Hľadám firmu na podrezanie muriva v Trnavskom kraji

Hladám dobrého majstra, alebo firmu na podrezávanie muriva v TT kraji - konkrétne som z Maduníc. Nechcem to mať odfláknuté, podradným materiálom príp. sfušované. Mám to cca 50bm okolie domu je okrem dvoch múrikov celé prístupné a v obvodových múroch nemám žiadne prípojky. Teda jeden odpad ide popri stene z vnutra zvisle dole.... Časovo mi to až tolko nehorí, ideálne na jar keď bude vonku priaznivejšia teplota.... Mám klasický štvorec postavený +-1970. Klasika zmes tehla, kváder, čiastočne podpivničené, základy vytiahnuté meter nad zem. Podlahy vybetonovane každa zvlašt, vyškovo +- nad urovnou povodnej lepenky medzi základmi a murivom. Vymenili sme okná za plastové a plánujeme zateplenie. Projektant mi intenzívne doporučoval podrezanie muriva pred zateplením. Už teraz po výmene okien nám dost stúpla vzdušná vlhkosť... tak bude mat zrejme pravdu, že tá pôvodná lepenka už neplní svoju funkciu ako má. jedinú podmienku mám že sa to musí spraviť iba z vonku, nakoľko to mám už z vnútra celé hotové a podlahy vybúravať v žiadnom prípade nebudem. projektant mi doporučoval, aby som na materiále nešetril a za TOP mi vychválil nerezové plechy... Našiel som len firmy čo vrážajú nerezové vlnovky, ale to je 4x drakšie než klasické podrezávanie... Neexistuje alternatíva, že sa to podreže klasicky a nerez plech sa tam vloží spolu z izoláciou, resp namiesto nej?
Odpovedať
Profilova fotka
A nerozmyslal si nad injektazou? To sa da urobit zvonku. Nam robil .p Konecny a zatial drzi super.
Odpovedať
injektaž bola na severnom rohu robená ešte pred rokmi bývalím majiteľom, ale mám podozrenie že to už buď nefunguje, alebo to bolo bolo zle spravené.... Radšej by som išiel do toho podrezania.
Odpovedať
Profilova fotka
@kirko projektant doporučoval dobré riešenie, aj keď možno zbytočné. Treba urobiť merania, vyhodnotiť a až potom určiť spôsob.
Odpovedať
Preto hľadám odborníka čo by mi to prišiel posúdiť. Okrem vymenených okien (salamander 92mm trojsklo) som túto sezónu odkopal základy, vyrovnal nerovnosti, nalepil 3cm styrodur a naň som použil nopovku, cele som to prihrnul gulatym kamenom a oddelil od terenu obrubnikom..... No musím sa priznať že počas výkopových prác ma zastihla prietrž a kým som to stihol zakryt tak mi tam z neupraveného terenu navalilo vodu. Meranie čo som si robil svojpomocne je len také amatérske - teplomerom z vlhkomerom... priemerná vzdušná vlhkosť v severnej izbe je 65%. Po 10min vetraní to klesne na 45-50% potom to trvá tak 4hodiny kým to vystúpa znova na nejakých 60% na stene sa robia drobné hviezdičky plesne.
Odpovedať
Ahoj, riešenie podrezania je najrozumnejšie a najúčelovejšie, ani neuvažuj nad chemickou injektážou, ta vydrží len nejaký čas a je drahá,kašli na merania, ak je to vlhke rieš to a nespoliehaj sa na to že ok zatial je to v poriadku, Ako náhle zateplíš tak ten dom sa bude správať inak ako doteraz. pílu na podrez mám, no len do 45 cm, a času málo )).pošli nejaké foto kde vidieť steny a nejaký detail.
Odpovedať
šírka muriva je +-40cm. ako hovorím, o injektáž sa už pokúšal bývalý majiteľ. Fotky nie je problém urobiť. len som tu dlhšie nebol. Kľúčové pre mňa je aby sa to podrezávalo iba z vonku. samostatné betonove podlahy sú nad úrovňou prechodu medzi základmi a murivom. Ak tomu správne rozumiem, bol by si to schopný urobiť, tak mi prosím popíš aký máš zhruba pracovný postup, a aké materiály používaš. časovo by som si to predstavoval v priebehu jari ked už nebude riziko mrazu. nemám problém pri realizácii pomahať, resp spraviť nejaké prípravné/dokončovacie práce.
Odpovedať
Ako myslis zvonku? reze sa z vonku no rez je naprieč stenou, používa sa PE folia 2mm hruba, vyklinkuje sa toa da sa do skary flexilepidlo, treba to vidieť najskor ake to je,
Odpovedať
Profilova fotka
@kirko neviem ci mas predstavu ako sa to robit lebo tu je celkom fajn video kde to je pekne vidiet ze sice sa to robi z vonku ale vnutri budes mat bordelu asi viac =) https://www.youtube.com/watch?v=80u6S...
Odpovedať
vec sa má tak že celé podlahy sú nad urovnou prechodu medzi betonovym zakladom a tehlami. určite by som to nechcel robit tak, že sa to odizoluje niekde medzi 3-4 čiarom a tie tehly pod izoláciou by zostali napospas vlhkosti, nehovoriac o tom že by sa tá vlhkosť určite prenášala aj do betonovej podlahy. preto píšem že to potrebujem spraviť iba z vonku a hladám niekoho kto by to bol schopný spraviť iba z vonku. Zbežne som si pozeral ponuky na stránkach, a sem tam som našiel aj ponuku na podrezanie iba z vonku.
Odpovedať
@kirko eze sa zvecsia z vonku, ale ak chces podrezavat aj priečky tak aj z vnutra, da sa resat na spoji, nemusi sa len na tehle, podrezes aj kamen. vo vnutri bordel je, no podrezat to musis cele, az dnu, neda sa zarezat len do pol stenny na hrubku, musis izolaci dat az dnu.
Odpovedať
Podla toho čo som pozeral firmy čo to robia, tak 40cm stenu podrezať ide aj z jednej strany. Čo sa priečok týka, nehovorím, bolo by super to mat spravené, ale to už by som bol pápežskejší než pápež. podlahy sú betónové naliate rovno na štrkovom lôžku bez akejkolvek izolácie od výstavby. Na takmer všetkých priečkach sú aspoň z jednej strany obklady a kde sú neni tam je dom vystierkovaný aj zo sitom. cez vnútorné priečky ide ešte k tomu XY inžinierskych sietí. Myslím že, keď zoberem do úvahy že dom je zdravý a letných mesiacoch suchý a mám bez akéhokoľvek podrezania iba sem tam fliačik plesne v severnom rohu tak sa dokážem zmieriť s tým že budú odizolované iba obvodové múry.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?