Bude sa tvoriť kondenz - mozny tepelny most

Ahojte, pozeral som predvčerom. Ano viem kolko je hodin a viem že je silvester a viem že odpise niekto až o 2 dni a viem že je 20 minut po polnoci a ano nemam co robiť, kedže mame maleho tak som rad že sa hlavne nezobudil a po prestahovany som rad že nevidim nikoho najbližšie dni. Sedime doma a mame klud, možno nepochopitelne ale raz za čas to bude potrebovať každy :D K veci Všimiol som si pred týžndom ako tu už bolo x krat riesene drobne flaky na fasade v miestach nedokonalych spojov svokrom robených polystyrenov. To teda dodatočne poriešim že tam pichnem pistol na pur penu a priestor vyplním tak ako sa ma aj ked dodatočne. Ziaľ nič nieje dokonale a nedokonalosti na spajani muriva a spajani polystyrenu sa objavia či človek chce alebo nie aj ked sa to snažíte vysvetliť stačí že den nieste na stavbe a robotnici si spravia vlastny usudok o tom čo treba a čo ako sa ma...... Ako píšem všimol som si na zadnej strane - severnej na mieste nad oknami wc, kupelna a technicka - vedla seba že na hornom okrai mokne sietka s lepidlom. Teda od parozabrany spod skridle steka voda cca na 1m. DOm je novostavba. Zateplenovane bolo systemom tzv. obrazu, teda lepidlo na 20cm polystyren sa davalo tak ako sa ma dookola nie na buchty. Murivo bolo suche, teda aspon vyzeralo. V dome sa býva 2 týždne a kury na 23 stupnov. Omietky sadrove, mal som doma 2 týžnde odvlhčovače ktore vytahali 900l vody zo stien a poteru. Momentalna vlhkost cca 60 +- snažím sa vetrať a regulovať. Skladba stropu je sdk , parozabrana, vzduchoprazdno, striekana pena 35-40cm, osb dosky /ano viem chyba/ a neobyvana chladna povala Osb dosky nesli uplne na kraj tak ako je vidiet na obrazku. HOre mi obstrekli celu pomurnicu a zo spodu dostrekli to čo mali. Teda pomurnica je dokonale izolovana penou od časti domu po parozabranu na povale. ( na obrazku to ružove) Problem je však vo venci. Ja som to dost podcenil lebo som tam pri salovani nestrčil aspon 3 - 5cm polystyren lebo som si myslel že to dokonale zaizolujem z vonku. To sa však nepodarilo. Sice som pomurnicu dodatočne zaizoloval vyrezavaním polystyrenu a dokladanim z vonkajšej strany ale pri lepeni fasadneho 20cm polystyrenu mi pri styku v hornej časti nedosadlo lepidlo medzi žltym polystyrenom na obrazku a modrym fasadnym. Pomurnica nebola rovno a tak 7cm čo som lepil neikde bolo presne a niekde chybali cm. Vzniklo tak to že som sice davala lepidlo na tabule do ´´ramu´´ dookola ale horna čas nerpilnula k polystyrenu čo je na pomurnici. Dalsia vec je ta že akokolvek sa snažíte nikdy ten fasadny presne na 1mm nedate pod strechu teda parozabranu. Može sa mi teraz ohrievať veniec vo vnutornej časti kedže je odhaleny v sdk priestore cca 15cm a prenašať rosny bod teda tepelny most na druhu stranu kde sa neuzavrela skladba koli lepidlu? teda može z vnutornej či vonkajšej strany vznikať kondenz? Stablon este spravený nie je až na jar. Pomôže ak vrchnu čast kde nedosadol polystyren fasady k paropriepustnej folii vyplnim pur penou a na jar spravim fasadu a stablon? Momentalne je tam len sietka lepidlo. Počítam že to bola velka chyba ktoru som si zial uvedomil až teraz. ked po tych vsetkych zhonoch sedim doma pri sampuse.... Možne hlupe aj nehlupe riesenia: 1. vytrhať cely horny rad polystyrenu 2x13m a spraviť to poriadne - asi najhoršie riesenie 2. vypeniť spoj medhzi fasadnym polystyrenom a parozabranou ( bojim sa však či možny kondenz tym padom neostane uzavrety a nebude vlhnut stena) 3. vypeniť tak hlboko ako sa bude dať aby sa pena dostala medzi modry a zlty polystyren, ( tym padom by som musel cely dom 2 x 13metrov dlzky) 4. bobovo pistolou prepichat polystyren a natlačiť tam peny kolko sa bude dať 5. skontrolovať vnutro sdk stropu a ak sa ani z vnutra nerosí tak kaslať na to a na jar spraviť fasadu a stablon 6. obesiť sa 7. prepadnuť alkoholizmu 8. pozerať sa na vedlajšie domy ktore odfajčili cele a aj tak im na hlavu nespadli a žiju si v nevedomosti a vy ked sa snažíte tak aj tak je furt problem s niečim Info k obrazku ružova je striekana pena, tak ako je to na obraku je to real, teda je okolo pomurnici , v interieri a obstreknuty roh od povaly - podla mna by sa tam aj tak hore hodila parozabrana od povaly na tu penu kedže je difuzna....nie? Modry je fasadny polystyren Zlty je dorabka polystyrenu k pomurnici z vnoku 15x15 to hnede je pomurnica 25x10 je stropnicova hreda ktora je na venci krizne cez izby, medzi nou je strieknuta pena Zeleny flak na kraji je to kde je mokre miesto, ako som pisal je to len v jedine časti domu na cca 1m, tusim to už aj zmizlo, zajtra na to mrknem Tie dve čierne bodky su približne miesta styku alebo skor nestyku lepidla medzi polystyrenom modrym a zltym Oranzova čiara je moj predpoklad tepelneho mostu ktory bude zrejme zražať smerom hore ku krytine a kedže je tam medzera tak aj vetrať a chladnuť a rosiť sa Ja neviem či sa vam to chcelo čiať a vačšinou pisem ako tatar, ale ak ste to pochopili čo dufam, teda ak ste už vytriezveli tak poprosim o nejake riesenie a radu ako tuto situaciu vyriešiť čo najmenej bolestne. PS: zaplatim ak zrušite tu reklamu na Dermakol vdaka :D
Odpovedať
este pre istotu dodam , na obrazku je fasadny a teramlica, som to tam zle dokreslil a mala ta čiara čierna ist až dole ako kvazy dobre urobene zateplenie. Čo sa tyka tych čiernych bodiek tak tak ako som pisal tiež tam je lepidlo dookola ale ta horna hrana teda čiara na sirku polystyrenu nedosadla vsade na žlty polystyren a vytvorila sa tam medzera. Niekde zrejme mala par mm a niekde možno aj 1-2cm. + oprava hore som pisal k pene v povale že parozbrana by tam isla dodatočne, samozrejme som myslel paropriepustna, nie parozabrana. Aby ta pena na povale neťahala smerom dole okolo pomurnice do pristoru izby...
Odpovedať
Moznost 6,7 pobavila :-D ale ani sa necudujem. Caka nas podbitie strechy a zateplenie a cim blizsie sme k jari,tym viac prispevkov o sfusovanej robote citam. Mam z toho obavy. Tak som zvedava,co ti poradia. P.S. Deti tu reklamu zboznuju,idu si nohy dolamat,ked ju zapocuju a tancuju o dusu. Inak tiez ju nemozem vystat
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko najlepsie v Novom roku... Ja osobne by som to nevidel az tak tragicky.Presne ako mas sipku by som to pekne bodovo poprepichaval a natlacil tam peny.Uzavries dutinu a tym ze je uzska a bude uzavreta bude sa chovat tiez ako "zateplenie".Zabudovana vlhkost sa casom sama pozvolne vypari. 20 cm eps ja velmi slusne zateplenie a tym padom urcite nebude dochadzat kondenzacii v murive.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly @truly nieco som tu namodeloval..tvoju skladbu v kritickom mieste Skladba konstrukce (od interiéru) : Číslo Název D Lambda c Ro Mi Ma [m] [W/(m.K)] [J/(kg.K)] [kg/m3] [-] [kg/m2] 1 Sádrokarton 0,0120 0,2200 1060,0 750,0 9,0 0.0000 2 Beton hutný 2 0,2500 1,3000 1020,0 2200,0 20,0 0.0000 3 Baumit EPS-F 0,0700 0,0410 1270,0 17,0 40,0 0.0000 Tepelný odpor a součinitel prostupu tepla podle EN ISO 6946: Tepelný odpor konstrukce R : 1.954 m2K/W Součinitel prostupu tepla konstrukce U : 0.471 W/m2K Okrajové podmínky výpočtu : Tepelný odpor při přestupu tepla v interiéru Rsi : 0.13 m2K/W dtto pro výpočet vnitřní povrchové teploty Rsi : 0.25 m2K/W Tepelný odpor při přestupu tepla v exteriéru Rse : 0.04 m2K/W dtto pro výpočet vnitřní povrchové teploty Rse : 0.04 m2K/W Návrhová venkovní teplota Te : -11.0 C Návrhová teplota vnitřního vzduchu Tai : 20.6 C Návrhová relativní vlhkost venkovního vzduchu RHe : 83.0 % Návrhová relativní vlhkost vnitřního vzduchu RHi : 55.0 % Bilance zkondenzované a vypařené vodní páry podle EN ISO 13788: Roční cyklus č. 1 V konstrukci nedochází během modelového roku ke kondenzaci vodní páry. takze ako som pisal vyssie, Je to ratane na oblast okolo Nitry.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly problem je mezi zltym a modrym polystyrenom ta fuga ak by si vedel odsunut skridle odlepit poistnu hydroizolaciu tak to mas dokonale pristupne ak nie tak dierky a pena. Ps na dermakol nesahaj to si nevidel este asi dormeo alebo ine stacky z telesopu :-)
Odpovedať
@wolodymyr no akusim to nejak. Skor ta druha moznost. Paropriepustna folia je v tej casti v jednom kuse a to ani nenadvihnem ani nic. Dneska spravím foto. Bude problem ak to necham uz takto do jari a na jar to necham preschnut a tak to dam dokopy ako sa ma? Jooj tak tych je viac heheh
Odpovedať
@truly mal si lepit na pu penu, ak je tam vobec nejaka meratelna fuga strcil by som cez polystyren pistol a vypenil alebo sa na to vykaslal, nebude to taek tragicke ako sa bojis
Odpovedať
Profilova fotka
Mrkni na album @jblaze, on lepil polystyren na dva pasiky PU peny a nasledne tabule polystyrenu prepichoval a vypenil. Inac bod 8. je tiez riesenie ;)
Odpovedať
@sysell urcite je, uz ked som lepil som si nebol isty ci to dosadlo na xy percent, lenze som bol v casovej tiesni a navyse uz tak vytazeny ze mi to skoro bolo jedno a nejak som sa nedal do hlbokeho uvažovania a ani som v danej chvili nevidel inu možnost kedze za 3 dni mali prist mrazy. Niekde ako som pisal to dosadlo, niekde je medzera par mm a niekde aj 1cm.
Odpovedať
Na reklame Dermacol ma štve,že musím vždy dlho čakať kým zaspieva zavolaj k sebe prdelku. Mali to dať hneď na začiatku a bolo by vystarané... ;-)
Odpovedať
No mam sice ine foto ale tak ako na fotke aj teraz tam niet po vlhkosti ani stopa. Zmizla. Na fotke to bolo v tej hornej časti a je tam vidno aj tu medzeru medzi eps a paropriepustnou fóliou
Odpovedať
@truly podľa mňa je ten nákres zle. Tá čierna poistná hydroizolácia je pravdepodobne z vrchnej strany krokiev, ktoré sú nad pomúrnicou, takže sa tá fólia nemôže dotýkať pomúrnice. Čo sa týka tej reklamy, mm vždy prepne, keď ide prdelka do vane, aby mi robila nervy :-D
Odpovedať
@jakino ano mas pravdu, je tam krokva ktora je na pomurnici. Tento detail som dost zjednosusil, ale ako vravim ona sa nedotyka pomurnice a tu aninten problem nevznika. Problem bude medzipriestor a medzi vencom a fasadnym a kondenz smerom hore
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch

Odpoveď na príspevok od truly:

@jakino ano mas pravdu, je tam krokva ktora je na…
@truly zdravim podarilo sa to vyriešiť? Ja mám ten istý problém :(
Odpovedať
Tam bude kondenz na 100%
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?