Aké zateplenie?

Ahoj, rodičia majú dom postavený v r. 1970 z tehál CDM 38cm prízemie a poschodie 43cm porobetonove kvadre. Rozmýšľajú zatepliť, majú plastové okná a plynové kúrenie. Podtatranská oblasť, akú hrúbku by mali použiť a aký typ zateplenia? Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 Už som sa začínal obávať že dnes tu nová otázka ohľadom zateplovania ani nebude, keďže som prvý poviem ti ako by sa to malo robiť aby to bolo dobre, kým sa tu začnú objavovať rady ako 15-20 cm šedý polystyrén a bude na tebe ako sa rozhodneš. Na tvojom mieste nieje nič ľahšie ako si v okolí nájsť projektanta a spoľahnúť sa pri návrhoch na neho, navrhne ti hrúbku aj typ zateplenia, preverí riziko kondenzácie vodných pár, vie ti presne spočítať úsporu ktorú môžeš dosiahnuť a podobné veci. Aj keď si sem dal viac informácií ako bežne ľudia dávajú keď sa pýtajú na rovnakú otázku stále je to málo a rady čo dostaneš budú len strieľanie čísiel od boku. Môj častý argument pre tento profesionálny prístup je aj ten že plánuješ preinvestovať tisícky eur a podľa mňa je to suma čo už stojí za to brať to vážnejšie ako sa len spoliehať na rady neznámych z internetu.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 vsetko je to o peniazoch
Odpovedať
@milos35 Ak má šikmú strechu, tak na vrchný strop 40 cm mäkkej vaty, na steny 10-15 cm tvrdej vaty alebo polystyrénu a ak je podpivničený, tak na strop pivnice 10-20 cm polystyrénu. Prepočítavať nikomu nuč nemusíš dávať, len si vyber z týchto možností podľa vlastných preferencií a obmedzení
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?