Základova doska v dvoch urovniach

ahojte rozhodol som sa základovú dosku garáže urobiť o 10-15 cm nižšie ako zbytok základovej dosky a to z dôvodu že by som mal už dosť strmý nábeh do garáže pýtam sa ako potom dorovnať čiary muriva aby som ich mohol v rohoch viazať - napadli ma dva spôsoby. - bud nechám celú garáž nižšie , zaizolujem, potom narežem 15 cm kusy ytongu a dorovnam so zbytkom základu a potom už murujem normálne ako na obr. 1-2 - alebo budem torchu viac šalovať a vyšalujem v garáži takú vanu ako je na obrázku 3 teda nižšie nechám len stred garáže ale pod múrmi bude vo výške ostatnej deky. ktore riešenie je lepšie? a jednoduchšie? dik este mam otazku v kanalizácii.
Odpovedať
@peto2 osobne by som sa bal stavat na 15cm zrezanom porobetone, predsalen unosnost/zatazitelnost bude asi nizsia ako pri 25cm...ale niesom odbornik...preco to rovno neznizite o 25cm a nemusite nic rezat...inak na kaku v tobogane sa smejem este teraz :)
Odpovedať
@marek_norway pevnost porobetonu je samozrejme rovnaka ci ma 15cm alebo 25cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial si dobre pamatam ytong ma rovnaku zarazitelnost po celej vyske a sirke je to ale uz 6 rokov treba precitat technicky list. Ak by sirka obvodoveho muriva bola 25cm tak kup 15ku itong a daj nalezato. Este existuje ale neviem ci pri ytongu ale pri porfixe urcite kvader s vyssou pevnostou tak by som pouzil ten. Ked si budes nahodou musiet kvadre rezat sprav si pripravok z dosiek taku kozu kde medzi dvomi zvislimi latami pojde pilka aby si rezal rovno .
Odpovedať
@peto2 ako budes riesit hydroizolaciu na takomto schode?
Odpovedať
@gashtaan tak snad asfaltový pás sa dá zahnut ked je nahriaty len s tym bude asi trochu roboty.
Odpovedať
@peto2 myslim v pripade, ze by si betonoval tu vanu... podla mna s hydroizolaciou bude menej roboty, ked spravis rovnu plochu, zaizolujes a potom zacnes murovat s tymi zrezanymi tvarnicami.
Odpovedať
@gashtaan hej prvá možnosť je asi na pracu jednoduchšia a poriadne zaizolujem ten spodný pás ytongu aj zvonku pásom na zvislo.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 podľa mňa 1 možnosť a potom ako píše @wolodymyr keby stavaš s 25 hrubého Ytongu tak kúpiš len prieckovky a dáš ich na ležato.
Odpovedať
@logo22 prieckovky nemaju dostatocnu pevnost, ytong robi len P2 v tej hrubke. Akurat som nasiel toto, keby zohnal len tych par kusov :) https://www.ytong.sk/ytong-start-zakl...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pevnosť v tlaku 2 až 5 N/mm2 Ved to bude len garáž....či chceš 4 poschodovú bytovku alebo ti na streche bude pristávať vrtuľník? :-D Ja stavam s 25 hrubého Porfixu P2-440 poschodový dom a pôvodné som chcel len 20-ky
Odpovedať
@logo22 pokial ma zvysne murivo v projekte P4, proste by som tam P2 prieckovky nedaval, neviem, mam trosku odpor k stavaniu systemom "naco projekt, ja si myslim, ze...". Ved to zase nie je taka strasna robota tie tvarnice zrezat.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 Tá prvá možnosť, akurát by som rezal z tvárnic pre nosné steny ako tam dávať priečkové, ytong má síce rovnaké vlastnosti vo všetkých smeroch ale neviem či majú rovnaké vlatnosti aj priečkové a nosné tvárnice.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@logo22 jednoduchsie bude na platňu garaze najprv nataviť pasy ipy a potom založiť prvy rad muriva porfixom 37.5 na kant..tym ziskaš 12.5 cm na vysku bez rezania, alebo pouzitia prieckoviek..;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan šak hej narezať sa dá.....ale načo rezať keď môže použiť už hotové :-S No a k tej pevnosti....neviem čo chce mať aku strechu ale aj keby najťažšiu (betónovú) tak mu tam s statického hľadiska stačí P2 A zadalšie sú aj prieckovky P4 :-D Tak nech sa chalan rozhodne ako chce bude tu mať dobré @euro_ toto som celku nepochopil... ;-( Ved Porfix má rozmery DxŠxV 500x250x375 To stou ipou je samozrejmost :-D
Odpovedať
@logo22 ytong ma take prieckovky? To je nejaky podpultovy tovar? Lebo P4 ponukaju len 50mm hrube.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja som pozeral Porfix a tam má 100, 125, 150mm
Odpovedať
zbytočne sa hadate lebo širka bude 300 takže priečkovku nepoužijem nemam problem odrezať presne a ak sa aj nepodarí presne tak založím celý další rad na maltu aj ked v garazi to nebude prvý ale už druhý rad.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak beriem späť, moja chýba zlé som si to pozrel :-| P2 sú 100,125,150 a P4 sú 200mm
Odpovedať
@logo22 ked stavia mury z 25ky tak prvy rad zalozi 37.5 na kant.. teda na bok tvarnice..tym ziska 12.5cm na vysku potrebnu na prekonanie rozdielu medzi platnami a sirka muriva ostane 25cm..nie? Sorry,toto malo byt adresovane @peto2. hmm..az teraz citam, ze vlastne stavia mury s 30cm :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my sa tu trapime a panko si postavi z 300vky 8-) sakra
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?