Zabudnuty vyvod pre krb

Zdravim. Ako sa da čo najrozumnejšie doriešiť externé nasávanie vzduchu pre kachle, ked je hotova zakladova doska a su vytiahnute mury (žiadna izolacia zatial)? Môžu to ešte nejako opraviť, a ak, tak ako čo najlepšie? Ďakujem pekne za odpoveď
Odpovedať
Dobrý večer :) Komín je už postavený?
Odpovedať
Dobrý vecer, ten je tiez.....aj komin advance uni aj strechu sme stihli kym sme si to vsimli. Slak ma trafi.
Odpovedať
A v tepelnej izolácii to ist nemôže? Potery ešte nemáte?
Odpovedať
@petoreni neviem aku planujete skladbu podlahy, ale uz vam realne ostava iba moznost potiahnut to v izolacii, pouzite potrubie s obdlznikovym profilom napr 6x12cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni Ak ešte nie je poter, tak podlahou - izolácia pod poterom by mala byť cca 15 cm, tak nejaká 8-12 cm rúrka sa tam hravo vojde... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bude to echt tepelny most a hlavne tie kachle maju predpisanu plochu prierezu privadzajuceho potrubia tak to je nutne dodrzat.
Odpovedať
To mas este dobre ja mam polozenu komplet podlahu aj z kurenim... Rozmyslam ci by bolo mozne privod ext vzduchu spravit do steny a potiahnut to na neobyvanu povalu..
Odpovedať
@leonardom A mne vychadza polystyren pod poter na podlahove 9 az 10 cm ked to chcem mat v celom dome jednu rovinu.A v kupelni neviem ako to spravit ked ,tam co je odpad na vodu,konkretne z vane.Tak ked dame polystyren 10 cm,tak ta plastova rura nie je cela zakryta.bude problem ked poter bude na tej rure?ze to nebude prekryte polystyrenom. :-| Ak vies tak my napis a porat ako by to bolo najlepsie spravit .diky
Odpovedať
@crafter454 Ja to mam ties tak.Kde bude krb tak som do steny urobila dieru a vzduch bude brat z chodby.Mam velku chodbu a mam tam aj okno tak asi to bude stacit ale ved ja v tom krbe budem kurit len cez zimu inac mam plynove.
Odpovedať
@petka456 @crafter454 mne to tiez jedna partia navrhla tahat z povaly ale druhi zase povedali ze mohlo by to chytat kominovy efekt. nechal som to nakoniec nasavat z obyvacky. mam velky priestor skoro 50m plus kuchyna zarohom a aj do chodby mam dvojmetrovy otvor tam je kubikov vzduchu dost :) prva zima kuril som kazdy den skoro.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni popri komíne sa s povale nedá potiahnuť rúľa?
Odpovedať
Ahojte, no z interieru to tahat nemozme, tak jedine pod poter do tepelnej izolacie to napasovat, podlahu sme este nerobili.... dalo by sa asi aj z povaly ale toto mi pride asi lahsie... ze stavebny dozor sa tak dohodol s robotnikmi....ale akosi nam zabudli dat vediet - ja toto nepochopim. No ideme studovat zas ako to porobit aby sme si nezavarili problem zas niekde inde tepelnym mostom alebo tak a objednavam sa k ptojektantovi - jeho uz zo mna porzi. Dufam ze sa to bude dat opravit
Odpovedať
Článok sa načítava...
Inak podlahu mame 170tepeln izolacia a 65 beton..to by slo snad ten studeny vzduch co pojde rurou nebude robit sarapatu v podlahe a hlavne v stene.. no to si este zistim co s tym zeplotnym rozdielom
Odpovedať
@logo22 Dakujem za napad, urcite si pozistujem aj tuto alternativu
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni zabudol som, podľa okolností bude treba použiť stiro potrubie, nie plastové Keď podlahou, pouzi obdĺžnikové.....pre zabránenie tepelných mostov pouzi naň PIR izoláciu, zvyšok miestnosti normálne polystyrén....
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 Nem problém, ak mestí, je to O.K. :-)
Odpovedať
pozri moj album... ja mam sice natiahnutu ruru z von, ale od nej som tahal obdlznikovym profilom v PS... ma to ca 5 cm a teda som dal dole 8 cm vrstvu PS, dal som na tu sedmicku, co tam ostala tu konstrukciu a na vrch este 3 cm Styrodur... myslim, ze ty to mozes spravit presne tak isto s tym, ze to budes tahat z von a nie od rury ako ja... a daj vsade dookola styrodur, aby si z toho nemala tepelny most.
Odpovedať
Dakujem vsetkym velmi pekne, postrehy zapisane, zbehnem to prekonzultovat a máme know-how = mozem zasa kludne spavat. @ivantausk pekny pozemok mate :-) uplna parada, nech sa dobre byva :-) Inak foto album sa mi zisiel aj na ine veci :-D zas mam s cim otravovat projektanta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?