Odpoveď na príspevok od vikingvk:
Nie z čoho ale kto bude stavať to je otázka!? Leb… @vikingvk to je uz taka slovenska realita „ved to nejak spravime, vsak to drzi“. ano, na zaciatku a potom sa zacne ukazovat, ze sice to drzi, ale inak to za vela nestoji. mas pravdu, dolezite je aj to, kto stavia, nie len z coho. jasne, ze toto rozhodnutie tiez netreba odflaknut, ale nie je to vsetko. lebo aj ten najlepsi material nezachrani fuserinu. @hena_7 najlepsie je, ked sa niekto pyta (aj na „blbosti“), lebo prave tie detaily casto rozhoduju o tom, ci bude dom suchy, rovny a bez prasklin... ako sa hovori, blbe otazky su lacnejsie nez drahe opravy 😁Odpoveď na príspevok od hena_7:
@luklu3 presne si to vystihol. ja sa pytam proste… @hena_7 ty si moja krvna skupina 😀 tiez som povedala, ze ja to platim, tak ja sa budem pytat, na co ja chcem. akoze je fakt, ze niekto nema tolko trpezlivosti, ale ked nieco kupim a mam teda este aj z toho dom postavit, tak chcem, aby to bolo dobre.Odpoveď na príspevok od daniella121:
@kotrinka moja rec. Konecne niekto, kto to robi t… Dievcata, ale toto je skor asi taka oblast, kde si viete aj vsetko sami pozistovat. Aspon take tie zaklady. Ze si porovnate niektore tie stavebne materialy, ktore zvazujete na stavbu domu. To zase nie je take komplikovane, aj ked ano, cas to zaberie a treba si k tomu sadnut, nie je to na tri minuty googlenia.Odpoveď na príspevok od ujam:
@lkass ja si nemyslim, ze to vobec skusali 😂 ja b… @ujam To je pravda, ale ja by som aj tak chcel mat taku svoju istotu alebo aspon teda svoj pohlad na to vsetko. Mas to s kym prebrat, ma ti kto poradit, ale potom si podla mna dost obmedzovana tym, ze vyber bud toto alebo toto, ze nie je tam az taka moznost volby. Akoze hej, rozhoduje sa aj podla ceny, ale zase treba si uvedomit, ze cena toho materialu na hrubu stavbu nie je ani zdaleka ta najvacsia polozka, ked to zoberieme globalne, akoze cely dom.Odpoveď na príspevok od hena_7:
@luklu3 presne si to vystihol. ja sa pytam proste… @hena_7 no dobre a co teda take si riesila naposledy? o co si sa zaujimala? skus trebars tu sa aj na priamo opytat. nehovorim, ze ja, ale isto sa najde niekto, kto ti bude vediet poradit. su tu sikovni ludia a maju kadeco uz za sebou.Odpoveď na príspevok od jurplan:
@dudko12 ved jasne, ja som len vtipkoval. vyplati… @jurplan to aj urcite je. ved potom pride zachrana v podobe nacapania zbytocnych vrstiev polystyrenu a pokus o ako take zarovnanie, nech to nie je vidno vsetko, ked sa spravi omietka 🤭Odpoveď na príspevok od hena_7:
@luklu3 dakujem, nieco sa mi uz podarilo pozistov… @hena_7 ono to nie je len o zakladoch, ale aj o tom, ako budu polozene rozvody, okna, izolacia a podobne. ked uz ide o stavbu domu, chces minimalizovat zbytocne pokusy a omyly. alebo napriklad aj poriadne vymysliet poradie tychto vsetkych prac, kto co robi a kedy.Odpoveď na príspevok od hena_7:
@zdenko33 ved to uz som zistila, ze tam je toho o… @hena_7 ved to je to, pri takejto veci si nemozes dovolit nejake omyly a chyby. ono sa to potom dost tazko opravuje a preraba, ked sa na to pride neskoro. co neskoro, aj ked je to este vo faze hrubej stavby. nikomu sa nechce prerabat nieco, co prave vybudoval...Odpoveď na príspevok od kotrinka:
@hena_7 ved to je to, pri takejto veci si nemozes… @kotrinka Len takto po diskusiach a skupinach som videl kopec prispevkov, kde prave toto riesili, lebo im zle nieco spravili robosi pri stavbe. Ked uz konecne vyberies nieco, co je podla teba vhodne na stavbu, u mna je to tehla, tak potom prichadazuju zase taketo obavy. Za to uz ten material nemoze, ak sa nieco pokazi.Odpoveď na príspevok od lkass:
@kotrinka Len takto po diskusiach a skupinach som… @lkass no ked to uz spominas. tak tiez som zachytila kadeco, ved rozne ukazuje tie prispevky, ked otvoris nejake socialne siete. a niekto daval, ze ma take ako keby biele tehly, neviem co to bolo, ci plesen alebo nejaky povlak alebo co. s tym si sa ty nestretol?