Izolácia polystyrén Izograf neo - šedý

Aky mate nazor na sedy polystyren na zateplenie. je lepsi ak obiely? na co si dat pozor pri nakupe polystyrenu. chcceme 8cm hrubku, este na nieco si dat treba pozor? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vralen treba si davat pozor na dodavatela aby nedodal EPS s uplne inou objemovou hmotnostou (nizsia, horsie parametre). V zasade je sedy o cca 20 percent lepsi v parametroch, zial aj v cene. Takze sa oplati tam kde sa chce setrit miestom.
Odpovedať
Profilova fotka
Kym sa rozhodnes cim zateplit, odpovedz si co tym chces dosiahnut .... aky tepelny odpor chces mat ?, resp ake tepelne straty ?, je obvodovy mur to jedine co potrebujes zateplit ? ovela castejsie su vacsie uniky stropom , vela ludi na to zabuda ... (je tu o tom velmi vela diskusii, skus pohladat) ... ... ak by som velmi velmi zovseobecnil tak je sivy cca o 15-20% ucinnejsi (ma vacsi tepelny odpor) ako biely ... ale zaroven je o cca 20% drahsi ... (lambda pre tvoj sedu je cca 0.031W/mK, Lambda na "biely"-polyform EPS 100 je cca 0.036) tj cca 14 % v prospech siveho ... ... podla toho co zateplujes tiez musis nastavit spravnu hrubku , aby si zbytocne nedostala rosny bod do muru, ale do zateplenia ... zas uplne hruby odhad je ze 8 je malo .. aspon 12-15 ... (alebo aj 40.... ? :) mne na palenu tehlu vychadzalo tusim prepoctom 14cm ... (v idealnych podmienkach, tj nakoniec dam asi 20cm bieleho), polystyren ako taku uz nieje tak podstatna polozka v celom zatepleni, viac stoji lesenie+fasada+praca ... ale .. urcite si o tom precitaj viac .. a pouzi kalkulacku a sedliacky rozum ... ak mas okolo domu dost miesta tak porovnaj s bielym, mozno zistis ze sa oplati .... zalezi aj ake ceny ti daju ..
Odpovedať
praveze tento typ polystyrenu ma aj dobru cenu, tak preto sa mi to nezda
Odpovedať
....nam po prepoctoch pri energetickom certifikate vyslo pri porovnani bieleho EPS 15cm a siveho EPS 15cm rozdiel cca 7% v prospech siveho..... tak som rozhodol ze sa neplati investovat viac euracov do siveho pri takej malej uspore. V Strope mame 38cm sklennu vatu + priprava na rekuperaciu ( zapocitane v energetickom certifikate)
Odpovedať
Treba davat pozor, aby nebol vystaveny slnecnemu ziareniu po dlhsiu dobu. Je tmavy a pritahuje slnko, takze na strane, ktora je vystavena sl. ziareniu zvacsuje svoj objem a tym padom sa prehyba. Toto moze sposobit az odtrhnutie od steny. Pocas prac teda treba zakryvat plachtami a co najskor zasietkovat. Koly tejto nemilej vlastnosti budem davat sedy EPS len do podlahy a mozno na strop, uvidime, aku cenu sa podari zjednat, ale to ma caka az na jar :)
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko 0,036 ma S to je podlahovy, 70F , fasadny ma 0,038 :) co je cca 22 percent :) @supiiik z realnej skusenosti to tak nie je, dokonca po dlhsej dobe co boli zbytky von mozem povedat ze biely XPS je daleko znicenejsi ako sedy EPS.
Odpovedať
@majkoj Poloz celu platnu sedeho EPS na slnko a po par hodinach na neho poloz rovnu latu, ci ostal 100% rovny, tak ako ho odrezali vo vyrobe. Musim sa priznat, ze z vlastnej skusenosti to nemam, ale bol som na skoleni, kde na toto upozornovali. Preto napr. niektory vyrobcovia vyrabaju sedy EPS s bielym povrchom z jednej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik ja viem, ze to kazdy vyrobca ma v technickom liste, ale ja mam cely dom s tym zatepleny :) takze ja ti hovorim o realite. A robilo sa to na hranici odporucanych teplot, ale zase tak, ze vychodna strana sa robila vecer a zapadna rano. Mimochodom, mas to skoro to iste ako ked na fasadu das potom tmavu farbu (ani to vyrobca neodporuca).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj dik za opravu, len som rychlo hodil ocko do tabuliek a asi som zle pozrel ..... tak 22% .. :) takze ak bude tena o 22% nizsia u bieleho za kubik tak je to za jendo :) ... Inak k tomu prehybaniu siveho ... Mio ma celu dom sivim, nic nezakryval a vraj sa nedeformovalo .. ale tam je asi podstatne aj to ake hrube su tie platy .. lahsie sa skruti 8cm ako 30cm hruby kus.
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko prave preto ze to bolo takmer za jedno som dal sedy aby som usetril priestor. Cim viac izolacie, tym by mala byt sirsia strecha aby prekryla pripadne chodniky a strecha sa da rozsirit viac menej len o celu skrydlu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?