Izolácia + schody

Zdravím vás. Potreboval by som požiadať o pomoc s informáciou ohľadne izolácie. Chystám sa realizovať schody a neviem či bude vhodné odstrániť styrodur z prvého rady ytongov a priamo "nalepiť" betónový blok schodu na ytong. Z druhej strany ytongu je 30cm (na celú výšku ytongu) podlahovej izolácie. Dostal som info že by sa mohla tvoriť vlhkosť zvnútra, ale keďže je to tam na celu výšku izolované, tak neviem či by to bolo možné. Potrebujem mať od dveri hneď blok schodu a nie ešte medzikus s nejakým obkladom na styrodure. Takže otázka je - môže ísť styrodur preč.?? Ďakujem za každú dobrú radu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mirofza:

Zdravím vás. Potreboval by som požiadať o pomoc s…
@mirofza Neviem, koľko tam toho polystyrénu máš, ale ja by som ho určite vyhodil. Namiesto neho by som urobil šalovanie a vylial tam beton. Následne naň potom ukladal dlažbu. Čo sa izolácií týka, nič by som neizoloval. Dlazbu by som mierne spádoval von, aby voda prirodzene odtekala a dal by som si záležať na dobrom vyspárovaní. Ja používam dlažbu namiesto stešnej krytiny nad vstpom do pivníc- rovno nalepená na betonovej streche, vyspárovaná. Bez izolácie. Zima-leto, prší na to, nič nepretečie a slúži už 15 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Polystyren vyrez prec daj sturodur 50mm a vyrob schody. Dlazbou prekryjes styrodur. Bezne opieraju schody o ram dveri co chodim po stavbach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@mirofza Neviem, koľko tam toho polystyrénu máš, …
@zicher - Vďaka za radu... Nemôžem/nechcem schody vyliať z betónu, lebo už mám kúpené schodové betónové bloky (viď foto) a z nich chcem vytvoriť schody. Takže styrodur pôjde preč a tie betónové bloky oprem priamo na dom...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Polystyren vyrez prec daj sturodur 50mm a vyrob s…
@wolodymyr - Tiež vďaka za radu... Polystyrén tam nie je, je to 22cm styrodur. Ale som písal vyššie, pôjde preč a bloky oprem priamo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?