Ako ste zateplili okná zvonka

Ako ste zateplili okná zvonka? Okna sú osadené zarovno muriva a chcel som ich dávať prekrývat fasadnym eps 20cm 2cm na ram Teraz však čítam ze nie nie, treba spravit ten rám so styroduru. Nejak mi to nejde dokopy že načo dávať fasadny eps teda zarovno rámu okná a potom tam lepiť 2-3cm xps. Bude tam teda spoj ci už lepidlom alebo PUR penou a ani jedno nie je izolant. Ako ste toto po riešili?
Odpovedať
@adam_janka no robí sa to tak preto lebo eps ti určite nebude dokonale priliehat k stene a teda ani k oknu. Tým ze tam doplniť tu chýbajúcu časť, dáš ju na doraz k oknu. Ja to však budem robiť z podlahoveho eps 200s a to kvôli rozmeru. Ak z xps odrezem 2x 21 cm, ostane mi odpad 18cm siroky... A nepoužiteľný. Z eps mi ostane len 8cm.
Odpovedať
@topfield ahoj, no však do tej medzeri sa vystrieka PUR pena nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka PUR pena nie je izolant?LOL Naco ludia spekulujete, spravte jak sa to robi, nevymyslajte ameriku. Medzi EPS a stenou vznikne vzdy medzera (pena, lepidlo...) Tak by ti medzi ramom okna a EPS bola medzera. Ked dosky zalicujes s ramom a dolepis 3cm EPS na ostenie, dorazis kraj polystyrenu pekne na ram okna. Prakticka ukazka: http://raciodom.blogspot.com/2015/08/...
Odpovedať
@adam_janka never vsetkemu co citas. Dobre uvazujes. Robil som to tak isto 20 cm EPS som prekryval 1,5 - 2 cm cez ram okna. O chvilku budeme po domoch chodit s kyslikovymi maskami aby sme v nich mali co dychat... Prehana sa vsetko. Pouzivaj zdravy rozum a nikdy sa zasadne nepomylis.
Odpovedať
Caute Dávam presah 20cm eps nejaké 2cm na plast okná. Medzera medzi rámom okná a eps bude vyplnená 1cm xps alebo zoskriabanym 2cm xps, pretiahnuť lepidlom a hotovo. Stavbe zdar
Odpovedať
Pur pena je izolant a lepsi ako polystyren....pozri porovnanie presupov tepla
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?