Zhutnený íl pod podkladovým betónom

Pod podkladový betón budem potrebovať naviezť asi 40 cm. Firma, čo mi robí základy, tam chce zhutniť íl z výkopu základových pásov, a na to dat 15cm štrk. Je toto v poriadku? Dá sa vykopaný íl takto zhutniť vibračnou doskou?
Odpovedať
A v projekte sa pise co? Lebo ja som tam mal uvedeny prseny typ kameniva. Il ma nevyhodu v tom, ze vlhkostou meni objem.
Odpovedať
@vilo38547 je tam tá navážka potrebná? Nedá sa radšej pridať 2 rady DT? Nie som odborník, ale ja by som sa zakladaniu stavby na navážke radšej vyhol. Kamarát mal navážku (tuším okolo 50 - 80 cm) postupne zhutnenú valcom na diaľkové ovládanie. Základové pásy kopal do hĺbky viac ako 50 cm, takže sa dostal na pôvodný terén. Ale keď si okolo domu vysadil trávu a začal polievať, zem sa mu začala na niektorých miestach utláčať viac a vznikli mu tam jamy.
Odpovedať
@vilo38547 kedze je to z pasov predpokladam ze je to ilovita zemina nie il a to je ok.
Odpovedať
@vilo38547 nenasiakavy nasyp (makadam,strk) musi byt minimalne 30cm kvoli vzlinavosti vody ,15 cm je malo..
Odpovedať
V nasom projekte mame pod doskou makadam 16/32 minimalne 25cm. Ale mali sme aj firmu ktora chcela dat len 10-15cm
Odpovedať
Profilova fotka
@vilo38547 zemina zo základov sa dá použiť, lepšie ako dusanie je dusanie s polievaním, štrk stačí 10 cm, je to len separácia betónu od zeminy. Po ukončení zemina sa nemá ako rozmočiť s a teda meniť objem.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Uvidím, aká bude zemina, kope sa o týždeň. @tao_tao ide o navážku pod podkladovým betónom, nie pod pásmi.
Odpovedať
@vilo38547 OK, ja som to zle pochopil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?