Izolacia po obvode

Hellou zistil som ze mam izolaciu iba po obvode domu staci to alebo musi byt po celom dole izolacia? Ale pod podlahamy to nieke iba po obvode ako som pisal
Odpovedať
zalezi ... vadit to moze aj nie ... preco sa pytate ? nejaky problem ? mate v plane nejake stavebne plany ? alebo len nieje do coho pichnut tak sa pytate :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

zalezi ... vadit to moze aj nie ... preco sa pyta…
@shadowmilan Starsi dom prerabam budem davat dole stare omietky atd atd voda nova atd atd a preto sa pytam lebo ukazoval som to jednemu panovi a on ze treba podrezat kedze to je takto a dat to do celeho domu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patrik134:

@shadowmilan Starsi dom prerabam budem davat dol…
@patrik134 treba netreba, záleží od toho, či múr vlhne, alebo nie. Podrezávanie je obrovský zásah, ja by som sa mu snažil vyhnúť. Pokiaľ dom nevlhne, tak zbytočne bude podrezávať. Existuje hrotový vlhkomer muriva za pár eur, ten ukáže, či je múr vlhký, alebo nie. Vačšinou ťahá vlhkosť práve omietka. Po obití omietky a zaizolovaní XPS pod úroveň aflatovej izolácie, múr vodu neťahá. Zbytočne potom niečo podrezávať. Ak nemáš viditeľné problémy s vlhkosťou múrov, určite by som nepodrezával.
Odpovedať

@shadowmilan Starsi dom prerabam budem davat dol…
@patrik134 na novostavbe sa dáva izolácia proti vode i chladu všade, na starý dom to už všade nedáš
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@patrik134 treba netreba, záleží od toho, či múr …
@zicher otazka znie ze ked dam plastove okna ci nebude vlhnut a vznikat plesne
Odpovedať

@zicher otazka znie ze ked dam plastove okna ci n…
@patrik134 To ti odhalí ten vlhkomer.. Či sú vlhké steny.. Ked ich nemáš vlhké teraz, nebudú ani potom. Predpokladám, že budeš zatepľovať. Po zateplení zvonka sa zvýši teplota steny vovnútri a stúpne rosný bod, čiže je menší predpoklad, že bude niekde tvoriť kondenzovaná vlhkosť.. Teda okrem samotných okien, kde bude povrchová teplota najnižšia a pravdepodobnosť tepelného mostu najvyššia. Bez zateplenia by mohla iba samotná výmena okien spôsobiť vyššiu vzdušnú vlhkosť a studená stena urobí svoje.
Odpovedať
tak ak je tam izolacia, porusena asi nebude ja som mal izolaciu a vlhli steny lebo na zemi bola skvara a ta bola nad izolaciu do vysku 2 radov tehal a potom podlaha takze vlhkost isla tade ... ale podrezavat by som asi znova uz nerobil i ked som robil, aby som napojil novu izolaciu podlahy na tu pod murom, ale proste by som iba vycistil sparu a pritavil to na staru co najviac by sa dalo ... takze ono je to tazko, docitate sa vsade ze ano urcite izolaciu podrezat a blabla ... ale to su take clanky ... preto zelezi, ked nato mate, dajte to podrezat a nechajte si trcat, potom nato natavite tu z podlahy ... ale riesenia na stare domy su rozne ... tak isto mne prve co povedali urob dosku so sietou a 15cm hrubu ...pozeram naco ...ta zem pod tou 60r podlahou bola taka hruba ze nerovnosti som vyrovnaval zbijackou :D ale zalezi kde je dom, ci svah, aka je spodna voda atd atd ...
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher otazka znie ze ked dam plastove okna ci n…
@patrik134 rodičia na chalupe vymenili okná v dobrej viere a od toho momentu začali problémy s vlhkosťou (pleseň, drevomorka ap). Staré okná totiž prefukovali, čo bola nevýhoda v kontexte vykurovania, ale nezanedbateľný prínos v zmysle znižovania vlhkosti a s tým spojené problémy..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@patrik134 To ti odhalí ten vlhkomer.. Či sú vlhk…
@zicher asi to spravim tak ze skusime to niako vymysliet ze spojim s tou starou izolaciou novu vo vnutri v dome. Alebo co injektaz nebola by lepsia v tomto pripade?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@patrik134 rodičia na chalupe vymenili okná v dob…
@gadefox tiež som menil okná ale žiaden problém,para s varenia a kúpania,sprchovania odchádza von
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@gadefox tiež som menil okná ale žiaden problém,p…
@duzu a mate tak isto odizolovane ? Lebo mi mame sve izby estw s pieskom a budeme zalievat betonom
Odpovedať

@duzu a mate tak isto odizolovane ? Lebo mi mame …
@patrik134 to som tiež prerábal , škvara von a nahradilo sa betonovou platňou a izoláciamy proti vode i chladu a plávajúca podlaha, ostali radiátory lebo je el. kotol a priamo sa vykuruje len 70m2 z celkových 135, sme už len 2 a TC sa nesplatí
Odpovedať

@patrik134 to som tiež prerábal , škvara von a n…
@duzu okej snad ti bude v pohode lebo moc sa mi do podrezavania nechce ist
Odpovedať

@duzu okej snad ti bude v pohode lebo moc sa mi d…
@patrik134 to je zbytočné chlad zo základov i tak prejde, zabráni sa len vzlínaniu vlhkosti a to ide aj ináč ako popisovali ako spojiť izolácie ak tam stará vôbec bola, kamenné domy nemali žiadnu izoláciu len hrubý múr , cez zimu stále kúriť a v lete i v najväčších horúčavách chladno, býval som v takom ako decko pri prababke, bola iná doba palivo takmer zdarma
Odpovedať

@patrik134 to je zbytočné chlad zo základov i tak…
@duzu no my mame zo 60tich rokov dom a je tam tehla kvader. A je tam izolacia iba po obvode
Odpovedať

@duzu no my mame zo 60tich rokov dom a je tam teh…
@patrik134 to mám teraz i ja po rodičoch a len gatran papier, akurát pol domu na zemi vo svahu a tam som robil izolácie, dole bola niekedy letná kuchyňa , teraz sklad všetkého možného
Odpovedať
Článok sa načítava...

@patrik134 to mám teraz i ja po rodičoch a len ga…
@duzu aha no my mame zas polku domu pivnicu iba
Odpovedať

@patrik134 to mám teraz i ja po rodičoch a len ga…
@duzu a nahodou nevies aka je cena za m2 na zhadzovanie omietok?
Odpovedať

@duzu a nahodou nevies aka je cena za m2 na zhadz…
@patrik134 ja som obúchal len čo odúvalo, nie všetko, robili sa nové omietky na pôvodné, akurát plafon i sieťka do lepidla , niekto dáva rovno omietky a maľovku a niekto sadroš namiesto omietok
Odpovedať

@patrik134 ja som obúchal len čo odúvalo, nie vše…
@duzu vdaka za info
Odpovedať

@duzu vdaka za info
@patrik134 ja som to mal tiež odtiaľto, aj ked mnohí to tu skôr dehonestujú a ťažko sa vyberie niečo užitočné
Odpovedať

@duzu aha no my mame zas polku domu pivnicu iba
@patrik134 a k čomu ti slúži pivnica?
Odpovedať

@patrik134 a k čomu ti slúži pivnica?
@duzu zatial k nicomu a mam tam cerpadlo a komin
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?