Zafixovanie stropneho systemu Porotherm, hydroizolacia terasy

Ahojte MS. Situacia- stary dom na historickych zakladoch na zvazujucom sa pozemku, rekonstruovany a nadstavovany X krat, ziadna projektova dokumentacia, vsetky rekonstrukcie riesene predoslymi vlastnikmi. Strop jednej chodby pivnice je postaveny zo stropneho systemu Porotherm, podobna metoda ako vidim https://www.wienerberger.sk/preco-teh... - montovany system z nosnikov a prekladov, povyplnany vencovymi tehlami. Ten je zaliaty betonom (spevneny roxormi), na ktorom je osadena zemina a tazka, vymyvana dlazba, kedze to sluzi ako terasa. Ako mozete vidiet na prilozenych foto, zo stropu postupne odpavaju vencove tehly, ktore su polozene na nosnikoch, co je nebezpecne. Chapem, ze tieto sice dosahuju svoju max. zivotnost, no nemali by len tak bez priciny padat a pricina bude zrejme ina, ako len ich vek - predpokladam vlhnutie zvrchu zo strany terasy, chybajuca/nedostatocna hydroizolacia, vacsie ako dovolene zatazenie,.. Predtym, ako sa pustim do vacsej rekonstrukcie a projektu, chcem sa s Vami poradit, ako toto co najrychlejsie zastabilizovat: 1. Ako idealne zafixovat a zastabilizovat strop? Rozmyslal som, vyplnit chybajuce 3 diery po tehlach polystyrenom/izolaciou, a medzi jednotlive zelezne nosniky osadit kari siete, upevnit ich do betonovych prekladov na boku a nejako zahadzat lepidlom. Ako tieto siete idealne upevnit? 2. Ako navrhujete co najrychlejsie zahydroizolovat terasu a zamedzit tak prenikaniu vlhkosti zvrchu? Dlazba, ktoru vidite na foto, je len polozena na piesku/zemine, pod ktorou je mozne, ze je nejaka IPA. no ako mozete vidiet z bujnejucej vegetacie, spary nie su vobec zaizolovane, a kvantum vlhkosti, ktore na nu dopada, presakuje cez strop. Na pomerne novej fasade nie su ziadne sokle, ani tam zvonka nevidno nejaku izolaciu. Ona dlazba - nieco na typ "vymyvana dlazba Gita" o hrubke cca 4cm sa mi zda extremne tazka, rozmyslam ju kompletne vybrat a dat tam nieco lahsie a strop na novo zaizolovat - viete poradit nejake jednoduche a efektivne riesenie, ako to idealne izolovat? Vsetko vybrat, vycistit, a IPU? Staci jedna vrstva? Ako vyriesit napojenie na zateplenie a fasadu? Diky za akykolvek napad 3. Staticky posudok - myslite, ze treba dat dany strop skontrolovat statikovi, predtym, ako to zacnem fixovat, aby sa to cele nezrutilo alebo sa vam to zda az na ten strop v poriadku? Diky vopred za akekolvek tipy a napady!
Odpovedať
Este doplnim, ze na zaciatok som celu terasu zakryl zarkyvacou plachtou, aby som co najviac zamedzil prenikaniu vlhosti do systemu cez skary v dlazbe.
Odpovedať
Nemozem editovat povodny post, ale chcem len zdoraznit, ze nepotrebujem zodpovedat vsetky hore-uvedene otazky, budem vdacny za akekolvek napady, najma co sa tyka vseobecnych technik na spevnovanie stropu, ktore by som vedel vyuzit aj tu. diky!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?