Dotácia na zateplenie domu (novostavby)

Aktualne je v MPK navrh zakona, podla ktorého by stat mal poskytoval dotacie na zeteplenie rodinného domu. Tyka sa novostavieb, musia byt splnene nejake podmienky (napr. kolaudacne povolenie vydane po 31.12.2014, dom s takmer nulovou spotrebou). Vyska dotacie sa navrhuje v sume 8 tisíc eur a ucinnost zakona je navrhovana od maja 2019. Kto ma zaujem, tu je cely material. https://www.slov-lex.sk/legislativne-...
Odpovedať
Koľko je to tá takmer nulová spotreba energie?
Odpovedať
@cveno myslim ze domy v kategori A0 kde merna spotreba na vykurovanie je <= 54 kWh/(m2.a) (kilowathodin na m2 plochy za rok)
Odpovedať
Lenže to musí vykonať firma s certifikátom. Nemyslím obdivovanie školenia za 25€ s obedom. Ale certifikát manažérstva kvality.....za vydanie sa platí. To znamená že nie materiál zo zľavou a práca za 12€. Ale tvrdá podnikateľská mena. Tak ako písal chlapec hore....dá si to spraviť pár ľudí.
Odpovedať
@virnik27 Síce si to napísal hrozne, ale plne súhlasím. Bude to tunel ako s tými dotáciami na solárne panely. Ak si to človek kúpil po vlastnej línii, vyšlo to lacnejšie.
Odpovedať
Toto je len pripomienkove konanie, zaujimava bude az konecna verzia zakona. Ak by to nechali v tomto zneni, tak v nasom pripade by sme splnali podmienky a mali narok na tuto dotaciu. No uvidíme :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Aktualizacia: material bol vcera vo vlade schvaleny https://rokovania.gov.sk/RVL/Material...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?