Základy pod plot 2m vyska z betónových tvarnic

Dobrý deň , vedel by mi niekto poradiť urobili mi základy pod plot , chceli sme to o 10 cm vysie minimálne aby bolo zarovno zo zeminou a aby mi nebolo ubrate zbytočne z výšky plotu , teraz budem mat od chodníka skrytú ,, okrasnu " tvarnicu jeden skoro cely rad na dĺžku 16 m , zaklad je nižšie ako vyska zeminy , ide mi hlavne o to , murar ktorý mi bude robit plot , tvrdí že keď chcem dvihne mi novým betonom o 10 cm tiež nový zaklad zality pred týždňom , je to dobre podľa vás na nový zaklad ďalšiu vrstvu 10 cm ? Alebo to už nechať tak radšej ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fifi1997:

Dobrý deň , vedel by mi niekto poradiť urobili mi…
@fifi1997 mali ste si to odkonzultovať vopred. mimochodom, neviem, kde tam vidíš ten "skoro celý rad"... s najväčšou pravdepodobnosťou to majster vylial a upravil do roviny a terén si v rovine nemal. takže niekde je základ hlbšie, niekde plytšie. kažodopádne sa nezvykne základ pri takejto zostave robiť tak, aby bol vidieť. radšej sa dá základ hlbšie a mierne sa zapustí prvý rad tvárnic. ale samozrejme základný predpoklad je rozumný investor, nie nešťastný z každej blbosti, ktorá nie je podľa jeho fixnej idei... a kľudne si to daj zvýšiť o tých 10 cm. bude z veľkej časti priznaný ten betón a zas budeš nervózny, lebo ho bude vidieť a kontrastovať s okrasnými tvárnicami... murár nech nezabudne dobre previazať to nadbetónovanie so základom. a normálne zašalovať, ale to inak asi nepôjde.
Odpovedať
Profilova fotka
@fifi1997 je to hlupost, skor by ma zaujimala, aka je hlbka tohoto zakladu, preco ste si nepripravili vertikalne roxory na previazanie a kde je hydroizolacia...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@fifi1997 je to hlupost, skor by ma zaujimala, ak…
@mgx hydroizolácia je dúfajme ďalší krok. a roxory na previazanie detto. pri použití okrasných tvárnic ich treba osadiť dosť presne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?