Ako mám pokračovať zo stropom,izolácia a pod.

Mám v plane natiahnuť foliu na parozábranu potom 12 cm izolacie a ešte jedna vrstva 20 cm izolácie,zase folia parozábrana a sdk,je to dobré riešenie alebo poradte niečo lepšie ?
Odpovedať
1
2
parozábrana sa dáva zo spodnej strany izolácie a z hornej strany sa dáva paropriepustná poistná hydroizolácia. ale to je ta fólia čo ju máš natiahnutú na krove.
Odpovedať
@slavoslav aha tak ju už nemusím dávať či ?
Odpovedať
Ked som dobre pochopil tak mám dať len izolácie 2 vrstvy a parozabranu a sdk ?
Odpovedať
Profilova fotka
Parozábrana musí ísť vždy pod izoláciu, nie nad izoláciu alebo medzi ňu. Potom by tam mohla kondenzovať voda. Jednu vrstvu izolácie dajte medzi hranoly, spravte konštrukciu (z dreva) do ktorej vložíte ďalšiu vrstvu izolácie a potom môžete dať parozábranu. Potom konštrukciu na sadrokartón. Záleží to od toho koľko môžete spúšťať strop do miestnosti a koľko vám vychádza svetlá výška. Podľa toho ako máte spravené okná, môžete pustiť dole tak 20/25 cm. 32 cm izolácie do stropu je dosť málo.
Odpovedať
@xenna a kolko má mať izolácia cm ?
Odpovedať
@boywonder513 izolacie co najviac :). Parozabrana sa osadza z dovodu aby vodne pary z interieru neprenikali do izolacie. Pozri pripadne moj blog tu na streche ako som to robil pri rovnakom krove, alebo podrobnejsie na (www.pasivnybungalov.blogspot.de)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak som to myslela ako to má dominik_boksansky http://www.pasivnybungalov.blogspot.d... Izolácie dajte minimálne 40 cm.
Odpovedať
@xenna dobre ludia ale vy ste zabudli že ja nestaviam pasivny bungalov
Odpovedať
@boywonder513 nemusi byt pasivny, staci NED. V dnesnej dobe nevidim dovod stavat horsi dom ako NED. Ani ten moj nebude uplne pasivny :). Pod 40 cm vlny do stropu by som nesiel v ziadnom dome. Samozrejme je potrebne navrhnut a prisposobit aj zateplenie inych konstrukcii.
Odpovedať
@dominik_boksansky rozumiem ale len ja mám taký dvôvod že nechcem moc velkú izoláciu lebo mám len 11 radov aj z vencom
Odpovedať
@boywonder513 mate vazniky, tam vam to vojde. 40 cm nie je vela ;)
Odpovedať
@dominik_boksansky tak dobre dám tak nechám si poradiť :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@boywonder513 nie nemusíš. Hrúbka izolácie sa dáva na základe teplotechnického posudku. Dnes sa jej hrúbka pohybuje okolo 40cm ale závisí od typu domu a potreby úspor (preto ten posudok).
Odpovedať
Ešte jedna otázka môžem použiť hocijakú izoláciu,alebo mám investovať do nejakej značky ako napríklad isover a pod.Ale nerad by som platil len za značku.
Odpovedať
@slavoslav ja mám v projekte napísanu izoláciu nobasil 2x100 mm a to mi príde málo
Odpovedať
@boywonder513 staci pozerat na sucinitel tepelnej vodivosti. Cez tento sucinitel si prepocitate cenu na jednotku tepelneho odporu a nasledne vyberiete to co bude najlacnejsie ;). Znacka nie je podstatna.
Odpovedať
@boywonder513 20 cm vlny v strope je zalostne malo.
Odpovedať
@boywonder513 20cm mozno splni dnesnu normu ale nechci byt v tom dome v lete ked budes mat na povaly 55 °. Ta vlna nieje tak draha 40cm na 150m2 ta vide 1000€ .Vermi tam sa nesetri.Takze minimalne 40cm.Majsa
Odpovedať
@dominik_boksansky ved to ja nechápem tým číslam napr. λD=0,038 W/m.K
Odpovedať
@boywonder513 λ je koeficient tepelnej vodivosti. Pred par rokmi som to vysvetlil tu: http://boksansky.blog.sme.sk/c/277289... pozrite hlavne cast, kde sa pise co znamenaju jednotlive koeficienty. Mozno to bude troska jasnejsie.
Odpovedať
@boywonder513 Jednoducho - cim ma dana izolacia nizsie cislo, tym lepsie izoluje. Takze jej teoreticky staci aj mensia hrubka.
Odpovedať
@rillwen isover uni rol 12cm a 16cm má 0,036 W/m.K a Tepelný odpor 12cm- 3,30 (m2.K/W) a 16cm- 4,40 (m².K/W) to je 7,70 a si myslím že by stačili aj dve vrstvy čo je 28 cm alebo nie ?
Odpovedať
@rillwen alebo dám 15 cm a ešte 20 cm čo robí T.O. 9,65
Odpovedať
@boywonder513 tých uvažovaných 35cm je oveľa lepšie ako 20cm ktoré už asi ani normu nedosiahnu. Buď je to starý projekt, alebo slabý projektant.
Odpovedať
@dominik_boksansky to neni vlna ale izolačné dosky,ale aj tak je to málo a strašne drahé som pozeral
Odpovedať
@boywonder513 ☺ najlacnejsia izolacia stropu v sucasnosti je vlnou.
Odpovedať
@dominik_boksansky všimol som si :-)
Odpovedať
@dominik_boksansky poprosím o radu:máme starší dom,ideme si prerábať izbu má 25 m2,je to najstudenšia izba v dome jej 2 steny sú na severe a východe má výšku 3 m nad ňou je nezateplená povala,strop chceme znížiť na 2,60 m a tu poprosím o radu ? cm dať vatu aj parozábranu dáme jasné,poprosím je správne:sadroš,parozábrana,vata?Ďakujem za rady.
Odpovedať
@marta2610 Preco neriesite zateplenie domu komplexne? Napriek tomu, ze nepoznam situaciu a detaily dovolim si tvrdit, ze efekt takehoto zateplenia (zateplenie jednej izby v rodinnom dome) bude minimalny a taketo zateplenie priam zbytocna investicia. Zateplenie domu je potrebne riesit komplexne (obvodove murivo, strop, podlaha ... ci uz postupne, alebo naraz. No musite na zaciatku vediet kam sa chcete dopracovat a tomu prisposobit postup. Napr. v jeden rok zateplite stropy, dalsi rok vymenite okna a dalsi rok zateplite fasadu)
Odpovedať
Tak a už je objednaná izolácia do stropu 42 cm a Tep.odpor 10,75 :-) a cena 818,87 eur značka rotaflex ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?