Isover RIO pod strechu...Nobasil Outherm na fasádu...čo vy na to?

Miestne stavebniny mi ponúkajú tieto dva izolačné materiály.. Isover RIO 20 cm a 18cm na zateplenie medzi krokvami a pod...a na zateplenie fasády-fasádne dosky Nobasil Outherm v hrúbke 15cm príp. 16cm...máte s týmito materiálmi nejaké skúsenosti?..pri Isover RIO akurát viem že lambda je 0,042.. Za odpovede, rady a postrehy vďaka..
Odpovedať
Profilova fotka
to neviete čo s peniazmi?
Odpovedať
@jan45 pán Ján práveže viem..pod obytnú plechovú strechu potrebujeme jednoznačne poriadne zateplenie..určite tam nedám 20cm a nedokúrim sa..a tieto materiály sú z tých najlacnejších... sú aj o dosť drahšie...tak prečo vaša otázka? asi by ste išli skôr do polystyrénu na zateplenie že?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 asi žijem v predstave, že minerálna vlna je drahšia, myslel som to tak, že každá izolácia s rovnakými (alebo podobnými) parametrami splní funkciu a cena je rozhodujúca. Do strechy vatu áno, ale ak môžem poradiť, ak je nad izoláciou priamo škridla, treba plný záklop. Dôvod? Pod škridlu prefukuje ,ani fólia (to je rezervná krytina, nie ochrana pred vetrom) to nezachráni, izolácia je ochladzovaná a tým celý priestor.
Odpovedať
@jan45 máme plné debnenie a na tom je falcovaný plech nie škridla..hned pod strechou budú izby..ja som len chcela vedieť pretože tu nikto nespomínal vatu RIO od Isoveru že s ňou robil, aký to je materiál..ma uvedenú lambdu 0,042
Odpovedať
Profilova fotka
to je laboratórny výsledok, výroba, skladovanie a manipulácia to ovplyvní, ale aj tak sa dosiahne dobrá izolácia. pri takejto skladbe je potrebná dobre urobená parozábrana a možnosť odvetrania prípadných prienikov pary. Ešte som nevidel odvetranie plechovej strechy, ale videl som kostol, kde po zámene škridlovej strechy za plechovú po desiatich rokoch riešili znehodnotenie barokobej klenby.
Odpovedať
@zuzinka0101 ja už mám tri typy vaty od troch výrobcov na streche a poviem ti je veľký rozdiel v kvalite. 0,042 by som určite nechcel je to bieda . Aspoň 0,036 ISOVER UNIROL PLUS S tým keď som robil tá mohutnosť pfuu paráda paráda ...dával som 20cm ... Potom som kúpil aj 20cm Knauf Classic 0039 to bola už bieda bieda oproti isoveru 0036 Máš zatiaľ všade 20cm niekde 30 cm ...ale ešte plánujem 20 cm v budúcnosti doložiť ...a minimálne 0,036 ISOVER UNIROL PLUS Sú kupujúci čo si všímajú predovšetkým len centimetre izolácie a cenu nie tepelný odpor preto povedia mám 20, 30 alebo 50cm .... Preto mi raz v jedných známych stavebninách starší pán aj pred jeho kolegyňou ktorého tam už vidím dlhé roky robiť povedal : hovoril som že chcem izoláciu čo má 0036 aspoň ...že či máte skladom ...a on na to máme ešte lepšiu tá má 0039 ... :-D :-D :-D ja som bol ticho , nechcelo sa mi to riešiť
Odpovedať
@zuzinka0101 Ahoj. U novostaveb je celkem snadné zakoupit dobré izolace za dobré ceny. Je nezvratný fakt, že nerozšířenější izolace mají lambdu 0,039 W/mK . A právě v tomto segmentu jsou nejčastější akce, jelikož této minerální vlny je totální nadbytek. Před měsícem jsem kupovat Knauf Classic 039 za cenu 550 Kč za balík, což je 5,52 m2 Jedná se o tloušťku 20 cm. Zde je vidět, že 40 cm tlustá izolace vyjde na cca 200 Kč/m2 ( cca 7,15 Euro/m2 ) a to je cena naprosto sqělá. Jistě, že jde optimalizovat tloušťku použitím vlny s lepší ( čili menší ) lambdou. Tam to ale už leze do peněz. To je spíše pro stávající objekty, kde není dost místa. Nicméně, důležitý je celkový tepelný odpor celé konstrukce a ne jenom nějaká lambda minerální vlny. Zásadní problém plechových střech na bednění je neřešení odvětrávací mezery mezi bedněním a zateplením. Ta by tam zcela jistě měla být, jelikož kondenzace vodní páry, která se tam třeba náhodně dostane je pěkné svinstvo. Pokud se vodní pára nedá odvětrat, tak prostě nejdříve to začne vlhnout, následně začnou růst plísně a nakonec houby napadnou veškeré dřevo. A Vy ani o tom nebudete vědět.
Odpovedať
@praoteccech dakujem ...my máme skladbu strechy zhora nadol nasledovnú - plech, plné debnenie, kontralaty, strešná folia...kontralaty sú vysoké cca do 5cm takže medzi debnením a vatou bude asi 5cm fuga cez ktorú cirkuluje vzduch..
Odpovedať
@zuzinka0101 Ahoj. To je správné řešení a neměl by nastat žádný problém a to ani v době vzdáleně budoucí. :-D
Odpovedať
@zuzinka0101 mozem sa opytat ako ste to nakoniec vyriesili so zateplenim strechy. My mame tiez plech, pultova strecha a prave riesim ako a cim zateplit.
Odpovedať
@annddrea ahoj..no medzi krokvy vysoké 18cm sme dali vatu knauf lambda 0,39 hrúbka 18cm (uchytávali ich asi drôtikom ) pod to išlo ešte 2x10cm knauf vaty na kríž..uchytávali to už motúzom :-) ..na tom je konštrukcia na SDK a ešte pôjde parozábrana a sadrokartón..inak v dome je to cítiť je tam ticho a podstatne teplejšie ako pred zateplením ;-)
Odpovedať
@zuzinka0101 ...dakujem za rychlu odpoved. A tie vrstvy pod krokvami kladli , resp. uchytavali o co.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@annddrea no prvú 10cm vrstvu uchytili motúzom a druhú navliekli pomedzi konštrukciu sdk..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?