Ako uložiť podlahový polystyrén?

Profilova fotka
Dobrý deň Poradil by mi niekto ako uložiť podlahový polistiren 150mm 100 a 50, omietky pôjdu až po poteri, nejaké vychytávky ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@michal_kabat prvu vrstvu by som dal 50 a v nej utopil vsetky kable a vodu. Pokladat ako plavacku ze s odpadom zacat na druhej strane aby nebol odpad. Druhu vrstvu krizom na prvu aby sa nestretavali spary.
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 A s dilatacnou páskou kedy začať ?
Odpovedať
@michal_kabat dilatacna paska staci v poslednej vrstve. Pasku netreba medzi stenu a polystyren ale medzi poter a stenu. Kazdu vrstvu ukladat akotehly, aby sa nestretli rohy 4 dosiek. Kazdu dalsiu vrstvu posunut tak aby medzery/spary medzi kusmi neboli nad sebou. Dalsia vec, pisete, ze mate vrstvy 150mm, 100mm a 50mm. Spolu 250mm. Je vhodne pouzit co najviac iba jeden rozmer, bude menej odpadu. Ak uz mate kupene, tak nic, ak nemate, pacovalo bby 3x po 80mm, Budete mat o 1 cm tensiu izolaciu (co moze ale aj nemusi vadit pre podlahu/poter) a usetrite kopec odrezkov.
Odpovedať
Nie je to ziadna genialna vychytavka, ale ja som v prvej vrstve utopil elektriku a v druhej vodu. Takto je voda obalena v izolacii a nevadi mi ani ked sa krizuju. Mal som vzdy 2 rovnake vrstvy.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto prepáčte to bolo myslené 150mm spolu 100 a 50 mm
Odpovedať
Profilova fotka
@michal_kabat dilatacna paska potom ked sa natiahne kurenarska folia
Odpovedať
@michal_kabat aha. V tom pripade by bolo asi najvyhodnejsie pouzit 3x 50mm a v strednej vrstve polozit rozvody vody, ako bolo spomenute vyssie. Ja som daval 180mm, 3x po 60mm. Nebolo to az take narocne, alebo extra viac roboty davat 3 vrstvy namiesto dvoch. Clovek ziska pri prvej vrsrve prax a potom to uz ide samo 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@muska414 takze dilatáčna páska sa naťahuje až keď je uložený polistiren ?
Odpovedať
Prosím - polystyrén. Strašne mi to bije do očí. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal_kabat samozrejme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?