Vytopilo ma

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, poradte, prosim. Mam vinylovu podlahu a praskla mi hadicka na wc. Kedze sme neboli doma, tak sme prisli neskoro. Zatopena predsien, kuchyna aj obyvacka. Vsade stala Voda. Obvodove listy sme vyhodili, vsetko pourierali a Neviem ako dalej. Voda natiekla za dolu. Mame elektricke kurenie a predvcerom sme zavolali firmu, ktore nam navels vyvrtat diery do podlahy a vysusit horucim vzduchom. Je to vsak velmi drahe, skody su uz teraz velmi vysoke a dom nemame poisteny. Rozmyslame, kedze ide leto, vetrat a dufat, ze sa dom vysusi, ale zaroven sa boje, ci neurobime chybu. Mame male deti, mame strach z plesni pripadne inych problemov. Co poradite, prosim
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@richard71 @zita19 Neviem, kto z vás si ešte pamätá 70-te roky minulého storočia. To bol vtedy taký rituál medzi majiteľmi áut. Došli s autom z práce a odmontovali sa stierače, odmontovali sa puklice, odmontovala sa anténa, lebo ak by ostala na aute, tak by tie veci cez noc aj tak niekto ukradol. Ráno sa došlo k autu, naštartovalo sa, namontovali sa puklice, stierače, anténa a išlo sa do práce. Toto bol každodenný, neodmysliteľný a celkom bežný rituál majiteľa auta, ktorý nemal vlastnú garáž... :-)
Odpovedať
@jamk1 pamatam si, pamatam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 U teba som to predpokladal, lebo my sme generácia tých skôr narodených, len či si aj Richard pamätá? Alebo si teraz povie, že o čom to tí dvaja geriatrici hovoria? :-D :-D :-D :-)
Odpovedať
@zita19 kym sa ti to nestane tiez, tak nebudes vypinat. Nam sa to stalo za rok uz 2x, naztastie sme neboli dlho prec. Aj tak naslo trocha do obyvacky na drevene parkety. Maju skoro 30 rokov, komunisticke zo Zarnovice, tak prezili. Otazka vsak je, ake su kvalitne tie hadicky.
Odpovedať
@oli18 ale stalo, stalo. Vytopila som susedovu fungel novu kupelnu. Asi 2 tyzdnovu. Aj som sa sla s malou dusickou ospravdlnit a odisla som vysmiata jak leco, lebo suseda sa po vymalovani rozhodla, ze taku farbu nechce, sused ju s poziadvkou na premalovanie poslal... (presne tam, kde sa ti zda) a vytopenie bola dobra zamienka na zmenu farby. Este im ju preplatila moja poistka. Ale uprimne povedane, mam po ranu ine na robote ako vodu zatvarat. Ked odchadzam z domu na viac ako 24 hodin zatvaram
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 @zita19 to cislo71 v mojm nicku nie je nahodou :) ...ale to skladanie stieracov z nasej cervenej skody MB 110 si pamatam , antenu sme nemontovali kedze sme nemali autoradio :-D ... jojo.. ale zase tie prazdne cesty a parkoviska... a ked dnes vidim nejaku staru skodovku ci zigulika pride mi to take chatrne bez hlavovych operok.. ale to je uz ina tema :)
Odpovedať
@richard71 iná téma. chatrné? Lada 1500 zmietla z cesty plne naloženú Tatru 148 - len si troška oškrela blatník :-D skús to dnes s autom z alobalu
Odpovedať
a k téme, opletená gumenná hadička praskne (skôr či neskôr) každá. Je úplne jedno či sa zatvára prívod alebo nie, podľa zákona schválnosti praskne vtedy, keď môže urobiť najväčšiu škodu. Treba si spraviť (dať spraviť) prívody poriadne, z pevného materiálu alebo to meniť preventívne.
Odpovedať
@foox preventivne. Ono sa k preventivnej vymene odhodlavas, a odhodlavas, lebo vies, ze treba, ale aj tak ta ta svina predbehne o nejaky celkom zanedbatelny cas, zato s velkymi skodami... V tom najlepsom pripade uz mas tie hadicky na preventivnu vymenu doma asi tak pol roka kupene :-D
Odpovedať
@zita19 stále zostáva možnosť, že kúpiš už nejakú preležanú, alebo ten mantinel čo ju menil, ju 2-3x pretočil a tým jej skrátil životnosť na 2 dni,...
Odpovedať
@mohoo ale mame.su tiez naprd. Rodicom kvalitna flexi hadica vytopila kuchynu. Nastastie tam maju drazbu a linku na plastovych nozickach,takze skody boli minimalne. Po cca 3 rokoch praskla. Mozno chybny kus. My sme davali tiez nerezove flexi hadice. Som zvedava kolko vydrzia.
Odpovedať
@kejsix IFTTT - ak odidem (na zaklade GPS) zavri hlavny uzaver vody (napr. Sonoff)
Odpovedať
@foox ..no a bola aj LADA plne naložená ak zmietla TATRU 138???? :-D :-D
Odpovedať
@catscan Naco gps... Staci ked vsetky klucenky zmiznu z radiusu dosahu alarmu a ten automaticky objekt zaarmuje. Ako jedna z priradenych akcii sa potom spravi zatvorenie solenoidu. Ale pointa ostava, dnes je uz vela dostupnych moznosti, ako vytopeniu uspesne predchadzat.
Odpovedať
@martina31 No možno Ťa nepoteším ale stalo sa to aj môjmu synovi ako kúpil dom a "šikovníček" majster vodár mu napájal vodu..Neviem doteraz prečo neotlakoval systém, lebo po čase v chodbe začali plesnivieť lišty odpadávali a nevedeli sme prečo.. Až kým si nezavolal istú firmu ktorá zistila kde uniká a zistilo sa že ako "lisovali" spoje tak pretekalo cez špatne odvedenú prácu... Podlaha 6x6,5m za niekoľko 1000€ našťasie prežila ale vodu bolo treba nejako dostať preč.. Všetko si "majster" priznal a škodu za niekoľko 1000€ zaplatil a zabezpečil aj vysušenie celého bytu ako aj opravu stierok a líšt okolo stien.Bolo to presne pred rokom a našťastie tam ešte nik nebýval bolo to pred sťahovaním sa a tak sa to muselo preložiť o jeden rok..Teraz je všetko ok...Ako píšu len vetrať a sušiť...a odvlhčovať.. ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
no to je asi jedina moznost ako sa zbavit vlhkosti, ktora tam isto je. este by som bolo povedal, ze mate stastie v tom, ze uz je leto a vonku bude teplo tak to bude rychlesie. keby bol napriklad taky december, bolo by to o hodne horsie
Odpovedať
Článok sa načítava...
@santos950 prepáč ale s tým zatváraním ventilov je to trochu diagnóza. Ale pokiaľ to nevadí tvojmu okoliu tak je to OK.
Odpovedať
@milan209 je to prevencia
Odpovedať
@technik007 Mozem sa spytat, preco az o rok? Aj my sme mali v plane sa stage at teraz koncom juna, ja dufam, ze do konca prazdnin to dame, ci?
Odpovedať
@technik007 Mozem sa spytat, preco az o rok? Aj my sme mali v plane sa stahovat teraz koncom juna, ja dufam, ze do konca prazdnin to dame, ci?
Odpovedať
@martina31 No preto lebo sme chceli byť na 100% istí že je to už v poriadku a je to dokonale suché..Chvalabohu vlani bolo teplé počasie a vysušilo sa to ozaj dobre a mohli sme znova staré nátery dať dole / to zabezpečoval ten čo zapríčinil haváriu/ a po náteroch znova vysušiť a už boli za chvíľu Vianoce a nechceli sme to siliť, pretože mladí mali kde bývať a nesúrilo ich to..Vlastne sa aj otestovalo čo sa opravilo a dúfam že sa to už nikdy nezopakuje...Po tomto sa už vlastne zariaďoval nakomplet byt spálňa, obývačka..atď...Šťastie že v kuchyni neboli ešte spotrebiče namontované iba linka a ostrov ktoré chvalabohu neutrpeli žiadnu škodu až na spodné krycie lišty ktoré sa hravo vymenili...Teraz už spomíname na to s úsmevom ale nebolo mi vtedy do smiechu ako som videl to zničenie, pretože byt nebol ešte skolaudovaný... Vlastne po potope sme dávali zárubne-dvere..No ale keď si pomyslím že sme mohli vlastne syn dopadnúť aj horšie, ale nešťastie už dúfam pominulo v tom dome.. ;-)
Odpovedať
ono treba si všimnuť stav vedenia energie -hadicka nepraskne len tak
Odpovedať
treba teraz vetrať a čo ak prevvrtaju kabel kurenia -to bude srandy....ja sm menil hadičky k baterii linke po 20rokoch -preventivne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@martina31 to ti praskla hadicka priamo vo wc, cize v geberite? Mna tie hadicky poriadne hnevaju. Mne hadicka pod umyvadlo praskla po dvoch rokoch a dalsia uz bola poskodena asi za pol roka. Ja nerozumiem tomu ako je to nedokonalo domyslene. Nejaka hadicka obalena nerezovymi drotikmi a narobi to behom chvile poriadne skody. Skusim zohnat tie nerezove rurky alebo daco podobne.. kedysi sa vodovodna bazteria napajala priamo do steny, kde bol privod a neviem o tom, ze by to robilo taketo problemy.
Odpovedať
dalsia vec je ta, ze nechcem vidiet co tu urobi ked mam montovany dom, ked sa mi to dostane do konstrukcie tak ja neviem co potom.
Odpovedať
@ertezet napis mi sukromnu spravu, mam tieto nerezove trubky a uz mi ich netreba
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?