Začíname stavať na jeseň 2012

Profilova fotka
Zdraví vás, plánujem začať výstavbu RD začiatkom októbra 2012, dúfam že nie som sám :-D :-D :-D . Chcel by som stihnúť spraviť základy a suterén pod polovicou domu (7,5m ×12,5m) a platňu nad suterénom (13,5m×13,5m). Prosím odborníkov o názor či je to možné zrealizovať alebo mám počkať do jari, nerád by som bol aby ma zaskočili mrazy a problémy spolu s nimi spojené. S pozdravom tomino
Odpovedať
a co ti brani zacat uz teraz dokym je pekne pocasie ? =-)
Odpovedať
necakaj do oktobra, udru mrazy a si dorrobil. kop teraz, nie je velmi horuco...
Odpovedať
Profilova fotka
Pracujem v zahraničí, doma budem október, november a december.... :-( :-( :-( , a potom zase apríl, máj.. :-( :-( :-(
Odpovedať
Aj kebyze mas dost ludi po ruke, aj ked si to casovo zorganizujes, aj ked si das prisady do betonu proti "mrazom" atd. no pocasiu neprikazes, to si proste nevyberies - sam dr. Ilko nevie co bude zajtra nie to este v oktobri 8-)
Odpovedať
@tomino84 Ja som začal 13 septembra a zakryté december
Odpovedať
@tomino84 Takže v septembri by to šlo
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 Ja potrebujem spraviť len ten suterén, po prvú deku, takže myslíš že je to možné stihnúť????
Odpovedať
ak budeš mať šikovnú partiu tak ano
Odpovedať
@falco2007 I ked je lepšie urobiť na jeseň pred zimou bud len základovú dosku alebo potom zo zastrešením aspon by sa tak nemalo robiť no len po deku a nechať to cez zimu otvorené
Odpovedať
Profilova fotka
@falco2007 Prečo, čo sa tomu môže stať??? Bude to celé z betonu a tvárnic, myslým ten suterén. Pod strechu to nemám šancu dotiahnuť :-( :-( :-( :-(,
Odpovedať
my sa tiez tento rok chystame len po strop - ak vobec aj ten stihneme a ak aj hej tak to zakryjeme ipou nech na to neprsi a nesnezi, nech to zbytocne nenavlhne viac. Dokedy je vhodne betonovat strop? Nás teraz caká buranie starej casti, zacistenie. Vykopanie zakl. pasov - zaliatie. Potom asi cca 2,3 tyzd nechat tuhnut, to uz bude august, potom zaliat DTcka a urobit platnu, asi koniec augusta az sept. Stihneme este tento rok vytiahnut mury a urobit strop? ked si zoberem ze este treba veniec a to nechat vytuhnut nejake 2t a potom na to keramicky strop a zaliat betonom? Dalsi problem je aj v tom, ze jedna stena domu tvori zaroven aj hranicu pozemku - teda je aj plotom.
Odpovedať
@tomino84 Tak stať by sa nemalo nič hm ale tak sa zvykne robiť , asi len ked tak nejaké zatekanie a zamrznutie no
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka aj my sa chystáme na zbúranie starého domu a potom výstavbu nového . z čoho budete stavať?
Odpovedať
Profilova fotka
my by sme tiez chceli zacat na jesen - ale iba zakladovu dosku planujeme a potom na jar pokracovat.. :)
Odpovedať
aj my sa chystáme začať stavať 1. septembra....chceme urobiť pivnicu 12,75 * 9,75 a zaliať platňu no a cez zimu nechať sadnuť, hadam to stihneme:))))))
Odpovedať
Ja zacinam teraz a v Novembri by mi mal byt odovzdany dom. Tak snad. 10x12
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katuska29 chystame sa z porobetonu. Asi ytong, uvidime este podla cien. len neviem ci to sttihneme este tento rok vytiahnut tie mury po strop. Od soboty sme davali dole strechu. Vcera sa nam ju podarilo aj s krovom konecne zhodit. V sobotu nas bolo 7, v nedelu 3 a vcera 2. Dnes idem rozbuchavat strop a este nas cakaju 2 kominy
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka my ešte čakáme na búracie povolenie a teraz ešte doladíme projekt a potom budeme čakať na stavebné povolenie. S búraním by sme chceli začať v septembri a hneď potom výkopové práce a základy tak dúfam, že sa nám to nejak podarí.
Odpovedať
Profilova fotka
@betarka83 Ahojky, konečne sa tu objavil niekto kto rieši to isté ako ja :-) :-) :-) :-) , takže nevidíte problém v tom že to spravíte po pivnicu a potom na jar pokračujete?????? :-|, ja to plánujem tak isto mám suterén pod polovicou domu....a chcel by som začať 1. októbra, po prvú deku a na jar ťahať obvodové múry prízemia... Ale niektorí mi to neodporúčajú ;-( ;-( ;-(
Odpovedať
@tomino84 nevidim v tom problem, každy stava tak, ako mu dovoľujú okolnosti. Poznam veľa ľudí, ktorí v jeseni dali po platňu a hore ťahali až na jar, a už tam aj niekoľko rokov bývaju a nemali žiadny problém, zo skúsenosti a poznatkov usudzujem skôr naopak, že pivnica sa cez zimu "laicky povedane" spevnila a bola lepšie stabilizovaná ako podklad na hornú stavbu. Skôr sa trošku obávam mrazov, pretože pri betonovaní nie je dobre byť pod nulou....ale predpokladajú dlhú a peknú jeseň, tak pevne verím, že to stihneme aj my aj vy:)))))))
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sa chystáme stavať od septembra, uvidíme, koľko sa podarí, základy už máme. Hádam sa to do zimy stihne dostať pod strechu :)
Odpovedať
@tomino84 neboj.. neni ste dvaja.. aj ja sa pripajam.. povelenie uz mam.. v piatok zaciname kopat.. za tyzden hadam spravim salung na dosku a kanlizaciu a polozenie zeleza.. a potom betonovanie a necham odstat aspon 2 tyzdne.. medzitym by mi mohol prist matros a mozme stavat mury.. preklady by som chcel vyriesit tak aby som nemusel cakat na vytvrdnutie.. cize by som kupil hotove a na ne by isli nosniky a miako, ale to si musim este zistit.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka tak ako to vyzerá? Domček je už zbúraný,,?,
Odpovedať
@katuska29 čiastočne ano., ešte treba nejake priecky v zostavajucej casti a betonovu podlahu a este beton z pristavby. Zatial sme nechali jednu stenu od suseda lebo tvori zaroveň aj plot. tak to nechame az na buduci rok a teda na buduci rok zacneme aj so zakladmi. nechcela by som to nechat na zimu otvorene.
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka ja som myslela, že už tento rok :-)
Odpovedať
@tomino84 my sme minuleho roku zacali 19.9. a pred vianocami sme mali dom pod strecchou je komplet podpivniceny... takze ak bud epocasire ako vlani tak to v pohode stihas...
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad Dakujem, skoda ze nemaš foto.... Spozdravom Tomino
Odpovedať
daj email poslem Ti nejake foto nemam cas tu zriadovat fotoalbum... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?