Zaizolovanie základov Styrodurom,,cca do polovice základov

Prosím poraďte máme dilemu: ideme zaizolovať základy,,styrodurom,,v prvom rade otázka,,styrodur 6cm a zateplenie domu obyč.polystyrénom 10 cm-múry Ytong 300. dobré podľa vás,,alebo treba hrubšie? myslíte že bude postačujúce ak dáme styrodur 1 rad,,tzn. že by bol do výšky 60 cm,,čo máme tak 13 cm nad úrovňou terénu,,zvyšok základu by bol zaizolovaný už pri zateplovaní múrov,,obyčajným polystyrénom EPS,ktorý pôjde na zvyšok domu,, sokel by bol teda vo výške cca tých 13 cm nad terénom,,stačí to podľa vás,,? alebo to bude málo a neukáže to pekne? a teda ešte otázka,,či urobíme dobre ak nebude celý základ až po deku zaizolovaný styrodurom,,Prikladám obrázok pre lepšiu prestavu jedná sa nám o to,, že keď dáme dva rady,,tak nám vznikne odpad,,a tomu by sme sa chceli vyhnúť,,len zase nevieme či urobíme dobre,, ak zaizolujeme styrodurom iba časť základu,,,nie až po deku,,
Odpovedať
@mirkasasikova do podlahy nedavate ziadnu izolaciu? Riesenie na obrazku je cele ZLE. Neskutocny tepelny most v pate. Inac na zateplenie zakladov nie je vyslovene nutne pouzivat drahy XPS.
Odpovedať
Aký je teda správny postup...? Čo je lacnejšie ako XPS ( vhodna alternatíva)
Odpovedať
@dominik_boksansky do podláhy ide izolácia to jasné,,, ale či bude ok ten styrodur ak nebude po celej výške základov až po deku,,alebo nám napíšte ako by to malo byť správne,,,prijímame každú dobrú radu :)
Odpovedať
@mirkasasikova nie. Zakladova lista Eps ma byt v urovni finalnej podlahy VNUTRI. Podla obrazku by to bolo cca 50 cm od terenu. To staci, aby sa od dazda nespinila fasada. Pridat xps do vysky vnutornej podlahy, minimalne vsak 30 nad teren. Hrubky izplacii su na spodnej hranici, 15 cm eps a 10 cm xps je ekonomicke a ucinne. Na izolacii sokla neradno setrit, xps je nenasiakavy a odolny material.
Odpovedať
@mirkasasikova odporucam zateplit zaklady rovnakou hrubkou izolacie ako obvodove murivo. Na zateplenie zakladov postacuje perimeter pripadne aj EPS 150S, resp. 200S s ochranou proti vode. Zakladacie listy nepouzivat v ziadnom pripade. Do podlahy kolko izolacie planujete dat? Tazko je sa vyjadrovat detailnejsie bez projektu a navrhnutych izolacii v strope, typu kurenia.
Odpovedať
tepelna izolacia do podlahy pojde podla projektu 2vrstvy polystyrenu hrubky 50mm t.j.100mm,PE folia ,poter s podlahovym vykurovanim 60mm
Odpovedať
@mirkasasikova podla obrazku je zjavne, ze sa na nejaky lepsi NED, toboz pasivny dom nejdete hrat, takze ak to urobite podla obrazku, nic zasadne nepokazite. ak by ste chceli zvysovat hrubku izolacie, treba riesit aj tepelny most v pate muriva, inak to straca vyznam, napr. vymenit 0.rad tvarnic za nieco s lepsimi tepelnoizolacnymi vlastnostami. styrodur kludne vymente za perimeter, je to lacnejsie a pevnostne bude postacovat. ako to ukaze nejdem hodnotit, to je vec vkusu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?