nejako tak že 2x200 medzi tie dosky krovu a 100 ešte pod to aby som zakryl dosky? Dať to na nejakú konštrukciu alebo medzi drevá a prvé CD profily?
Odpovedať
@igor256 ja mám betónový strop a pod stropom mám 100 mm a SDK. Na strope z vrchu mám 2x200mm. Nie kolmo, lebo by sa pri pokládke druhej vrstvy nedalo chodiť po povale, ale treba jednu rolku prerezať na polovicu a rozrolovať ju prvú popri stene. Potom k nej už celý pás a následne na to druhú vrstvu celý pás. Takto je medzi vrstvami posun o polku šírky a dá sa pri pokládke chodiť po povale. Dnes už by som strop neznižoval a tých 100 mm by som dal navrch ako tretiu vrstvu
Odpovedať
@jakino prosim Ta mohol by si mi zaslat do IP kontakt na toho najlacnejsieho dodavatela vaty ? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ahoj, prosim ta mohol by si aj mne poslat kontakt na toho dodavatela? vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
A drveny polystyren? 40cm by malo mat R10 a kubik stoji cca 15€ cize 6€ 0.4kubika
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino Mohli by ste aj mne poslat kontakt na toho predajcu? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jakino dobry den viem ze uz ubehla dlhsia doba ale ak este ten kontakt mate a predajca je stale predajcom sklennej vaty 😁 budem rada ak mi poslete cislo
Odpovedať
@martinka104 Dobre, že ste ju obnovili aj mne by sa hodil kontakt :-)
Odpovedať
@jakino poprosil by som aj ja kontakt :) ďakujem krásne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?