Dvojitá parozábrana

Zdravím, chcem sa opýtať na názor k nasledovnej veci. Máme pultovú strechu, medzi krokvami vatu 20 cm + 20 cm a následne sme na vatu dali najlacnejšiu parozábranu, pretože sme chceli začať robiť ručne svojpomocne omietky a kúriť. Teraz máme konštrukciu a ideme zaklápať SDK. Na konštrukciu ešte ideme dať druhú hliníkovú kvalitnejšiu parozábranu. Otázka je, čo s tou prvou parozábranou, môže sa nechať tak alebo radšej urobiť diery aby ta vata "dychala" ?môže sa tam tvoriť nejaký kondenz alebo vlhkost? Riešil takúto situáciu niekto? ďakujem za rady.
Odpovedať
@dragonfly33 ziadne diery netreba robit, ta dutina medzi parozabranami je stale strana interieru... ak je vsetko ostatne urobene dobre, nema tam preco byt teplota rosneho bodu aby sa tam vytvaral kondenz.
Odpovedať
@gashtaan tým všetko ostatné urobené dobre myslíš odvetranie strechy? máme plech, plny zaklop a pod nim odvetranie,folia, vata.Dik
Odpovedať
@dragonfly33 odvetranie je samozrejme nutne, ale to je opacna strana... skor som mal na mysli nejaky vyraznejsi tepelny most v tom priestore.
Odpovedať
Môžu ostať obe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?