Dilema... zateplit stropy...alebo ....zafúkat priestor pod strechou?

Ahoojte... máme dilemu... robime renkonštrukciu domu.. typ kocka... a prerábame vrchne poschodie.... Otvorili sme si tam priestor a teraz uvažujeme čo ďalej... Keďže je to starší dom...tak steny nie sú práve najrovnejšie.. a preto uvažujeme nad zateplením stropu a osadením sadrokartónu... Ale je to dosť nákladné, keďže ide o cca 80m2 .... Alebo varianta 2. urobim sadrove stierky.. a podfúknuť pod strechu tu penu (neviem ako sa to odborne vola). Čo je lepšie..??? Aké máte skúsenosti...?? Ďakujem za každú radu a názor ..::))
Odpovedať
lepsie...neda sa povedat co.... volil by som 2 ku je to lacnejsie a menej pracne...a zaroven je to taka ista sluzba...
Odpovedať
v podstate mame teraz rozbombardovany cely dom...tak nech sa to robi pri jednom dyme..:))
Odpovedať
@zuzulik_01 nerozumiem Vasej druhej variante ... robeniu stropov sa asi nevyhnete, alebo chcete nechat povodne? Pena je super, len ma malu nevyhodu a to je cena. Je niekolko krat drahsia ako napr vlna.
Odpovedať
ano... ze nebudeme znizovat.. len sa pekne uhladia so sadrovou omietkou..... a v tom prípade by sme dali podfúkat strechu... ide o rovnú strechu ako na klasickych domoch v tvare kocky..
Odpovedať
@zuzulik_01 ake je teraz zlozenie stropu? vidno plech alebo sindel?
Odpovedať
Strop je normalne omietnuty.. to robime rekonštrukciu starsieho domu... a preto chceme vyhladiť steny, pretože v tej dobe sa pracovalo s pieskom rôznej hrubky a nie su také hladke a pekné steny ako by sme chceli..
Odpovedať
@zuzulik_01 nemate moznost pouzit Vatu? Kolko priestoru tam mate? Stropy su rovne? Ake je zlozenie stropu?
Odpovedať
@zuzulik_01 ak je medzi terajsim stropom a krytinou vzduchova medzera, najlepsie je tuto medzeru zafukat fukanou izolaciou - celuloza alebo drevovlakno. PUR pena je extremne draha. Pripravu treba prebrat s firmou, ktora to robi.
Odpovedať
ano... keby sme davali SDK.. tak tam by sme chceli dat vatu... a ake je zlozenie stropu..tak to vam neviem povedat..... a áno.. stropy su rovne..ale vidno na nich iste nerovnosti....
Odpovedať
@zuzulik_01 ono dať sadroš a zatepliť,ono je to 2 in 1,zateplíš a ešte stropy budú pekné rovné,ono 80 m2 nie je tak veľa,potom sa k tomu dostať bude problém,kúriš v izbe tým pádom teplo ide hore.
Odpovedať
mno.. nevieme sa rozhodnut... keby clovek vedel... čo bude lepšie..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulik_01 Dobrý deň. Ak máte záujem o kvalitné zateplenie strechy Vášho domčeka, kliknite na www.zatepleniestropu.sk , pomôžeme Vám s technickým riešením a výberom tej správnej tepelnej izolácie. U nás získate nielen dobrú cenu, ale aj naše viac ako 20 ročné skúsenosti s fúkanými izolácia a prémiovú 20 ročnú záruku priamo od výrobcu na fúkanú celulózovú teplú izoláciu CLIMATIZER PLUS. Váš špecialista na fúkané izolácie. Zateplenie strechy dom kocka: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Odkial ste?
Odpovedať
@zuzulik_01 ja mam Steicozell, ten je este lepsi
Odpovedať
tak este raz...aby si sa rozhodla....Ak by si robila sadrokarton na stropy lebo napriklad nie su rovne potom by bolo vhodmne zateplenie medzi terajsim stroopom a sadrokartonom.Len si treb uvedmit ze treba dat medzi izolaciu a sadrokartom parozabranu. A ta sa musi mechat precnievat cca 10-15 cn na steny a na to natiahnut omietku.Ak omitky v danom priestore nerobite tato varianta nie je vhodna.vlhkost pre presla popri stene do tepelnej zolacia a tu by casom znehodnotila...skoda penazi. Ak robis len pomirku resp sadrovu sterku nie je co rozmyslat fukana izolacia... nezalezi na zlozeni stropu je velmi lahka unedie ju akykolvej strop...Nehovorime o pene ale o celulóze. Ak je miesto tak moze sa aj polozit nobasil alebo nieco podobne.
Odpovedať
sorry za preklepy pisem potme...:o)
Odpovedať
a este jedna otazka.. co je lepsie... sadrova omietka...alebo vápenno-cementova..???
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulik_01 co sa Vam viac paci ?hladka stena?-sadrova,alebo stuk,-vapenocementova
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?