Zalievanie zakladovej dosky a následne murovanie.

Profilova fotka
Dobrý deň,chcem sa spýtať ,zalievame zakladovú dosku v piatok,a v pondelok nám donesú ytong na obvodové múry. Je možné tie tvárnice položiť na zakladovú dosku? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, správne by sa mal nechať betón vyzrieť 28dní pričom by sa mal ošetrovať, pokial tam nieje chémia na rýchle tvrdnutie. Dnes je rýchla doba a ľudia ignorujú stavebný predpis a postup ja osobne by som tomu dal aspoň 2-3 týždne. Nezabúdajte že správna betonáž robí kvalitnú stavbu a iba na pevných základoch môžete budovať :-)
Odpovedať
@slavinocka16 ja som si dal doviest tvarnice /Porfix/ po piatich dnoch od zaliatia podkladoveho betonu - dosky. Beton naberie po prvych dnoch cca 80% z celkovej pevnosti, po 28 dnoch zhruba 90% a zreje nasledne niekolko rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
No, veď toto.!.. sú rôzne názory! čo spraviť? čo by bolo správne!? Ďakujem vám.
Odpovedať
Po prvých dňoch... To je koľko? Dva dni mi príde naozaj málo na to aby som na platňu zložil niekoľko ton materiálu
Odpovedať
@topfield 3-5 dni podla stavebneho dozora. Ja som pockal 5. Od piatku do pondelka su dni skoro styri, ak budu liat v piatok o 8:00 a navezu material v pondelok o 16:00... Ja som chodil po platni po styroch hodinach ;-)
Odpovedať
Tiež mám zafixovane tak nejak ze po troch dňoch je 70% pevnosť... Tak či tak, dva dni je podľa mňa malo...
Odpovedať
Profilova fotka
My sa prikláňame k názoru že 2-3dni je málo.Majstri majú veľa roboty. Tak všetko rýchlo,!nejak nám to nesedí. Neviem či je to taký trend.Budeme sa musieť porozprávať! Možno sme príliš opatrný!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?