Hlineny dom a dodatocna izolacia stropu/podkrovia - kde s tym?

Zdravim pani/damy, vopred dakujem za kazdu chvilu ktoru venujete citaniu a za kazdu radu. Situacia - hlineny dom 80 rokov stary, pred 10 rokmi vyvysene podkrovie + nova strecha z palenej skridle veniec sa nerobil (obvodovym murom to - aspon zatial - na pohlad nevadi). Prebiehajuca rekonstrukcia vratane podlahoveho kurenia prida nejake tie sadrokartonove predsadene steny a sadrokartonove stropy. Otazka - Kde a ake (ak vobec) zateplenie stropu zvolit ak ratame so zobytnenim podkrovia o rok/dva? Pripajam ilustracny obrazok. Dakujem este raz.
Odpovedať
Profilova fotka
@somalcan už teraz podkrovie pôsobí ako izolácia, radšej by som prostriedky orientoval do izolácie krovu a podkrovia.
Odpovedať
@jan45 dakujem za nazor - opat raz.
Odpovedať
@jan45 Pripojim este jednu otazku ak mozem. Podlaha v izbe "vybavena" systemom Iglu (nedavno sme to rozoberali - povodne hospodarska budova - momentalne je na iglu uz vsetko co ma byt vratane podlahoveho kurenia), na juznej i severnej stene vyvedene rury kvoli odvetraniu. V plane je predsadena stena zo sadrokartonu na severe vid foto. Odporucili by ste ju zateplit napriklad mineralnou vatou? Keby sli rury po vonkajsej strane muru, neriesil by som to, ale to zial nebolo mozne. Pomozem, alebo poskodim podla vasho nazoru vlozenim mineralnej vaty do vzniknutej medzery medzi murom a predsadenkou? Dakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@somalcan bol to bežný spôsob izolácie budov s masívnymi múrmi , kondenzačná zóna vzniká v stene, ale jej schopnosť akumulácie to počas roka vyrovná. Len vtedy nebola MV, nechávali len vzduchovú medzeru prerušovanú nosnou kostrou. Ale tie potrubia tiež pôsobia ako izolácia.
Odpovedať
@jan45 vdaka - prave tie potrubia, od ktorych by som chcel odvadzanie vlhkosti mi robia starost.. ale pojdeme teda cestou parozabrana, MV, SDK. dakujem za vas cas, za nazor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?