Čo poviete na fúkanú izoláciu?

Profilova fotka
Ideme zateplovat podkrovie a nevieme sa rozhodnut ci dat fukanu izolaciu (chytru) alebo pouzit mineralnu vatu
Odpovedať
Podľa ceny. Sklená vlna stojí 20 €/m3. Ak staviate svojpomocne, vyjde toto najlacnejšie.
Odpovedať
No tak to by ma tiez zaujimalo kedze sa blizim k rovnakemu kroku ako ty.No ja mam ponuku na fukanu izolaciu Climatizer plus 150 m2 - 2400 Eur - hrubka izolacie 35 cm po sadnuti do realnej hrubky 30 - 32 cm.Co sa tyka mineralnej vlny este som to nepocital kedze to by som si vedel urobit sam takze pocitam ze ma to bude stat menej.Rad by som si vypocul nazory a skusenosti inych.Takze hop ho tu. Este taka to otazka jursz mas bungalow?mas obytne podkrovie?dakujem.
Odpovedať
Cize fukana izolacia vychadza na 53eur/m3 ? To je dost vela v porovnani s beznou vlnou.
Odpovedať
Dobrý den. Řekl bych, že máte na mysli spíše stříkanou pěnu : http://www.chytrapena-praha.cz/video/ Pohled na aplikaci je fascinující. Na fakturu za aplikaci taktéž. :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
my tiež zvažujeme fukanu izoláciu na základe referencii mojej kolegyne. Nevie si ju vynachváliť, samozrejme na náklady na vykurovanie. Nie je to penová inozolácia - vatová /tak to vyzerá - mám doma vzorku/. Bol nám to ten pánko pozrieť, ale to sa robí skoro na záver. Je do síce finančne náročnejšie, ale potom porovnanie náklady na vykurovanie výborne. DOm cca 100 m2 zafúkajú za 5 hod.
Odpovedať
Nám robili cenovú ponuku na chytrú izoláciu (http://www.chytraizolacia.sk) - Icynene - 5000€ :-( Nakoniec sme dali minerálnu vatu a vyšlo to okolo 2000€ .
Odpovedať
Vata vyjde omnoho lacnejsie, fukana izolacia je stale draha. Jej vyhoda je, ze vyplni skoro vsetko, co sa pri vate neda povedat, takze ucinnost vaty je z tohto pohladu nizsia. Takisto rychlost aplikacie je neporovantelna ale kazdy spas daco stoji, takze je to na zvazenie.
Odpovedať
My máme fúkanú izoláciu už 6 rokov. Prerábali sme starší dom a na stropoch sme mali starý klasický "štukátor". Toto bola naša jediná možnosť a dnes nebanujeme. Úspory na vykurovaní sa nám už dávno vrátili. Nafúkali nám izoláciu všade, do všetkých priestorov, vrátane nedostupných. Takže to určite odporúčam.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame fukanu izolaciu a vysla okolo 3 tisic, davali sme 25 cm (uz si presne nespominam lebo nam to robila firma aj so sadrokartonmi) ale sme velmi spokojny. Viem ze sme zvazovali cenu ale vlna by nam vysla len o par stoviek menej. Zatial byvame prvu zimu, ale teda cez strop nam isto neunika teplo a to mame galeriu a kurime hlavne pecou :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
vatu by som nedal ,pozri sa na fazovy posun
Odpovedať
dnes som na to pozeral, a môj subjektívny názor znie, nie a nie je to až tak drahé, ako to píšu v príspevkoch
Odpovedať
Vata je lacnejsia, ale nie vsade sa da pouzit, fukana je urcite v poho. Dokonca proti hlodavcom asi aj lepsia, ako vata. V Ke mam znameho, ktory to robi, tak viem doporucit. Sikovny a spolahlivy. Ja som vsak daval vatu. Brat na chatu fukanu... Kazdy, ako chce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
http://www.youtube.com/watch?feature=...
Odpovedať
@1palo1 to video svedci len o tom ze purpena je vzduchotesna.. a ked sa dava vata tak pred nu ide este paronepriepustna folia takze vzduchotesnost sa zabezpeci.. vyhody to urcite ma ale cena je vyssia od vaty... vatu si mozte ulozit sam ale purpenu vam musi nastriekat firma ktora si za to vypyta eurase.. pripadne to skombinovat a purpenu dat na nedostupne miesta a ostatok vata..
Odpovedať
@skorpy .. Cela pena je onicom akurat ze je nepriepustna ;-) Horlava v pripade poziaru kalamita :( Ako prijima kondenz ? A ako ho odovzdava ? Nijako ho neodovzda takze vsade okolo pliesen !!! Aky ma ta pena casovy posun ? Tiez nik nevie ..Podalsie je to na baze poriuretanu :( Pene takisto aj vate skodi ked ceznu prechadza studeny a teply vzduch ....Mne najviac vychadza toto ak vsetko porovnam ... http://www.youtube.com/watch?v=z9lYnO...
Odpovedať
Nebudem sa vyjadrovat, ci fukanu alebo obycajnu, v tom mam jasno ;-) Pisem len par postrehov ohladne ceny fukanej izolacie: Fukana celuloza - najlacnejsia - 43,50 s DPH za m3, lambda 0,039; Sklena vata - lambda 0,045,12kg/m3, ponuku mam na 50€ za m3 bez dane, material a praca; Cadicova vlna - Nobasil - 0,045, 35kg/m3, najlacnejsia ponuka na 66€ za m3 bez dane, s pracou; A tu by som sa rad dostal k meritu - zo stranky vyrobcu som sa dozvedel, ze material a robota k fukanej izolacii (jedno ci cadic alebo sklo) su v pomere zhruba 2:1. Rozdiel je len v kg na m3 materialu. (cize 1kg sklenej vaty je asi 2-3x drahsi ako kg cadicovej vlny) Knauf predava aj vrecovany material k fukanej cadicovej vlne, za cenu 0,95€/kg s danou, na istom eshope. To znamena, ze pri 35kg vrstve cadicovej vlny na m3 stoji material maximalne 33,25€ na kubik fukaneho Nobasilu. Avsak z cenovych ponuk vyssie vyplyva, ze firma si pyta za ten isty material 44-52€ za kubik. A to nakupuje material za ine ceny ako su na nejakom eshope pre malych zakaznikov! Suma sumarum - vychadza mi to tak, ze realizacne firmy zarabaju pri fukanej izolacii aj na materiale aj na praci!!! 8-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Bol robený test silnou žiarovkou je to na youtube asi. Klimatizer vs. drtená minerálna vata. Klimatizér tleje nehorí a vata ani nepípla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?