Bitumenova paska vs. tmel

Viete mi povedat niekto ci sa da nahradit paska tmelom? Potrebujem prilepit parozabranu na murivo resp beton. Viem ze je na to oreginal lepidlo/tmel, ale ten je trosku drahsi ak by som ho chcel dat vsade... Popriapde ako alebo cim ste prilepili parozabranu o stenu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 keď sa na to pozerám z fyzikálneho hľadiska, prilepíte kvalitne fóliu o betón. Ale samotný betón nepokladáme za parotesný, takže vedľa pásky alebo tmelu para preniká. Načo je to teda prilepené? Celá snaha vychádza z montovaných konštrukcií, kde sa celá plocha stien oblepí fóliou. ale pri murovaných stavbách je to neúčinné.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ani parozabrana nieje parotesna a funguje
Odpovedať
@jan45 takze je to zbytocne a mozrm cas venovat niecomu uzitocnejsiemu?
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze parozábrana nie je parobrzda.
Odpovedať
@jan45 OK a ako mam zaizolovat pred parou mineralnu vlnu v drevenom stramovom strope, kt je polozeny na murive ?? Inak ako oblepit parozabranu po obvode muriva neviem to asi neurobim..
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 hovorí sa tomu otvorená konštrukcia, para prejde a na streche odvetrá, je to treba spočítať
Odpovedať
na to sa aj ja spolieham ze sa to odvetra do podkrovia a potom vonku. Koli tomu som nedaval OSB ale klasicke dosky pomedzi ktore sa to bude moct odvetrat. Cez OSB by to nebolo mozne.
Odpovedať
@jan45 OK cize ak tomu chapem dobre mam normalne na drevney zaklo spropu polozit vlnu (bez parozabrany) a vlhko ktore bude v interiery cez nu prejde a odvetra sa v streche cez paropiepustnu foliu ? -mam ktov rieseny tak ze je iba ako ulozny priestor ale zaroven chcem ho mat zaizolovany aby mi tam nemzlo, tzn. strop (dreveny) s vlnou aj v streche medzi krokvami vlna - vsetko bez parozabrany ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 spočítať, znamená, že pod krovom musí byť vyššia teplota ako je bod kondenzácie, alebo množstvo skondenzovanej a vyparenej vody sa v priebehu roka vyrovná. Takže pohodlnejšie (a lacnejšie) ako výpočet je dať parozábranu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?