Dom nedýcha

Profilova fotka
zateplil som dom 20cm EPS a teraz zháňam plesne a vlhké rohy stien. Zmizla mi aj vysoká relatívna vlhkosť a teraz neviem čo robiť. Je to tým, že som si zadusil dom a teraz v ňom nežijú obľúbené plesne? Ako mu prinavrátiť život? Kde je moja nekomfortná teplota a vysoká spotreba plynu? - snáď si to vynahradím kúrením v lete, aby mi nebola zima a spotrebované kubíky plynu doženiem.
Odpovedať
:))))))))))dobre
Odpovedať
Ahoj. Kup si plíce a nech je transplantovat do baráku. A hned bude barák dýchat. :-D :-D :-D :-D :-D PS Myslím, že ty plísně seženeš brzo, jelikož je zde inzeruje spousta abonentů. Vlhké rohy taktéž.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani moj dom nedycha a to ma tesi!!! Dychat zan bude vzduchotechnika. Ti co nemaju vzduchotechniku a osadia TESNE okna musia vertat 3 a viac krat denne, inac si koleduju o pruser.
Odpovedať
@thorin Mám presne ten istí problém a už si fakt neviem rady :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@marcih sme z toho zúfalí... asi nakupim nivu a budem ju rozotierať po stenách... snáď sa chytí.
Odpovedať
@thorin Nám už niva nepomôže keď že už to tak máme druhú zimu dá sa predpokladať že už dodýchal rip. PS: Na leto mam pre návštevu vži pryravené rukavice :-|
Odpovedať
nam sa chytaju horne rohy na poschodi,uz sme zhanali rebrik aby sme sa kukli ci nie je nieco na rohoch s rynami ci okapmi,vlhnu len rohy a od nich sa tahaju boky,kazdu zimu,zospodu sme to urobili snad trativodmi,ale vrchy neviem co uz robit vyska je asi 6m takze jako tam vyskocit neviem,z vrchu sa zas nedostaneme kvoli skoseniu strechy
Odpovedať
Profilova fotka
8-)
Odpovedať
ja mam novostavbu 20cm eps a teda ziedne plesne nemam a nemam ani rekuperaciu, vetram normalne ked treba ako vsetci. otázkou u teba je ci mas zatepleny aj strop dostatocne?
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin no a uz sa len vysporiadat s takym troska bezprizornymi pohladmi susedov pri pohlade na EPS... " 20cm ??? .. a to naco? ved ja som daval 5 cm pred 3 rokmi ako vsetci.." :) (a niekde v hlave im viri myslienka ..to aj take hrube sa robi? ) :)
Odpovedať
Teraz len aby sa tych 20 cm nezapacilo datlovi :-|
Odpovedať
@peto99 nejaky novy model datla?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ano, novy model z Trencina http://blog.zdravydom.sk/dobe-datel-d...
Odpovedať
No asi ta fasada bola chora :-D
Odpovedať
@peto99 to s tym datlom je asi taky argument, ako ked tu davnejsie niekto prskal, ze zateplovat je hovadina, lebo ked mu do fasady syn kopne loptu, ostane mu tam preliacenina - ja len dufam, ze ma na oknach mreze.
Odpovedať
@gashtaan no dnesne okna vydrzia ovela viac ako je nejaka lopta. Take 6mm hrube sklo len tak lahko nerozbijes ani kamenom. Ale zase o fasadu z polystirenu po niekokych rokoch ani motiku nemozes opriet :)
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin ty si nejaky srandista :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin škoda, že máš, respektíve nemáš vo fotoblogu nič...kukli by sme tie plesne 8-) , čo nemáš
Odpovedať
@thorin Asi moc prdíš , preto tam nič nežije jedine ty . Nezabudni sem tam v zime vyvetrať aby si sa neudusil, keď ti tvoj dom nedýcha ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21, topvideo, Richard 71, all... chcel som len reagovať na stavebných "odborníkov ", ktorý vraveli ze dom musí dýchať, dýchal 30 rokov a aj to tak vyzeralo... alebo na majsterkov ktorý mi radili aby som si rozmyslel dobre, či dám 5 alebo 8. lebo ak dám petku - môžem mat plesne a keď 8 môže mi byť cez leto zima ;-) nehovoriac o tom že sokel sa nezatepluje - na čo... A základy, kto to kedy videl odkopavať? Však mi spadne dom a základy už vôbec netreba izolovať.
Odpovedať
@joxe fuuha, tak ty mas doma asi poriadnu motyku!
Odpovedať
@thorin takí sa nájdu vždy a všade, u nás napr. ked videli, koľko dávame do základov železa, betonu, aký robíme hlboký výkop, len krútili hlavou- " veď keď neušetríš na základoch, neušetríš na ničom " poznámka suseda, ktorý žije v 35 ročnom utopenom zatuchnutom dome, ktorý ma pravidelne pri intezívnom daždi zatopený obývaný suterén...keď videl, koľko máme vývodov na odpad, len krútil hlavou, že čo to ideme stavať či kostol...dorazili sme ho brutálnym experimentom na tieto končiny a to plochou strechou :D vraj sa to tu neoplatí experimentovať :) no a som zvedavá čo bude hovoriť, keď budeme zateplovať 20cm grafitom, lebo v jeho rodine postavil všetkym detom ( z porobetonu) , ale zateplovat nejdu, načo, maju strašne teplo v zime, v trenkách chodia- netreba :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter hej datel s nazvom Styroďob :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ivamarr chodia v trenkach z kožušiny ľadového medveďa :-D
Odpovedať
@thorin to je skandal! :-D
Odpovedať
ha ha fakt ftipná téma :-D 8-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?