Zaklad pod "podestou" pred vchodom do domu so schodmi

Chcel by som sa opytat na Vas nazor. Chceli by sme pred vstupom do domu spravit dva schody aj s meter sirokou podestou pozdlz domu, ktora bude v buducnosti prekryta. Podesta by mala zelezobetonovu platnu v hrubke 15 cm a pod nou by boli DT tvarnice tak ako na obrazku. Zelene by boli v sirke 20 cm zlte v sirke 50 cm cim by vznikol schod o sirke 30 cm. Nalavo v obrazku je zaklad domu - zaklad, 2 rady DTciek, doska a podlaha v dome po "0". Podesta sa sklada z dlazby, 5 cm poteru a 15 cm doska a pod nou DT cka jeden rad. Moja otazka je. V akej sirke spravit zaklad pod DTcka pod podestou? Tam kde budu DTcka 20 cm dame 30tku ale aky dat pod DT sirky 50? Davat 50 cm siroky zaklad pod tento rad DT ciek sa mi zda ako mrhanie. V projekte mame iba platnu so schodmi, ziadny zaklad.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som prave cosi take robil, aj ked pri rekonstrukcii domu ale mne podesta "sedi na schodoch" pod nou a schody su ako keby mimo toho uz, ziadny zaklad pod schodami nemam ale ja som to cele vybetonoval, teda hornu cast, dovnutra sli kamene, sut a podobne a potom asi 30 cm betonu plus schody, do betonu rohoz a roxor
Odpovedať
@mareqm hlavne nezabudnut na dilataciu v oboch smeroch, aby si neskoncil ako par ludi tu s ponicenou fasadou po tejto zime.
Odpovedať
@y2k takze to mate cele ako monolit? schody + podesta. Mna vsade strasia, ze musim spravit aj zaklad aspon 60 cm. Finalny teren bude po vrch DT ciek domu. Mohol by som to spravit aj tak ako to je nakreslene, tzn. bez zakladu? Tak by som to vedel zaliat aj cele naraz. @gastaan, pravdaze. este medzi fasadou a podestou bude 2 cm styrodur. Tak to bude postacujuce?
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm: hej mam to takto, uvidime ci som spravil dobre ci nie, ale ako vravim, podesta stoji na "starych schodoch", len tie nove stoja v podstate na zemi
Odpovedať
@y2k Mne to projektant nakreslil podobne ako tebe. prvy schod je polozeny na zemi a od tej urovne je strkodrva az po podestu
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm: no vidis to, tak to asi az taka blbost nebude :-) ja som sice na to projekt nemal ale vymyslel a spravil to tak majsterko murar co to robil, povedal ze to bude OK, tak snad aj bude
Odpovedať
@mareqm Ak to spravíš podľa obrázku, tak ti to mráz podvihne. A po pár zimách ti odmrzne dlažba, kvôli vzlínajúcej zemnej vlhkosti. Ideálne je spraviť základ do nezámrznej hĺbky, na to platňu, vodorovnú izoláciu nad úrovňou zeme a až na to robiť schody. Vydrží ti to už navždy. M.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm: aha jasne, este som zabudol ze od starych schodov po koniec novych vybetonovanych sa davala na zem ipa presne kvoli vlhkosti
Odpovedať
@mareqm Mam to tiez oddelene XPS -kom ale zo zakladu(toho co mas ciernou farbou) mam vytiahnute dva pasy po tu zltu cast a dt po vrch schodov na dorovnanie. Takto ti to bude podla mna cele lietat hore dolu nezavysle od domu.
Odpovedať
@pepa_nr moc tomu nerozumiem. Chapem, ze spravit zaklady, na to platnu ale ako na to dat schody? Ja som mal v plane spravit platnu so schodami v kuse, len tym padom by asi pod cele schody mal byt zaklad a nechcel som tam davat zaklady siroke pol metra.
Odpovedať
@mareqm Veď schody vyšaluješ spolu s hornou platňou. Pozri si fotky, ako to robili mne: - základový betón na spodok - pár radov DTčiek vyliatych betónom - šalung - zasype sa to suťou, udupe - a do šalungu vyliať betón na dosku. Zeminou sa to dosype po spodok tej šikmej rampy. .
Odpovedať
@chrobak7 Wauuu. Dakujem Vam velmi moc. Pomohlo mi to velmi. Isiel som na to velmi komplikovane a uz tomu chapem :) Este raz dakujem sa fotky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?