Ako zatepliť nízkoenergetický pasívny bungalov?

Profilova fotka
Chcela by som velmi pekne poprosit o radu, ako zateplit zaklady, ak planujeme NED na spodnej hranici. Dom bude mat podorys tvaru T (viem, ze nie moc vhodne), a skvelu orientaciu vsetkych obytnych miestnosti. Pozemok je slnecny a na rovine. Bude to bungalow s rozlohou asi 180m2, takze ochladzovana plocha podlahy je dost velka a vyznamna. Staviame na zakladovych pasoch a projektant navrhuje 10cm XPS do zakladov. Podla prispevkov tu na MK, mi to vsak pride malo. 1. tak prosim poradte, kolko cm XPS do zakladov a kolko do podlahy? 2. stavebny material bude tehla 25+EPS20 (dufam ze staci), ale projektantovi sa nepozdava robit prvy rad z Ytong Lambda. vraj nekombinovat materialy, ze maju aj inu nosnost. tu to zas kazdy odporuca. Mam na tom tvrat? 3. strecha bude rovna a sikma (nad obyvackou a kuchynou je sikma strecha a nad nocnou castou plocha). kolko radite dat XPS/mineralnej vlny pod strechu? dakujem vopred!
Odpovedať
toto je taká komplexná otázka, že sa na ňu nedá jednoznačne odpovedať. povedať, že 10 cm XPS stačí je ťažké. na to je potrebné urobiť výpočty atď.
Odpovedať
Profilova fotka
Zle si urobila, ze si polozila otazku kde sa da odpovedat iba raz... Ty si musis najskor alebo najlepsie dat urobit vypocet najlepsie v phpp kde sa ti presneu kaze kde aky polystyreny, alebo teda aku hrubu izolaciu davat... Tiez by som nedaval ytong ako prvu radu, ale radsej penosklo taku tehlicku ciernu alebo schock novomur: chod tu a do vyhladavania na ich stranke hore na pravo lupa zadaj NOVOMUR a najdi potom novomur light: http://www.pasivnydom.net/schoeck/ cenovo strelim ze to bude do 1500eur.. od 1000 - 1500eur prva rada... novomu je vodeodpudiny material.. ytong je opak.. interne ti poradim, kto mne robi vypocty v phpp... 10cm xps sokla je malo podla mna... 20cm eps na murive tiez by som povedal, ze je otazke.. skor by som isiel do 30cm EPS neopor pretoze mas bungalov a tam ide seckeho viac co sa tyka izolovania.. ALE to je secko zavisle od lokality kde... je dobre investovat do phpp, je to vypocet na miermu podla lokality a rocnych teplot tam... v nitre ma tusim kamos 30 neopor aby mal lepsi NED..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?