Chcel by som sa opýtať, ako urobiť povrchovú úpravu xps na základoch pred zimou. Ako by to malo byť technologicky správne urobené? Stačí to napenetrákovať a naniesť lepidlo? Kamarát mi spominal že ny sa mal xps v mieste kde bude úroven terénu rozrezať po obvode aby nešla blhkosť do základu presne som tomu nerozumel čo tým myslel. Budem vdacný za odborné rady. Dakujem
@milansilvia ja som perimeter na sokli prebrusil, na to dal po uroven buduceho terenu do lepidla sietku - lepidlo treba pouzit take, co je urcene na XPS, ja som daval Baumit StarContact. Co sa tyka tej kamaratovej rady, to je aj skoda komentovat...
@milansilvia "aby nesla vlhkost do zakladu"? narezat po obvode? clovece to je dobry "kamarat"... XPS nema nic s vlhkostou.. kdekolvek ...je to tepelna izolacia
@milansilvia tam, kde bude zemina netreba nic, iba prilozit nopovku. Nad terenom lepidlo. Ak bude obklad, tak aj sietka, pod tazky obklad pancierova a kotvy cez sietku.
Mám ešte otázku ohľadom špár medzi doskami. Je to veľká chyba že dosky neboli použité tzv. s prekrytím zubované? Dajú sa špáry nejako vytmeliť alebo stojí za to dať ešte jednu vrstvu xps aby boli špáry prekryté ?