Založenie základovej dosky na penovom skle + podlahové kúrenie

Dobry den prajem, mam v projekte NERD naplanovane zalozenie zakladovej platne na 40 cm zhutneneho penoveho skla. Zakl. doska je planovana 25 cm zo Ocelo/dratko betonu. Obvodove mury su z ytongu - 35cm spodna rada - zateplena 10 cm epid. polystirenu, zvysok ytong 45 cm. Rozmyslam este nad polozenim pernisulu pripadne novomuru, koli tepelnym mostom (nie je to ale planovane). chcel by som zaroven spravit podlahove kurenie, samozrejme oddelene od zakl. dosky urcitou vrstvou polystyrenu aj koli moznosti tahania niektorych rozvodou (voda, odpad) v podlahe. Tym padom by ale odpadla schopnost zakl. dosky akumulovat teplo... Zaujimalo by ma ci je nutne zachovat hrubku zhutneneho pen. skla 40 cm v pripade realizacie podlah. kurenia, pripadne ci by bolo v tomto pripade lepsie riesit zalozenie zakladovej dosky inym sposobom. Dakujem
Odpovedať
Zvlastna kombinacia, podla mna. Nie som v tomto odbornik, tak to nebudem rozoberat (ani si ziadne udaje nedal), ale prijde mi uvedena skladba ako doporucena od stavebnej firmy.
Odpovedať
je to tak navrhnute architektom a schvalene statikom. tie obvodove mury su 45 cm v prizemi aby sa nemuselo dodatocne zateplovat. podlahove kurenie nie je planovane, ale chcel by som ho hlavne v dennej casti domu, vzhladom na nizsie teplotne naroky potrebne na vykurovanie nakolko neplanujeme plynovu pripojku. Kurenie a uzitkova voda = solar + el. dohrev + pripadne pouzitie krbovej vlozky) do nocnej casti domu pojdu klasicke radiatory. V podstate cielom je minimalizovat naklady el. dohrevu. Zase na druhu stranu nechcem zbytocne vynalozit naklady na realizaciu horeuvedeneho, ak by bol efekt povedzme pri 35 cm zhutneneho penoveho skla bol taky isty.
Odpovedať
Podla mojho skormneho nazoru je jedno ci tam budes mat 35 alebo 40 cm toho penoveho skla.Najslabsie miesto toho domu bude obvodový mur.Ytong 45 bez zatelenia je dnes uz dost malo.Ten novomur to nezachrani..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Hm mne to pride tiez riadna blbost, najskor vyvalis peniaze za zakladanie na penovom skle, potom postavis mury bez zateplenia a na koniec zaplacnes zakladovu dosku polystyrenom. To fakt nemas ako inak vyhadzovat peniaze?
Odpovedať
V podstate si sám aj odpovedáš - načo draho izolovať ZD, ak ju oddelíš polystyrénom od interiéru... Ja na penoskle chystám založiť podpivničenú chatku 5x5 v svahu. Počítam ale iba cca 20-25 cm penoskla iba mierne zhutneného, na ňom proti hydro+radónová pvc fólia a základová dosk s priamo zaliatými trubkami podlahového kúrenia. Bez daľšieho poteru. Je to ale iba moja poloodborná počiatočná predstava, rád by som poznal názory tých čo to takto urobili, prípadne to dokážu fundovane posúdiť/skritizovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?