Základ na mäkkej hline

Zdravím, dal som spraviť živnostníkom základovú dosku. Dnes začali robiť a poobede som ich bol pozrieť. Len sa mi nepozdáva jedna vec. Bager vykopal základy a začali voziť kameň na dno 15cm. Len sa mi nepozdáva, že dno výkopu je v podstate mäkké, také blato, čierna hlina. Môže sa betonovat na taky podklad? Je to v poriadku? Dno základu je v hĺbke 130cm.
Odpovedať
Ten pozemok sa asi pred 15 rokmi nasypaval do roviny.
Odpovedať
Na take veci sluzi IGP a podla toho sa projektuje zakladanie. Navazka je problem.
Odpovedať
Alebo aspon zavolat statika k vykopu...
Odpovedať
Je to v poriadku,kľudne stavaj.Dám ti ja štempel.Mám vyrezaný zo zemiaku.
Odpovedať
@miroslavvvv Neviem, či Tvoja odvaha resp. neznalosť je na mieste. Bez statického posúdenia základov by som nepokračoval ani náhodou. Dom nie je kôlňa, ktorú môžeš postaviť aj bez dobrých základov.
Odpovedať
Tak dnes som zavolal stavebný dozor, aby sa na to pozrel. Tak najprv vravel, že by trebako nejaký prieskum, zobral si aj nejakú vzorku z podložia z toho blata. Je to ako taký tmavý íl, take maslo. Ale keď zistil, že sa budú dávať aj armokose, tak sa vyjadril, že sa môže betonovat. Alé neviem, bolo to také zvláštne, najprv tak, potom onak. Betónu tam pôjde 60cm na šírku a 85cm na výšku a potom ešte 2 rady DT. Ale stále neviem, aj napriek jeho vyjadreniu. Co by ste robili na mojom mieste,? Dakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?