Odpoveď na príspevok od kate_h:
Dobrý deň, Včera nám firma vylievala na stavbe … @kate_h skôr ma zarazilo citujem "Oni to vyliali, potom zistili ze toho nemaju dost a zacali lopatami odstranovat tu hmotu" Presne "lopatami odstranovat " Lopatami to odstraňovali z podlahového kúrenia? Skôr by som sa bál toho odstraňovania ako, že by sa to nenadviazalo ak ide o hmotu zo sila. Ale pozri si typ materiálu a zavolaj na infolinku výrobcu technickému poradcu.Odpoveď na príspevok od dan8181:
@kate_h skôr ma zarazilo citujem "Oni to vyliali,… @dan8181 ano, lopatami to odstranovali z podlahoveho kurenia. Davali tu hmotu na furik a vyvazali von zo stavby.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Mňa skôr konsternuje ten plný fúrik položený na p… @gadefox oni ten poter vylievali hadicami ktore boli napojene na to SILO. Furik zacali pouzivat az ked zistili ze tej hmoty maju malo a zacali v jednej casti domu davat tu hmotu prec z podlahoveho kurenia a vozit ku prec zo stavbyOdpoveď na príspevok od dan8181:
@kate_h skôr ma zarazilo citujem "Oni to vyliali,… @dan8181 Vdaka za tip - zavolam vyrobcovi toho poteru a spytam sa na technologicke postupy.Odpoveď na príspevok od kate_h:
@gadefox oni ten poter vylievali hadicami ktore b… @kate_h je vyslovene zakázané chodiť s fúrikom po rúrkach podlahového kúrenia - môže napr. narušiť spoj ap. Radšej mali urobiť len kúsok izby a zvyšok by urobili na druhý deň.. ako spanikáriť a voziť betón z domu. No ale čo bolo, to bolo - už to nezmeníte. Max. môžeš dať skontrolovať (aspoň opticky) rúrky podlahovky a spoje, či niečo nedeformoval tlak fúriku..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@kate_h je vyslovene zakázané chodiť s fúrikom po… @gadefox Pocas robenia poteru maju byt rurky natlakovane,aby bolo poskodenie okamzite vidiet na poklese tlakuOdpoveď na príspevok od dusan72:
@gadefox Pocas robenia poteru maju byt rurky natl… @dusan72 Nemusis sledovať tlak, ono sa to oznámi samo. Zažil som to raz, anhydrid na strope a jeba ako z kanónu 😁Odpoveď na príspevok od kate_h:
@dan8181 ano, lopatami to odstranovali z podlahov… @kate_h napíšem ti čo by som urobil ja. Keďže nikto tu na fóre nedokáže adekvátne zhodnotiť stav podlahoveho kúrenia. Ako chyby- blbosti sa stávajú ale, ak to lopatovali - chodili furikom po rúrach sa to nemalo znovu zalievať. Mohlo/ nemuselo prísť k mechanickému poškodeniu rúry a teraz sa začne vykurovať a môže prasknuť/ môže pri prvom nabehu, môže o 5 rokov nemusí vôbec. Určite sa to malo riešiť s kurenarom a ten mal kontaktovať výrobcu/ predajcu a určite tam majú technickú podporu. Niekto skontroloval či neprišlo k poškodenie povrchu rúry? Neprišlo k deformacii? Pri zalievani by mali byť rúry natlakovane. Myslim bežne sa nestáva takáto situácia kurenarovi, poterarovi aby ti niekto napísal správny postup. Ale výrobca predáva do niekoľkých krajín (typujem že máte Herz potrubie) xy stavieb ročne a oni budú mať skôr informacie. Na rúry je záruka bežné 30r ale, v prípade reklamácie a zistenia mechanického poškodenia ti to asi nikto neuzná. A radšej to teraz riešiť ako sekať novú podlahu (môže sa stať / nemusí ). I keď sa to nemalo zalievat. To je silo od Profi to máte obyčajný cementovy poter alebo liaty CT c25 len pre zaujimavosť. Aj ja keď chodím na školenia si povieme čo komu sa stalo poprípade nám technici povedia aké veci sa urobili na stavbách a čomu sa vyvarovať .Odpoveď na príspevok od dusan72:
@gadefox Pocas robenia poteru maju byt rurky natl… @dusan72 rurky podlahového kurenia boli pocas zalievania natlakovaneOdpoveď na príspevok od dan8181:
@kate_h napíšem ti čo by som urobil ja. Keďže nik… @dan8181 tento poter bol pouzity.Odpoveď na príspevok od kate_h:
@dan8181 tento poter bol pouzity. @kate_h toto je ten poterOdpoveď na príspevok od kate_h:
@dan8181 tento poter bol pouzity. @kate_h ktorý ? Uviedol som dva typy