Základová doska - problém

.Poradte v piatok 12.8.2016 sme zalievali základovú dosku: Prvý domiešavač doviezol beton ktorý sa zdál príliš riedky (chlapík z betonárky utrúsil, že priliali viac chémie). Ďalší doniesol už podľa nášho laického uvaženia taký aký má byť. Na druhý deň ten dobrý beton na polovici platne pekne vytvrdol a mal sfarbenie tmavo sivé a ani jedna prasklinka. Tá druhá polovica bolá lesklá, sivo-biela a dopukaná. Pravdaže beton sme rovnako polievali ako má byť. Ešte tri dni po zalievaní do toho betonu nekvalitného sa dala silnejším pritlačením prsta urobiť dierka na niektorých miestách. Dnes 16.8 prišli chlapi z betonárky pozrieť a samozrejme ospravedlnili sa že sa to ešte nestalo vraj pridali veľa chémie, že beton vytvrdne ale treba čas ale ak chceme prídu to na svoje náklady rozsekať a dajú novú platňu alebo počkáme ešte týždeň a príde odborník odobrať vzorku a dajú vypracovať posudok. Čo by ste robili? Máte s tým niekto skúsenosti? Už teraz viem určite posúdiť, že popraskaný betón nie je dôsledkom zlého polievania alebo nepolievania ale dôsledkom nekvalitného betonu.
Odpovedať
ešte dodám ten kvalitný beton je ešte teraz teplý a ten nekvalitný je chladný...
Odpovedať
Profilova fotka
Nech to rozbijú a spravia nanovo veď predsa je to základ
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@martur hod sem foto, nech je lepsia predstava. Pokial to nesuri este by som pockal no obavam sa, ze to bude potrebne rozrusit a zabetonovat nanovo. Celkom ma prekvapuje vyjadrenie betonarky s uznanim si chyby, nakolko slovenskym zvykom je zatloukat, zatloukat, zatloukat :-D
Odpovedať
@dominik_boksansky od zlosti som to ani nefotila .... zajtra odfotím a pridám, tie prslinky nie sú až také hrozné - nejaké hlboké je to len také povrchové ale ide hlavne o to že ten beton ešte ani dnes nie je tvrdý a ak sme dali dole šalovanie po bokoch tak tam je ešte mokrý -tmavý
Odpovedať
@martur este si len pri zakladoch. Nechcem strasit, ale problemov moze byt na stavbe viac a vacsich. Pri akychkolvek nezrovnalostiach je dobre mat minimalne fotodokumentaciu. ;-)
Odpovedať
Ja neviem čo namiešali do betonu mne ale za 10hod po betonovaný to bolo tvrdé ako skala a s murarskym kladivom by som ho nerozbyl :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?