Z čoho máme stavať bungalov?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, potrebovali by sme radu. Ideme stavať bungalov. Ale nevieme si vybrať s čoho. Tehla-ytong-termalica...Najviac sme uvažovali nad Heluzom (budeme to robiť svojpomocne,ale za účasti nejakého majstra,samozrejme). A tu je ďaľšia dilema. Keď Heluz, tak klasiku, alebo Family? 30+ zateplenie, 38 family a nezatepliť, 44 family a nezatepliť? Sme od Trenčína, ak by ste vedeli slušného dodávateľa, sem s ním. Poradťe, ak viete. :-)
Odpovedať
@jacks101 ked je tych poskodenych kusov viac, urcite to treba reklamovat. standardne sa kontaktuje dodavatel, ten to riesi s dopravou. vacsinou si to fotis hned pri zlozeni z auta a posles im to, oni potom posudzuju, ci to uz bolo poskodene pred nakladkou alebo sa to stalo cestou. ked je to rozumne odkomunikovane, tak ti tie tehly nahradia bez problemov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@dudko12 a koho sa mam pytat? Neviem ci mi nejaka…
@juliana434 myslel som napriklad tu ludi, alebo znamych, ked mas nejakych, co stavali.... ale tak kludne mozes aj do stavebnin sa ist informovat. chcu spravit kseft a predat, tak ti budu nukat tiez viacero moznosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jacks101:

@zdenko33 tak ale to je potom dobre asi ist pozri…
@jacks101 ono ked sa da, tak to treba riesit s niekym, kto sa v tom vyzna, je to na nezaplatenie, ale zvacsa si to zaplatis 😀 clovek si moze nieco mysliet, ale casto tie dolezite detaily ani nevidi. ja som sice nestaval uplne svojpomocne, nejaku pomoc sme mali. ale co povazujem za velku vyhodu, ze sme stavali s heluz systemom stavebnym, dost to ulahcilo cely proces, kedze maju komplet system, kde vsetko do seba zapada, takze o jednu starost (a robotu) menej. a presne ako pises, klobuk dole pred ludmi, co do toho idu ze uplne sami, to by som si asi netrufol, mali sme zavolanych odbornikov na niektore veci, hlavne zalozenie prvych radov, to je zaklad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenko33:

@jacks101 ono ked sa da, tak to treba riesit s ni…
@zdenko33 znie to rozumne, ked to takto od jedneho vyrobcu objednas vsetko, alebo co najviac aspon. asi sa netreba potom obavat nejakych komplikacii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kotrinka:

@zdenko33 znie to rozumne, ked to takto od jedneh…
@kotrinka tak tak, ked mas vsetko od jedneho vyrobcu a system do seba zapada, vyrazne to ulahci celu stavbu a znizi riziko komplikacii. aj ti odbornici maju svoje vyhody na tie na klucove casti, hlavne na zaklady, nevyplati sa to podcenit.
Odpovedať
@embeck Asi ako sa to vezme, počul som aj také, že keď máš správne stavebné materiály, tak je to práveže v podstate, ako veľké lego 😀 Samozrejme, neberme to doslovne. Ale aj zdenko33 tu písal niečo v tom zmysle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od magkop:

@embeck Asi ako sa to vezme, počul som aj také, ž…
@magkop hej ono ked mas dobry system, kde vsetko pasuje ako ma, tak to fakt moze byt ovela jednoduchsie. jasne, uplne jednoducho to nepojde, stale je to stavba, ale ked nemusis spekulovat ako co napojit, alebo co si sadne a co nie, tak to usetri kopu casu a nervov. navyse aj menej odpadu a menej rizika chyb.
Odpovedať
@zdenko33 my sme najprv chceli riesit pomaly kazdu cast od ineho dodavatela, lebo "mozno usetrime", ale nakoniec sme presli na jedneho vyrobcu a nelutujeme. vsetko sedelo, odkomunikovat to bolo jednoduchsie a hlavne ked sa nieco riesilo, nikto sa nevyhovaral na "to nie je nasa cast".
Odpovedať
ytong
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kotrinka:

@zdenko33 my sme najprv chceli riesit pomaly kazd…
@kotrinka idealne by bolo, keby vsetko, co potrebujes k stavbe, aj okna aj strechu aj vsetko robila jedna firma. mozno niekedy v buducnosti 🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jurplan:

@kotrinka idealne by bolo, keby vsetko, co potreb…
@jurplan Zatial si treba vystacit s tym kompletnym stavebnym systemom. Ved to je tiez velka pomoc si myslim. A ono ti vyrobcovia maju medzi sebou kadejake dohody a spoluprace, ze v podstate kompatibilita je tam aj medzi dalsimi vyrobkami.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lkass:

@jurplan Zatial si treba vystacit s tym kompletny…
@lkass ved to ano, uz len ten kompletny system vie cloveku usetrit kopec nervov a casu. ked mas vsetko od jedneho vyrobcu, tak to do seba zapada a netreba tolko riesit detaily. ja som sa len tak zasnival, keby este k tomu mali aj okna a strechu, tak by to bola uplna pohodicka 😅
Odpovedať

@lkass ved to ano, uz len ten kompletny system vi…
@jurplan A to ešte nehovoríme o tom, že aj sa to lepšie oplatí, čo sa týka ceny 🤑
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chovan6:

@jurplan A to ešte nehovoríme o tom, že aj sa to …
@chovan6 vidis, to je fakt a dalsi dovod, preco by to tak malo byt 😀
Odpovedať

@chovan6 vidis, to je fakt a dalsi dovod, preco b…
@jurplan tych dovod je ale hned niekolko niekolkych dovodov. mas garantovanu kompatibilitu vsetkych komponentov (tehly, preklady, stropne systemy aj doplnky su navrhnute tak, aby spolu dobre fungovali). to vie usetrit cas a niekedy aj zbytocne problemy pri stavbe.
Odpovedať
@dudko12 malo by to tak byt. A nie je to potom aj predrazene? Ak by sme vedeli zohnat jednotlive komponenty lacnejsie u inych dodavatelov a garantovali by kompatibilitu, na tom sa da celkom fajn usetrit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dudko12:

@jurplan tych dovod je ale hned niekolko niekolky…
@dudko12 ved jasne, ja som len vtipkoval. vyplati sa to viacej takto, ako dat pomaly este aj samotne tehly od viacerych vyrobcov. akoze ked vidim niektore tie sfusovane stavby nedokoncene, tak to musi byt potom radost tam byvat.
Odpovedať
@jurplan takze odpoved je, ze sa neoplati zhanat lacnejsie inde. Akoze zrovna som nemyslela kazdu tehlu zvlast, ale jednotlive casti.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fedor16:

@jurplan takze odpoved je, ze sa neoplati zhanat …
@fedor16 oplati sa dat si nacenit u viacerych predajcov vo viacerych stavebninach, nech zistis, kde vies kupit najlacnejsie.
Odpovedať

@fedor16 oplati sa dat si nacenit u viacerych pre…
@jurplan aj je nieco, kde sa oplati istotne ist? ja to akurat idem trochu obehat. resp. ci sa oplati niekoho konkretneho radsej vynechat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@jurplan aj je nieco, kde sa oplati istotne ist? …
@luckapuc nemyslim si, lebo vsak ti predajcovia v stavebninach su vlastne len sprostredkovatelia nakupu, takze si nemyslim, ze niektore stavebniny by boli vyslovene take, ze sa im treba vyhybat. ono je to ozaj len o tej cene pri nich, lebo samotny material, ktory objednas sa nelisi, ci ho kupis tam alebo hentam.
Odpovedať

@fedor16 oplati sa dat si nacenit u viacerych pre…
@jurplan ale to tak treba dat nacenit asi vsetko co potrebujem u kazdeho, a potom porovnat len jednotlivych predajcov celkovo.
Odpovedať
Profilova fotka

@jurplan ale to tak treba dat nacenit asi vsetko …
@fedor16 ved samozrejme, potrebujete vypocet spotreby materialu, to je prva vec a potom uz ked budete vediet, co budete na stavbu potrebovat, tak je najmenej to rozposlat po stavebninach a mozete porovnavat.
Odpovedať
@zdenko33 ved vzhladom k cenam som to myslela, ci je nieco konkretne, co je brutal predrazene a teda tam ani nemusim chodit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luckapuc:

@zdenko33 ved vzhladom k cenam som to myslela, ci…
@luckapuc Záleží hoc aj od regiónu, ale niekde sú brutálne rozdiely hlavne pri tehlách, izoláciách a sadrošových systémoch. Niekde majú super cenu na tehly, ale potom nadcenia omietky alebo lepidlá. Najlepšie je dať si naceniť komplet materiál, lebo len tak vidíš reálny rozdiel. Ja som sa tiež raz nechal nalákať na „akciu“ na jednu položku a nakoniec som zaplatil viac inde 🙃
Odpovedať
@jurplan tak neviem, ci budu velmi ochotni takto to urobit, ked im poslem zoznam, ze chcem len nacenit material. zatial som sa stretla len s neochotou v obchode. a neviem, ci to bolo tym, ze som zena, alebo celkovo.
Odpovedať

@jurplan tak neviem, ci budu velmi ochotni takto …
@fedor16 Ak ti nechcú v obchode spraviť nacenenie, skús využiť služby Heluz. Majú zdarma kalkulačný program a výpočet spotreby materiálu, kde si vieš podľa projektu vypočítať tehly, preklady, stropy aj komíny. Takže sa môžeš potom vykašľať na nejakých neochotných predajcov. Trochu času ti to asi zaberie, ale nie je to nič nezvládnuteľné. Dostaneš tak reálny prehľad o množstvách aj cene, a ak im pošleš projekt, spravia ti aj návrh plánu pokládky stropu napríklad alebo teda okrem iného, to je vlastne ako keby ďalší krok potom...
Odpovedať
Profilova fotka
@fedor16 tak s tymto som sa ja vobec nestretla. praveze sa mi znazili vsetko vysvetlit, ked som sa niekde bola informovat. hlavne ak som sa pytala na trochu blbosti, uviedli ma do obrazu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hena_7:

@fedor16 tak s tymto som sa ja vobec nestretla. p…
@hena_7 Každý sa podľa mňa pýta blbosti. Ale treba sa, kde inde nájdeš odpovede na to, čo potrebuješ vedieť. Aj keď je to pre niekoho blbosť a samozrejmá vec. Veď dom nestaviaš každý rok.
Odpovedať
Nie z čoho ale kto bude stavať to je otázka!? Lebo máme odborníkov ako Nízkoenergetické domy na 1 no firma Pat a Mat
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?