Izolácia štítových múrov

Hľadal som tu témy týkajúce sa izolácie štítových múrov, ale veľa som toho nenašiel. Štítové múry by som chcel izolovať EPS hrúbky 380 mm, pričom pred štítovým múrom by EPS bolo predsadené 300 mm z dôvodu plynulého napojenia na fasádny EPS hrúbky 300 mm. Je tam však zopár nejasností, na ktoré sa chcem spýtať: - ak použijem EPS na izoláciu štítových múrov ako je na obr. ako sa bude správať minerálna vlna medzi a pod krokvami v interiéri? - akú fóliu použiť v priestore medzi EPS a strešnou krytinou aby nedošlo k poškodeniu EPS vplyvom vysokých teplôt - ako riešiť spoj EPS-štítový múr? vypeniť PUR penou, alebo nalepiť EPS priamo na štítový múr?
Odpovedať

Odpovedať
To tu nikto nemá skúsenosti s izoláciou štítových múrov aby poradil Edit: Ako riešiť detail na obr? Nechať medzi EPS a pomúrnicou 50 mm medzeru, alebo by malo EPS prekrývať celú pomúrnicu v tomto mieste?
Odpovedať
Profilova fotka
prečo izoluješ pôjd a prečo EPS, ak si chcel špičkové riešenie, jednoduchšie a trvácnejšie bolo krov vynechať a použiť pórobetónové panely aj na strechu a potom to celé obaliť napr. Ytong Multiporom.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.ytong.sk/sk/content/komple...
Odpovedať
Profilova fotka
V takýchto miestach sa používa sklenná vata.Lepšie vyplní priestor.Medzi vatou a pomúrnicou netreba vynechávať medzeru medzi polystyrénom a pomúrnicou aspoň 1 cm.Praktickejšie je nelepiť polystyrén na lepidlo ,ale vyplniť vzniknuté nerovnosti montážnou penou.V interiéri je nutné dať pod minerálnu vlnu parozábranu.Z exteriérovej strany paropriepustnú fóliu.
Odpovedať
@antonmesaros EPS chcem použiť z dôvodu lepšieho upevnenia medzi krokvy. Ak by som tam použil vlnu neviem si predstaviť ako by som ju upevnil, nakoľko medzi vrchom štítového múru a strešnou krytinou je cca. 400 mm. Na fasádu pôjde opäť EPS. Rovnaké riešenie použil mio23
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý večer. celkom nie som rozhodnutý ako ukončiť štítové múry resp. ako izolovať,alebo neizolovať. Riešim izolovanie nad krokvy. Či domúrať do úrovne folie čo pojde pod krytinu a nedávať izoláciu na múr, alebo či prechádzať izoláciou až ponad štit. múr, po jeho vonkajšiu hranu. Ďakujem
Odpovedať
@gabcolm kvoli zamedzeniu vzniku tepelneho mostu je nevyhnutne dat medzi strechu a murivo izolaciu-zalezi od konstrukcie strechy a vencov a hlavne od toho, ako bude podkrovie vyuzivane - obytne/neobytne.
Odpovedať
V dome bude galéria, resp. v obyvačke a priznané krokvy na ktoré pojde záklop s neomietaných dosiek. a potom uz izolácie. štítový múr bude do urovne záklopu s tehly. či je dobré izoláciou prejsť až naň alebo nie?
Odpovedať
@gabcolm mne tento detail presne preratal projektant, lebo tam hrozil vznik rosneho bodu. Ide o to, ze vlastne od strany stresnej krytiny by nebola ziadna izolacia, preto sa stitove mury nedomurovali az k plnemu debneniu, ale ponechala sa tam medzera a ta sa zateplila.
Odpovedať
@stowasser a akým materiálom ste izolovali?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?